Stropkovská-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Občan 19. augusta 2019

Skupina ľudí si privlastnila pozemok (parcelu č. 15288/71), na ktorom zdevastovali trávnatý povrch, znečisťujú okolie, rušia nočný pokoj, grilujú na otvorenom ohni pod stromami na suchej tráve v 30 stupňových horúčavách, vyháňajú iných ľudí prechádzajúcich cez verejný pozemok a odvolávajú sa na povolenie od miestneho úradu, že môžu tam mať ihrisko, verbálne napádajú tých, ktorý vedia že je to verejný (štátny) pozemok, niekoľkokrát bola privolaná mestská ale i štátna polícia, cela situácia sa čoraz viac zintenzívňuje, "okupanti" sú agresívny a s verbálnymi útokmi na okoloidúcich obťažujú svoje okolie, nie je známe či majú na to povolenie a ak náhodou áno, malo by byť zrušené nakoľko správanie týchto osôb je v rozpore s dobrými mravmi a porušujú zákon o ochrane prírody a zelene.

22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
23. august 2019

Andrej

pan Obcan, dakujem aj ja za tento prispevok. nedalo mi neragovat, ved ihrisko je velke pri strkovci a opekat, grilovat na sidlisku v zeleni to som este nevidel.samozrejme, ze sa to nebude niekomu pacit..psickari, auta, a teraz este aj toto, co este pomoze stavu nasej zelene viac...mna vsak zarazili tie pne odseknute, odkial to je, ved to su velke stromy a nevidel som take predavat v Hornbachu...nevyzera ze to vyrubali niekde tam , tazko z foto posudit...a to maju na prikladanie do grilu?
27. august 2019

Občan

dakujem za podporu pan Andrej, ved prave to, ze velke ihriko (Radost) sa nachadza pri strkovci cca 500 metrov od tohto miesta a druhym smerom sa nachadza velke ihrisko s dopravnym ihrisko vo vnutrobloku Svidnicka, Smolnicka, Solivarska... co sa tyka tych polien/pnov tie si doviezli neznamo odkial, ako aj to, ze tam naviezli aj cca 10 kubikov zeminy nevedno odkial, z ktorej si vytvorili akysi kopec... pne podla vsetkeho sluzia pre deti ako atrakcia na hranie, nazvali si to oddychovou zonou no maju tam 5 hojdaciek povesane na stromoch bez ochrany konarov, pieskovisko, zahradny domcek, a ine atrakcie pre deti co naplna vsetky znaky detskeho ihriska a nie oddychovej zony... najviac ma pohorsila arogancia uzivatelov tychto vyrobkov z paliet, ktory agresivne reaguju na psickarov (je jedno ci po psovi uprace exkrementy alebo nie) vyhanaju ich zo statneho pozemku/verejneho pozemku, dokonca som zacul (kedze sa rozpravaju pod oknami ludi), ze maju v plane si to tam oplotit, a to je podla mna uz ozaj hrubo cez hranicu unosnosti...
27. august 2019

Občan

fotky su fotene z aprila 2019, samozrejme podoba okolia sa vyrazne zmenila k horsiemu oproti fotkam uvedenych, v blizej dobe budu doplnene dalsie fotky aktualneho stavu pre predstavu akym tempom sa rozrasta devastacia zelene a drevin
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

27.8.2019
27. august 2019

Občan

Podľa najnovších informácií:
názov zóny - BABY CLUB (inými slovami - detské ihrisko)
zakazujú (z vlastnej iniciatívy a bez právomoci) pohyb psov, fajčenie (viď. priložené foto)
sami devastujú zeleň a dreviny
na umiestnenie detských ihrísk sú podmienky, ktoré tu nie sú dodržané (napr. odstup od bytového domu)
Fotky z 27.08.2019
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odbor životného prostredia sa k zriadeniu sedenia pod stromami vyjadroval, kde dal realizátorom podmienky, podľa ktorých je možné sedenie z paliet zrealizovať. Vzhľadom na podozrenie z poškodzovania zelene, budeme s iniciátormi ďalej komunikovať tak, aby sa akémukoľvek poškodzovaniu predišlo.
Čo sa týka manipulovania s otvoreným ohňom na otvorenom priestranstve, prípadne podozrenia z porušovania iných platných právnych predpisov, odporúčame vždy kontaktovať mestskú políciu, ktorá je kompetentná vec riešiť priamo na mieste.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
08. október 2019

Občan

Dobrý deň,

vzhľadom na to že, bola viackrát privolaná mestská polícia ale aj štátna (čo si viete overiť), by bolo najvhodnejšie (aj kvôli vznikajúcim konfliktom, ale hlavne kvôli obťažovaniu okolia hlukom a tým znemožňovanie pokojného bývania) aby bola táto fraška zrušená a zakázané akékoľvek iné počínanie realizátorov v prípade do zasahovania práv iných obyvateľov podľa § 127 Občianskeho zákonníka. Tým že, bola volaná aj polícia, boli podľa všetkého viackrát porušené tie podmienky, ktoré ste im zadali.
V tom prípade, že ste boli informovaný o tomto pravidelnom porušovaní a nič ste s tým do teraz neurobili to smrdí špinavými praktikami. Nikde v celom Ružinove sa nič podobné nenachádza, tak prečo by mali akurát tu trpieť obyvatelia, len ,,skrz službičku kamarátovi" ???
Vašu odpoveď beriem ako nedostatočnú, vzhľadom na to, že ste o tomto probléme informovaný od samého začiatku (tj. apríl 2019) a do teraz ste nič neurobili, stále sa tam deje to isté, a Vy dávate tie iste odpovede (,,keď budú porušené podmienky, zrušíme im to") no nič sa nezmenilo.

Chcel by som vedieť ako by ste reagovali alebo sa tvárili keby sa Vám takýto kočovníci rozložili priamo pod oknami, ktorý celé dni vrieskajú, trieskajú, ničia fasádu priľahlého bytového domu a inak rušia svoje okolie (čo podotýkam je že sú veľmi blízko okien, cca. 10m) čo už sa dá považovať za nemorálne, najmä pre to, že niektorý realizátori boli prichytený ako hľadia obyvateľom do okien. Keď ich niekto prichytí tak sa tvária, že sa nič nedeje. A ako som už spomenul, v blízkosti sú dve veľké plne vybavené ihriská v okolí cca. 10 minút chôdze. Takže nevidím dôvod prečo by mala samospráva tolerovať takúto frašku. Alebo sa čaká na to kým sa niečo nestane? (tak ako vždy) A kto bude potom znášať zodpovednosť? Alebo sú občania (bez kamarátov na úrade) zo strany samosprávy ignorovaný alebo dostanú nekonkrétne odpovede, ktoré sa opakujú? To vážne sa majú občania zhromaždiť a osloviť úrad Hlavného mesta aby prešetril postup samosprávy a vyvodil dôsledky kompetentnej osobe?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania