Viktorínova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Leo 19. augusta 2019

Park na Viktorínovej pomáhame udržiavať aj my obyvatelia, čistíme ho, v suchách polievame aspoň stromy, no namnožili sa tam psičkari, ktorí ho nemilosrdne likviduju výlučkami svojich zvierat, všetko je kontaminované a lietajú tam z toho aj muchy. Kvôli parku sa tam sťahujú podnájomníci a bolo by načase zistiť, kde platia za psa a či vôbec? Terorizujú nás, preto, že to nikto nekontroluje, a už nás prestáva baviť, že je to územie nikoho. Alebo ako? Ďakujeme.

22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Malý parčík na Viktorínovej/Kvetnej ulici nie je mimo našej pozornosti. Teraz v auguste podávame na Bratislavský samosprávny kraj projekt na získanie finančných prostriedkov na jeho revitalizáciu. Na ploche plánujeme vyčistiť všetky chodníky a kruhovú centrálnu časť, po okrajoch tejto stredovej časti plánujeme vysadiť kvitnúce kríky a trvalky, zrekonštruujeme trávnik časti trávnika, dosadíme nové stromy, obnovíme náter na lavičkách a plánujeme umiestniť v okolí stredovej plochy dve solárne lampy. V prípade, že mestská časť získa na predmetný projekt finančné prostriedky, plochu začne upravovať už tento rok na jeseň.
Znečisťovanie plochy exkrementami od psov je nepríjemný problém , ale pokým psičkári si nezačnú plniť svoje povinnosti, nikdy nedosiahneme uspokojivý stav. Požiadame mestskú políciu na vykonanie kontrol v danej lokalite, ktoré by sa týkali nie len kontroly zbierania exkrementov, ale aj kontrolu psích známok.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.