Ľanová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý

Zdravim, rad by som upozornil, ze takmer na kazdej akcii v parku Andreja Hlinku je problem s bezohladnym parkovanim. Minule to bolo blokovanie chodnika dodavkou, tento x parkovanie v chlafku pod stromami..mali by ste im jasne vysvetlit, kam patria auta. Dakujem

23. august 2019

Michal

do šrotu... ľudia nech sa v meste naučia jazdiť bicyklami, kolobežkami či mhd, prečo si všade musia vyvážať rite autami...
23. august 2019

Maroš

auta patria stankarom co tam predavali..
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Váš podnet bol prešetrený a vedenie Exp. MSP BA II iniciovalo stretnutie so starostom MČ BA Ružinov Ing. Martinom Chrenom ohľadom riešenia parkovania vozidiel počas rôznych kultúrnych akcií najmä na ul. Ľanová a v parku A. Hlinku. Zo strany starostu bolo uvedené, že v parku A. Hlinku stánkari môžu podľa zmluvy vykladať tovar do 10:00 hod a potom je park uzavretý na vstupoch do parku s vozidlami PZ, MsP, HaZZ, MiÚ a Cultusu kvôli bezpečnosti. Na Ľanovú ul. uviedol, že počas kultúrnych podujatí sa občanom sprístupní bezplatne parkovisko pred Poliklinikou a pred Paneurópskou školou a počas týchto akcií ich bude moderátor informovať o možnosti bezplatného parkovania na týchto miestach.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu aj počas konania kultúrnych akcií, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
30. september 2019

Maroš

Dakujem 👏
02. jún 2023

Jolana

Ľanová-parkovanie-problémové

Našla som tu príspevok z roku 2019 podobného charakteru - stánkari zarábajúci na podujatiach v parku A.Hlinku majú tú drzosť si robiť z parku parkovisko s požehnaním všemohúcich. Ale nás obyvateľov ktorí nemáme kde parkovať mestská polícia veselo pokutuje. Pýtam sa prečo sa zmenil postoj k vyjadreniu z roku 2019, že stánkari nemajú oprávnenie parkovať v parku a parkujú si veselo čo chvíľa aj vo fontáne? Dôkaz -foto z MDD a predposlednej akcie v parku. Drzosť stánkarov presiahla všetky hranice a slepota a tolerancia zo strany polície a úradov je už do neba volajúca. Už 100x som písala na MČ že akcie do parku nepatria, nie je kde parkovať, stánky zasmraďujú naše byty prepáleným olejom, hlučná hudba pod oknami... Nič sa nezlepšilo. Biznis je biznis važený OVČAN!
02. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
02. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
15. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kontaktovali sme organizátora, s ktorým sme uvedený problém riešili. Upozorní prevádzkarov stánkov, aby vozidlá zaparkovali len na čas určený na vyloženie a naloženie a následne vozidlá preparkovali a ak toto nariadenie nebudú rešpektovať, bude privolávaná mestská polícia.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania