Výrub dvoch stromov na Dvořákovom nábreží

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Andrej 25. augusta 2019

Vyrubane dva hrube stromy na Dvorakovom nabrezi... Preco sa vyrubali? Oznam o vyrube som nenasiel ani na stranke Mestskej casti Bratislava-Stare Mesto.

26. august 2019

Jerome

bude zaujimave citat odpoved!
26. august 2019

🌳

Dúfam, že sa zlomili samé pri sobotňajšej búrke. Ale obávam sa, že odpoveď bude typu "z dôvodu zlého zdravotného stavu a ohrozenia zdravia". Pričom bez zásahu by tam zdravie "ohrozovali" ďalších 50 rokov.
26. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. august 2019

Andrej

Aeon, vsimol som si to v piatok 23.08.2019 , ked som obdivoval ako osupali svah pod hradom budovatelia "noveho centra Bratislavy"...ocividne pokracuju v linii a sposoboch byvaleho rezimu, ked stavali most SNP na "zavrazdenom" historickom chrame...napadlo ma totiz, ci tie stromy nevadili prave tomuto chystanemu zameru...
30. august 2019

Neviem Nechcem

Ved priamo na FB stranke Stareho mesta je uz od 22. sprava o tom:

Veterná smršť, ktorá v stredu ráno potrápila Bratislavu, NEZVRATNE POŠKODILA ŠTYRI TOPOLE na Dvořákovom nábreží. Stromy, ktoré majú až do 70 rokov tak predstavovali vážne bezpečnostné riziko. Hoci neradi, rozhodli sme sa odstrániť ich skôr, než pri ďalšom silnom vetre či búrke niekomu ublížia.
Alej však bez stromov neostane. Topole plánujeme nahradiť platanmi. Vzhľadom na vysoký vek topoľov, niekoľko ich dokonca už bolo v lokalite (v susedstve topoľov) vysadených.
21. apríl 2020

Martin Uváček

Život si nájde cestičku 😉

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania