Čierna skládka na ul. Dlhé diely III. 1

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Postavená "čierna stavba" na ulici Dlhé diely III. č. 1 nie je stále skolaudovaná. Napriek tomu obývaná bez kontajnerov na komunálny odpad. Ten je vhodnejšie odložiť do zelene ku kontajnerom na separovaný zber.

09. september 2019

Odpoveď samosprávy

Stanovisko stavebného úradu :

V predmetnej lokalite tunajší stavebný úrad vedie konanie o dodatočnom povolení zmeny rozostavanej stavby s názvom "Bytový dom Meander", pre stavebníka White stork, s.r.o. ktoré k dnešnému dňu nebolo ukončené a je prerušené pre chýbajúce podklady rozhodnutia. Na stavbu nebolo vydané dodatočné povolenie na zmeny uskutočnené v rozpore so stavebným povolením a nebola teda ani skolaudovaná. Na základe podnetov vlastníkov susedných nehnuteľností bol na predmetnej stavbe oznámený opakovane výkon ŠSD vo veci užívania stavby bez kolaudačného rozhodnutia, ktorého sa opakovane stavebník v určenom čase nezúčastnil, a stavbu nesprístupnil. Za uvedený správny delikt mu bola uložená sankcia.

V súvislosti s ukladaním komunálneho odpadu na miesta mimo kontajnerových stojísk vlastníkmi alebo návštevníkmi predmetnej lokality, konštatujeme, že je nad rozsah právomoci stavebného úradu podniknúť účinné kroky pre odstránenie tohto nežiadúceho stavu.

Miestny úrad MČ Bratislava - Karlova Ves
Odd. dopravy a Životného prostredia
referát dopravy
16. september 2019

Jozef

Podľa zákona 79/2015 paragraf 15. je povinnosťou MU resp.Odb.živ.prostr. reagovať najneskôr do 7 dní a zistiť pôvodcu odpadu a začať konať / teda aj zisťovať.
24. september 2019

Jozef

Chcem sa poďakovať za vyriešenie podnetu a vyčistenie odpadu. Verím, že to už vydrží.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania