Stále parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jana 16. februára 2014

ani osadené stĺpiky neodradia arogantných vodičov aby sa snažili
zaparkovať rovno pred vchodom. Najlepšie by sa naskladali na seba ak
by sa to dalo. Chodci keď naprší a v strede chodníka je mláka, musia chodiť po blate. Aj keď fotky sú z oblasti Mlynarovičova 8, rovnako to je po všetkých chodníkoch na Mlynarovičovej, najmä pred domami 19,17,15,13, prosíme si osadiť stĺpiky!!!

22. február 2014

Juliette

mali by tam poslat jedno smetiarske auto, to by krasne tie auta odhrnulo prec
24. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
takýchto podnetov a situácií, je žiaľ, množstvo. Neexistuje dopravná značka, ktorá by zakazovala státie na chodníkoch, nakoľko chodníky sú prístupné len pre chodcov (a autá môžu stáť ak dodržia 1,5). Úplné uzatvorenie regulačnými stĺpikmi nie je väčšinou možné kvôli existencii zadných vstupov do bytových domov, často je potrebné myslieť aj na prístup záchranných zložiek. Ak by sme aj navrhli dopravné opatrenia, boli by finančne náročné (napr. dopravné koly, ktoré vandali aj ničia, takže ich musíme opravovať alebo osadzovať nanovo), navyše nie je možné ani vhodné „okolovať“ či „ostĺpikovať“ celú Petržalku... Tu je možný len výkon príslušníkmi Policajného zboru, zmena ustanovení zákona o cestnej premávke upravujúca užívanie chodníkov alebo zavedenie regulácie parkovania. To posledné je v rukách samosprávy, ale momentálne to už niekoľko mesiacov stojí na rozhodnutí mestských (nie mestskočastných) poslancov.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
26. február 2014

Arogantný vodič

Ak autá nechajú odstup 1 a pol metra, tak v čom je problém? Píšete o "arogantných vodičoch", vy, predpokladám, auto nemáte a nemusíte každý večer riešiť problém, kde ho zaparkujete. Nikto na tých chodníkoch nestojí na to, aby druhých obťažoval.
Je jasné, že autá na každej voľnej ploche sú neestetické, no tu je riešenie nielen dávať stĺpiky a zakazovať, ale zriadiť nové parkovacie miesta. A čo zákon povoľuje, to povoľuje.
27. február 2014

i-bratislava

Nejdem riešiť či je vhodné alebo nevhodné takto parkovať len ma zaráža vyjadrenie pani Podmajerskej. Vetu "Neexistuje dopravná značka, ktorá by zakazovala státie na chodníkoch" myslela úplne, ale úplne vážne? Zrejme nikdy nepočula o takých značkách ako Zóna s dopravným obmedzením (veselo sa využíva v Starom meste) alebo značka Cestička pre chodcov, ktorú zase využívajú napr. v Karlovej Vsi a MSP tam vždy nasadzuje papuče aj keď je voľný priestor 10 metrov... Tak nech pani Podmajerská nezavádza.
10. marec 2014

obyvateľka sídliska

Budete sa čudovať, pán "Arogantný vodiť" ale moja rodina auto má. Bývam rovnako na Mlynarovičovej a okrem toho nám pri dome pribudla Univerzita a parkujúci študenti. Určite ale nesúhlasím aby sa zaparkovalo hneď v obývačke! Ak chceme ako tak dôstojne žiť, musíme byť tolerantní voči sebe ale najmä voči našej prírode, ktorá nami trpí kamkoľvek sa pozriete. Niektoré rodiny majú dve tri autá to je v poriadku ale potom to s naším parkovaním je takto ako to je.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania