Beňadická - pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Pavol Číž 29. augusta 2019

Dobrý deň.
Poprosím Vás o riešenie problému so skupinami alkoholikov na terase bytového domu Beňadická 13.
Prosím, prečítajte si prílohu, kde je email na mč Petržalka a ich odpoveď. V odpovedi sa spomína Všeobecné záväzné nariadenie hlavného mesta o požívaní alkoholických nápojov na verejnosti a príloha k nemu.
Prosím Vás o doplnenie minimálne ulice Beňadická a jej terasy (najlepšie všetky terasy a okolia bytových domov) do spomínanej prílohy, o informačnú tabuľu na terase a dostatočné nástroje pre políciu, aby v prípade privolania mohla alkoholické skupiny pokutovať a odstrániť z terasy a okolia preč.
Ďakujem za odpoveď a riešenie problému
S pozdravom
Pavol Číž

30. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o riešení Vás budeme informovať.
01. september 2019

Martin Horváth

Dobrý deň, ďakujem, že upozorňujete na tento problém. Rovnako som už viackrát písal mestskej časti, aj starostovi, ku ktorému sa to ale žiaľ cez referentku asi nedostalo. Niekto to už vraj riešil aj s miestnymi poslancami za náš obvod, neviem však, ako to dopadlo, či skôr nedopadlo.
01. september 2019

Pavol Číž

Dobrý deň, ja dúfam, že to budú riešiť, lebo nevidím dôvod, prečo by ďalšie ulice nemohli byť pridané do spomínanej prílohy. Neriešením tohto problému, mesto podporuje alkoholikov a ich vandalizmus.
09. september 2019

Martin Horváth

Dneska opätovne volaná mestská polícia na skupinu alkoholikov pokrikujúcu po okoloidúcich. Dokedy to bude samospráva tolerovať?
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak je dotknutá lokalita problematická z dôvodu ochrany verejného poriadku, tak vedenie mestskej časti je kompetentné rozhodnúť o prípadnom iniciovaní krokov vedúcich k riešeniu daného problému (napr. na úrovni hlavného mesta – návrh na zmenu VZN Bratislavy zaradením uvedenej lokality do prílohy príslušného VZN).
10. september 2019

Pavol Číž

Dobrý deň,
prosím Vás, plánujete ďalšie kroky ku tomu, aby vedenie rozhodlo o riešení aj riešilo daný problém?

Ďakujem
Pavol Číž
16. september 2019

Pavol Číž

Dobrý deň,
prosím Vás, môžete nás informovať, či aktívne riešite tento problém, alebo ste ho presunuli a treba urgovať niekoho iného?

Ďakujem
Pavol Číž
11. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V lokalite už niekoľko rokov prebieha zintenzívnenie kontrol Mestskej polície. Evidujeme zníženie počtu podnetov, o čom svedčia aj pravidelné štatistiky kolegov a kolegýň z MsP.

Situáciu budeme do budúcna naďalej monitorovať.
Kto? Referát predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností
Kedy? február 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania