Magurská-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Na Magurskej ulici majitelia/spravcovia domu bojuju proti psom tym, ze olepili 6ks lamp verejneho osvetlenie plagatmi a zakazmi, po ktorych na lampach ostalo lepidlo a spina a najnovsie na verejny chodnik nastriekali napisy. Ziadam MC NM, aby vyzvala spravcu domu na okamzite odstranenie napisov a zdrzania sa takychto krokov do buducnosti.

10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujem za Váš podnet.
Podnetom sa zaoberá oddelenie životného prostredia a územného plánovania.

Kancelária starostu
16. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, no na základe informácie z referátu životného prostredia by som Vás chcela informovať, že v súvislosti s týmto podnetom OPS ešte v októbri 2019 bola na správcu dotknutého BD zaslaná žiadosť o spoluprácu pri prejednaní problému na domovej schôdzi s nasledujúcim textom:
Na základe podnetu zo stránky www.odkazprestarostu sa na vás obraciame ako na správcovskú spoločnosť zastupujúcu obyvateľov BD Magurská č. 1/A - 3/C s požiadavkou o spoluprácu v súvislosti s nápisom voľný pohyb psa zakázaný na Magurskej pred predmetným BD a nálepkami rovnakého znenia na verejnom osvetlení pri BD Magurská č. 1/A-3/C. Realizáciu nápisu spolu s vylepením nálepiek na osvetlenie mali zabezpečiť obyvatelia predmetného BD. Požiadavka o spoluprácu, s ktorou sa na vás obraciame, sa týka zabezpečenia informovanosti obyvateľov predmetného BD v súvislosti s touto problematikou. V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č. 6/2003 hl. mesta SR Bratislavy, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území hl. mesta Bratislavy, možno psa vodiť na verejné priestranstvo len na vôdzke, pričom v zmysle platnej legislatívy sa pes môže voľne pohybovať len na miestach, kde je umiestnený kôš na psie exkrementy. V zmysle zákona č 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov môže psa vodiť len osoba schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá a zabraňovať vzniku škôd, ktoré by pes mohol spôsobiť.
Nástrek nápisov, resp. osadenie značiek voľný pohyb psa zakázaný zabezpečuje mestská časť na základe požiadaviek občanov, resp. správcovských spoločností, pričom Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava – Nové Mesto č.
3/2010 o podmienkach a podrobnostiach držania psov na území MČ Bratislava Nové Mesto vymedzuje miesta, kde je možné nápis, značku umiestniť. Jedná sa o frekventované chodníky, verejné plochy, parky, plochy vnútroblokovej zelene, trhové miesta. Mestská časť neeviduje z lokality Magurská požiadavku na zabezpečenie nápisu voľný pohyb psa zakázaný a neeviduje ani podnet týkajúci sa problému pohybu psov bez vôdzky . Zároveň obyvateľov upozorňujeme, že v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava – Nové Mesto č. 6/2019, ktorým sa mení a dopĺňa Všeobecne záväzné nariadenie č. 12/2018 o dodržiavaní čistoty a poriadku sa na verejnom priestranstve zakazuje maľovať, striekať, lepiť a iným spôsobom umiestňovať texty a obrazce. Porušenie tohto nariadenia fyzickou osobou sa posudzuje ako priestupok podľa osobitných predpisov. V prípade, že obyvatelia zaznamenajú problém s pohybom psa bez vôdzky, odporúčame do budúcna kontaktovať miestny úrad, za účelom zabezpečenia nápisov, resp. osadenia zákazových tabúľ a nerealizovať uvedené svojpomocne. Lokalita, kde je nápis umiestnený síce spĺňa kritériá umiestnenia, avšak jeho realizáciou obyvateľmi došlo k porušeniu citovaného VZN.

Vo veci vylepenia nálepiek na verejné osvetlenia, bolo predmetné odstúpené na hlavné mesto SR Bratislavu, ako na správcu a prevádzkovateľa systému verejného osvetlenia.

Na základe požiadavky správcu EKO podnik striekal nápisy pred BD Magurská č. 3/A a z dôvodu znečisťovania trávnatých plôch bola požiadaná MsP o kontrolu

Týmto podnet označujem ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania