Zuzany Chalupovej-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Dominik Šimora 30. augusta 2019

Dobrý deň.
Ak som správne hladal info tak v mestkej časti Petržalka neexistuje VZN ktoré by upravovalo prácu na stavbe v nedeľu a sviatok.
Bývame na Zuzany Chalupovej a vypočujeme si v každý pracovný deň od 6:00-22:00 dosť stavebného hluku.Keď sme sem šli bývať samozrejme sme s tým počítali že nie sme posledný bytový dom a budeme musieť akceptovať že bývame v podstate na stavenisku.
Ale prekvapilo nás že stavebné práce neutíchajú ano v nedeľu a sviatok.
Je naozaj pravda že tento typ VZN v iných mestkých častiach/iných miestach samozrejmý nemá v Petržalke oporu?

01. september 2019

Jerome

Mily Dominik,
bohuzial, VZN, ktore urcovalo stavebne a rekonstrukcne prace /samozrejme v nedelu a pocas sviatkov zakaz, v sobotu od 8,00 do 13,00/ generalny prokurator !! napadol...neuveritelne, ze odvtedy Bratislava DOVOLUJE byt panmi v meste developerom, v celej BA su tieto problemy ako cez kopirak, neuveritelna arogancia developerov , je podla vsetkeho, s tichu podporou Magistratu a starostov vsetkych mestskych cast.

Neverime, ze ak by sa spojili, nedokazali by obnovit VZN, ktore by urcovalo limit stavebnych prac. Vrchol arogancie je to, ze developer - stavbari pacuju aj p ocas najvacsich st.sviatkov.

Urcite by nebol problem, ak by v stavebnom povoleni mali PODMIENKU ,odkedy dokedy mozu "hučat"...davno sme pisali aj tu v ODKAZE, ze v Ba sa nebude dat už žiť.
Ešte s radoťou Vám šplechnú do ocí, ze vsak nocny klud je od siestej do 22,00, tak ubohe...

Treba bombardovat Vasho starostu.
01. september 2019

Jerome

s radosťou, oprava
04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o stanovisku Vás budeme informovať.
05. september 2019

orbitalfunk Pavúk

Mali ste ísť bývať do lesa, alebo na lazy, vedeli ste do čoho idete, tak nerozumiem tomuto podnetu.
05. september 2019

Dominik Šimora

Vy Ste z lesa očividne prišli,v každom meste nielen na Slovensku je hlučná práca na stavbe v meste-v obytnej zóne nemožná...Bratislava resp.jej bývalé vedenia sú jasným príkladom toho že mesto neriadili poslanci a primator ale developeri.
06. september 2019

Jerome

orbital Vas prispevok je totálne pomýlený, radsej ani neprispievajte, ked tomu nerozumiete!
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
existuje právna úprava vymedzenia hluku v obytnom prostredí a je ňou vyhláška MZ SR č. 549/2007 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií
a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.
Tento predpis odborne stanovuje prípustné hladiny hluku v obytnom prostredí a v okolí obytných miestností. Na preukázanie prekročenia hladiny hluku je potrebné uskutočniť merania certifikovanými prostriedkami. V prípade, že sa meraniami preukáže prekročenie prípustnej hladiny hluku na stavbe stavebný úrad môže uskutočniť opatrenie na jeho zamedzenie resp. zníženie.

Hlavným problémom je ale určenie pracovnej doby na stavbách. To je vec, ktorá najviac trápi ľudí bývajúcich v okolí stavieb. Na určenie pracovnej doby na stavbách neexistuje právna úprava.
Vo väčšine prípadov pri realizácii stavieb nebýva preukázané prekročenie hladiny hluku, a to aj napriek tomu, že tam hluk je.
10. september 2019

Jerome

Vazena samosprava, netrepte, Vas stavebny urad moze dat casove limity do stavebnych povoleni...co tak brat do uvahy Vasich volicov a nie developerov??
10. september 2019

Roman Mihalik

A môže si dať stavebný úrad do podmienok niečo na čo neexistuje právna úprava? Na základe čoho určí pracovnú dobu? Úrady nemôžu vyžadovať niečo nad rámec zákona, žiadateľ o stavebné povolenie by to mohol napadnúť. Opravte ma ak sa mýlim.
29. júl 2020

Peter Kovacic

problem je ze mestska je kapacitne NESCHOPNA vymahat pokuty a kontrolovat stavby. Vyhybaju sa tak sudnym procesom kde developer vacsinou vyhra (lepsi pravnici). A za toto vazeni platime dane‼️
03. marec 2023

Martin Uváček

Je to ešte aktuálne, čo viem tak tieto bytovky už boli dokončené?
04. marec 2023

Odkaz pre starostu

Uzatváram. Možno sa problém obnoví počas ďalších etáp.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.