Tematínska - nadmerný hluk z prevádzky Petržalská pláž

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Marian 02. septembra 2019

Dobrý deň,
pri jazere Veľký Draždiak je nový bufet s názvom Petržalská pláž. Hudobná produkcia tohto podniku je veľmi hlučná. Hudba iných bufetov pri Veľkom Draždiaku je počuť len v ich okolí, hudbu z bufetu Petržalská pláž je počuť po celom okolí Draždiaku. Hudobná produkcia 1.9.2019 z tohoto bufetu obťažovala až v lese na Starhradskej ulici a basy z tejto produkcie boli počuť pri Malom Draždiaku. Žiadam samosprávu Petžalky o nápravu, nakoľko prevádzkovateľ uvedeného podniku tvrdí, že na takúto hudobnú produkciu má povolenie od samosprávy a to až do 24.hodiny. Myslím si, že oddychové územie ako je okolie Veľkého a Malého Draždiaku je určené na oddych pre obyvateľov a nemá byť zahltené hudbou z jediného podniku. Navyše táto produkcia ovplyvňuje aj všetky zvieratá žijúce v danom prostredí

02. september 2019

somár rámos

Jasné ,že trepe. Žiadny starosta nemôže dať tĺkovi výnimku zo zákona.-...."Priestupky proti verejnému poriadku"

Zákon č. 372/1990 Zb.
Zákon Slovenskej národnej rady o priestupkoch
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
b) poruší nočný kľud,

Takže min. tvrdenie o povolení bordelu do 24 hod. od samosprávy by ma ako starostu pekne nas...o.
Celé je to o arogancii podobných de bilov, nekonaní platených parazitov ,a ignorancii tohto celomestského problému. Pretože je to rozlezené po celom meste. Pomaly každý pajzel musí obťažovať svojím békaním blízke aj ďaleké okolie.Toto je už na riešenie magistrátu,ako aj dôslednom vymáhaní dodržiavania zákona. Inak hlukové limity platia CELÝ deň
03. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
06. jún 2022

Maria Markošová

Potvrdzujem. Hlucnost na Drazdiaku sa nadmerne zvysila. Je to obytna zona, preto tento problem treba urychlene riesit.
08. jún 2022

Maria Markošová

Mozem vediet, ako sa tento podnet doriesil? Pretoze bol podany v roku 2019 a rev hudby z bufetov pri Drazdiaku je nadmerny doteraz. Chodim na opacny koniec, blizsie k nemocnici a hudbu z jedneho bufetu povut velmi az tam.
08. jún 2022

somár rámos

Ako vidí nijako sa nedoriešil,keď békajú stále.Ba trúfam si tvrdiť ,že "sa neriešil" ,teda správne slovensky-neriešil ho nik.Veď načo?
08. jún 2022

Maria Markošová

Dobry den. Preco je podnet nerieseny? To je pre mestsky urad take tazke vyriesit takuto jednoduchu vec? Ako potom vyriesite vacsiu? Chapte toto prosim, ako novy podnet.
09. jún 2022

somár rámos

Drágan ,podnet je neriešený ,pretože sa ho úradníckym parazitom nechce riešiť.Nemajú kompetencie,nie sú zákony,treba sa obrátiť tamatam a henam a onam ,len nie preboha na nás.Parazit čo nám cucá financie ,hľadá nie spôsoby ako to vyriešiť,ale dôvody ako sa to (vraj)nedá vyriešiť.A dá sa to ,len treba chcieť
09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za doterajšiu nečinnosť, možnosti riešenia podnetu preveríme u kolegov. Chceme vás však poprosiť o slušný tón v komentároch, vopred vďaka.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
09. jún 2022

somár rámos

Predpokladám ,že s tým slušným tónom narážate na mňa.Ale veď som slušný ,pretože sa nado mnou vznáša Damoklov meč blokovania,takže sa silno krotím.Čo napísať ,ako sa vyjadriť na _"ospravedlňujeme sa za doterajšiu nečinnosť",_ ,to je nie na ospravedlnenie ale na sepuku.Čo také máte na práci ,že nerobíte pre občana.Nie nepíšte viem čo chcete napísať,a pravdu povediac som na to alegorický.V situácii ,keď si občan nemôže zjednať sám nápravu, a dalo by sa , a musí sa obrátiť na orgán štátnej správy , na ktorý vraj delegoval výkon moci , a ten sa zmôže na -ospravedlňujeme sa za doterajšiu nečinnosť,-pritom sa jedná o 33 mesiacov, áno bezmála TRI roky starý podnet ,bol môj príspevok nadmieru slušný.Česť vašej ťažkej práci ,s.Pavlík , a ostatní veľmo ťažko pracujúci súdruhovia pa., úradníci
15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kolegyne z referátu predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností uviedli, že čo sa týka prijatých podnetov na hlasitú hudbu v lokalite Veľký Draždiak, nezostávame nečinní. Oslovili sme - dotknuté predajné zariadenia (telefonicky, prípadne mailom), a to Bufet LaPlaya - bývalá Petržalská pláž a Športový areál Beachklubu Draždiak. Podnet z roku 2019 bol riešený pracovníčkami RPPO a PČ, a to vykonaním kontroly vo večerných hodinách a pohovorom s majiteľom v dotknutých prevádzkach. Petržalská pláž ukončila svoju činnosť v apríli tohto roku. Bol kontaktovaný nový prevádzkovateľ za účelom prejednania predmetnej veci, prevádzkovateľ má záujem túto vec riešiť, bude sa snažiť nájsť kompromis medzi tým, že niektorá skupina občanov má záujem o túto hudobnú produkciu, ale tak, aby výrazne nenarúšal pokoj aj iným občanom.

Letná sezóna v lokalite Veľký Draždiak je vždy spojená s organizovaním rôznych športových a kultúrnych podujatí, ktoré sú spravidla sprevádzané hudobnou produkciou. Tieto akcie sa najčastejšie konajú počas víkendov. Nespokojní občania majú možnosť osloviť aj samotnú prevádzku a požiadať o vykonanie nápravy na stíšenie hudby. Myslíme, že ani jeden z prevádzkovateľov nemá v úmysle škodiť a robiť naprieky návštevníkom a obyvateľom dotknutých bytových domov. Samozrejme, ak sa jedná o rušenie nočného kľudu, t.z. od 22.00 h do 06.00 h, je možné požiadať o pomoc mestskú políciu.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.