Neodtekajúci dažďový vpust - Sedlárska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Peter Hutta 20. februára 2014

Dobry den,
v minulosti sme na urade hlasili neodtekajuce vpuste na Hlavnom namesti a v jeho blizkom okoli (Sedlarska, Zelena, Laurinska, Rybarska brana)
Ked sme to neskor urgovali, ze stale neodtekaju, bolo nam povedane, ze kose vo vnutri vycistili. Nakolko vpuste stale neodtekaju a voda sa vali zo Sedlarskej cez cele Hl.nam., opat tuto vec oznamujem.
Tento problem nie je momentalny a na korze casty. Bolo by dobre, aby kompetentni chodili, ked prsi, a kontrolovali priechodnost vpusti.
Postupne poslem viacero miest, kde som tentom problem zaevidoval...
Dakujem za vyriesenie!
S pozdravom
P.H.

21. február 2014

Jozef

...tu sa skor natiska otazka. Ktore dazdove vpuste v meste este vobec odtekaju? ...staci sa prist pozriet na Racianske Myto - Raciansku. Pri kazdom dazdi auta brodia bazenom. Ludia sa na to stazuju uz roky a roky je to bez zmeny... A predpokladam, ze takto by sa tu dali pisat dalsie a dalsie lokality... V tomto meste sa proste uz kasle na vsetko, netyka sa to len kanalizacie... Mna by len zaujimalo, ked uz bude komplet vsetko znicene do stavu nefunkcnosti (a k tomu sa blizime), co potom? Pretoze udrziavat veci je vzdy lacnejsie a jednoduchsie, ako celoplosne rekonstruovat. To je v podstate financne nemozne...
Ale to nikoho na radnici evidentne nezaujima. Ved im skonci funkcne obdobie a kupia si asi domcek na francuzskej riviere rovno... a po nich spust...
29. júl 2014

Kravec J.

Informácia z Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s.:
Dobrý deň.
Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. spravuje iba okrúhle kanalizačné poklopy. V prípade, ak ide o dažďové vpuste (mriežkovaný poklop), je potrebné sa obrátiť na príslušného správcu komunikácie. Vo všeobecnosti má na starosti cesty 1. a 2. triedy Magistrát a cesty 3. a 4. triedy má na starosti príslušná mestská časť. V prípade ak sa jedná o upchatú verejnú kanalizáciu, tak je potrebné obrátiť sa na náš dispečing na telefónne číslo 0800 121 333.
Ďakujeme za porozumenie.
29. máj 2020

Martin Uváček

Stav riešenia tohto podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania