Bajkalská-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Eva 09. septembra 2019

Na križovatke Drieňová-Bajkalska je priam nemožné prejsť cez semafor na jednu zelenú. Podarí sa to len tomu, kto zo strany školy uteká. Ten, kto ide bežným tempom prejde len polovicu semaforu a musí čakať 80 sekúnd, kým je znova zelená, aby sa dostal na druhú stranu Bajkalskej. Pritom by stačilo predĺžiť obe zelené o 10 sekúnd. Videos som tam bežať mamičky s deťmi, ale aj dôchodcov,ktorí sa naozaj snažia ísť rýchlejšie, no ledva stihnú jednu polovicu semaforu. Takto nepriamo nabádate chodcov, aby išli na červenú.

10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po konzultácií s Krajským dopravným inšpektorátom sa v tomto prípade bohužiaľ nebude dať prestaviť aktuálne nastavenie semaforov. Aj keď si uvedomujeme, že by takéto riešenie bolo lepšie pre chodcov, Bajkalská ulica je nadradená komunikácia (štátna cesta I/61), ktorou prejde najviac ľudí práve autom, preto je automobilová doprava v tomto úseku preferovaná. Navyše je ostrovček na čakanie pre chodcov dostatočne priestranný a bezpečný.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Oddelenie dopravného inžinierstva,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. január 2022

Miroslava

Dobrý deň,

rada by som požiadala o opätovné riešenie tohto problému. Súčasná situácia naozaj nevyhovuje a nepodporuje pešiu mobilitu.

Na jednom úseku trvá zelená pre chodcov iba 12 sekúnd, na druhej 8 sekúnd. Nie je šanca, aby to chodec stihol prejsť a tým pádom musí čakať 3 minúty, aby mohol prejsť cez jednu cestu. Podnecuje to chodcov k prebiehaniu na červenú, čím ohrozujú seba aj iných.

O niekoľko stoviek metrov na rovnakej ceste ďalej pri križovatke Bajkalskej s Trenčianskou je semafor nastavený na 28 sekúnd. Z akého dôvodu to nie je možné nastaviť aj na tejto ceste?

Ďakujem
19. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. december 2022

Andrej Kozák

Dobry den, preslo (dalsich) 11 mesiacov, samosprava sa prosim vyjadrila? Ten semafor potrebuje nutne prestavit.
05. január 2023

Andrej

Dobrý deň,

prosím, je niečo nové ohľadom tohto podnetu? Krátky interval pre chodcov je najmä s dôvodu toho, že počas zeleného signálu pre autá z Drieňovej je zelený aj signál pre autá odbočujúce doprava z Bajkalskej na Drieňovú. Tieto však nemajú svoj vyhradený odbočovací pruh a pruh je aj tak vo veľkej väčšine blokovaný autami smerujúcimi rovno po Bajkalskej a teda odbočenie doprava nie je možné a zíroveň blokuje chodcov, ktorí musia čakať ďaľší celý interval 80 sekúnd.
Hneď pri prechode je škola, prechod je využívaný študentami a žiakmi.
05. január 2023

Žigmund Branimír Hronsecký

Neprejde náhodou najviac ludi práve autom práve preto, že je automobilová doprava preferovaná?
13. február 2023

Michal

Nejaky update?
15. február 2023

tomas komár

update taky, ze sa tam stale snazia ludia stihnut behom zelenu na druhej strane, ale castokrat sa nezadari.
toto mesto proste nieje ku chodcom privetive.
https://youtu.be/JPNp_iLmOBc
07. marec 2023

Žigmund Branimír Hronsecký

Podľa <https://www.facebook.com/cyklokoalicia/posts/pfbid02KnNdcYvx9JgCq5HZzpeRME5tUQauBqgcvEg8qtmDcNAi4k6X9QqNxWN1CjuMrA7Jl>:

Dnes sme z magistrátu dostali nasledujúce vyjadrenie:
„Po preverení situácie sme podnet vyhodnotili ako opodstatnený a následne sme pristúpili k vypracovaniu návrhu riešenia zabezpečenia plynulého prechodu chodcov cez obidva priechody na Bajkalskej ulici. Návrh bude v najbližšom čase odoslaný na určenie cestnému správnemu orgánu. Po doručení určenia zmenu riadenia zrealizujeme.“
13. júl 2023

Daniel

Dnes okolo 12tej som prechadzal uvedenym miestom a od skoly k Strkovcu sa dalo prejst na zelenu bez potreby behu. Vyzera to tak, ze trvanie zelenej predlzili cca o 10s
02. august 2023

Andrej

Od skoly ku Strkovcu je to uz ok, namiesto zelenej pre odbocenie vpravo na Drienovu je tam zelena pre chodcov.
Problemom ale ostava opacny smer, stale je to nerealne prejst chodzou na jeden krat, co znamena, ze tam chodec stravi minimalne 1.5 minuty, aj ked mu sadne prva zelena.
13. september 2023

Andrej Kozák

Semafor bol ocividne prestaveny, ale zial k horsiemu. Smerom od Strkovca je zelena na vzdialenejsej ceste 7 (!) sekund, takze ju nestihnu ani pomalsi bezci. Nasledne naskoci odpocitavadlo cervenej na 99 (!), cize zjavne sa cervena este predlzila.
11. október 2023

Andrej

Cez deň je to uz vcelku ok, z jednej strany je na prechod 20 sekúnd a z druhej 25 sekúnd. Večer smerom od Štrkovca 7 + 5 sekúnd. Tu by ma naozaj zaujímal argument, prečo večer, keď sa tam ani zápchy netvoria sú chodci obmedzovaní a nedá sa interval predĺžiť rovnako ako cez deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania