Záhradnícka-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal 10. septembra 2019

Chcel by som požiadať magistrát o vyznačenie segregovaných cyklopruhov na Záhradníckej ulici v oboch smeroch pri pravom okraji vozovky. Cyklopruhy sú potrebné nielen kvôli bezpečnosti cyklistov, plynulejšej doprave a lepšej kvalite ovzdušia, ale vo výraznej miere aj pre bezpečnosť chodcov. Nedostatok cyklistickej infraštruktúry v kombinácii s bezohľadnosťou vodičov motorových vozidiel žiaľ čoraz viac núti cyklistov defenzívne jazdiť po chodníkoch medzi chodcami. Aj keď sa väčšina cyklistov snaží správať k chodcom ohľaduplne, mnohí neskúsení cyklisti pri rannom ponáhľaní sa do práce nechtiac vystavujú chodcov nebezpečenstvu. Kvalitné cyklotrasy sú pritom najúčinnejšou motiváciou pre cyklistov, aby jazdili bezpečne podľa predpisov. Ďakujem.

10. september 2019

Haky

Prikláňam sa k tomuto názoru. Patrím k tým, čo stále na chdníku uskakujú pred bicyklami. Je to problém až po koniec Záhradníckej (križovatka s Bajkalskou). Cyklisti velmi rýchlo (!!!) po chodníku chodia v úseku Miletičova -Ružová dolina. A to aj v podvečer. Súdiac podla ich oblečenia a dennej doby určite to nie sú tí, čo sa ponáhlajú do práce.
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. september 2019

obcan

Specialne ta cast Zahradnickej od Mraziarenskej po parcik pri Trhovisku! Je tam take nebezpecie urazu ci doslova ohrozenie na zivote. Z domu moze vybehnut, co len vyjst, dieta a cyklista/teraz uz aj kolobezkar ho zrazi a ujde! Skutocne mozem tvrdit, ze vacsina cyklistov pri prechadzani na chodcov, deti, seniorov, psickarov neberu ohlad. Co s tymto budu zodpovedni robit??
22. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vyznačenie cyklopruhov dopravným značením na Záhradníckej ulici obojsmerne, najmä v úseku od Miletičovej po Bajkalskú ulicu, nie je možné z dôvodu nedostatočnej šírky vozovky či chodníkov.
Vytvoriť funkčnú a bezpečnú cyklotrasu na Záhradníckej je možné len pomocou stavebných úprav väčšieho rozsahu, ktoré sú predmetom pripravovaného verejného obstarávania.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. október 2019

Michal

Ďakujem za odpoveď. Kým bude požadovaná úprava zrealizovaná, odporúčam provizórne vyznačiť piktokoridory pre cyklistov, ako aj cykloostrovčeky pred križovatkami. Aj keď k bezpečnosti cyklistov veľmi neprispejú, budú aspoň nejak motivovať cyklistov, aby sa snažili nejazdiť po chodníkoch medzi chodcami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania