Opustený obytný príves na Jamnického

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Opustený obytný príves (EČV: BA416YV) s neplatnou technickou a emisnou kontrolou na Jaminckého ulici.

12. september 2019

Klotilda

Príves nemusí mať emisnú kontrolu :-) . Áno, ta opacha tam dosť blokuje dopravu, aj chodník.
12. september 2019

Martin

Nikto nehovori o emisnej kontrole:). Technicku kontrolu (a toto je brzdeny prives podotykam) nema od 2012 vid www.overeniestk.sk.
12. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
MC neriesi platnost EK ci TK, to je kompetencia Okresneho uradu. My postupujeme pri vyzvach majitelom podla Zakona o odpadoch.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves.
12. september 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad BA odbor životného prostredia
12. september 2019

Martin

Nikto od vas nechce, aby ste riesili expirovanu STK predsa. Tento podnet je hlavne o dlhodobo stojacom vozidle, ktore blokuje parkovacie miesta.To, ze nema STK je iba ako bonus pre komunikaciu s majitelom.
24. november 2019

Martin

Zdravim, nejaky progres v tejto veci? Ten vrak tam stale stoji....
26. december 2019

Martin

Chlapik si karavan odtiahol.Asi mu uz bola zima v nom prespavat (ano, on tam realne byval) a odtiahol ho niekam do tepla. Snad ho na jar nepritiahne naspat... Skoda len, ze mestska cast urobila v tejto veci velke nic.Ich zaujimaju iba nase dane. Ale co sme si zvolili, to mame. Na buduce to snad bude lepsie...
13. september 2020

Martin

Karavan sa opat po roku objavil na nasej ulici. Aktualne stoji pri dodavke, ktoru uz viac ako rok ziadame samospravu o odstranenie (je to rovnaky majitel/pouzivatel). Obe vozidla su uz davno bez platnej technickej kontroly (dodavka je aj bez emisnej). Jedine pozitivum karavanu je v tom, ze je to urcite lepsia buda pre psy, ako ta rozhorucena dodavka (otazka je, co by na to povedali ochranari)
16. september 2020

Odpoveď samosprávy

Vozidlo skontrolujeme a následne po vyhodnotení jeho stavu pristúpime ku ďaľším krokom.
V prípade odstraňovania vozidiel môžeme postupovať len v zmysle § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Dôvodom na odstránenie vozidla podľa tohto zákona nemôže byť chýbajúce EČV alebo neplatnosť TK a EK, nakoľko to zákon neumožňuje a platnosť alebo neplatnosť TK a EK nemá žiadny vplyv na vykonanie ustanovenia § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Platnost EK a TK rieši Okresný úrad.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
30. marec 2021

Martin

Dobry den, chcem sa informovat, o stave riesenia tohto podnetu. Tento autovrak/karavanovrak tam stale stoji. Ak by ste si s nim nevedeli dat rady, nedavno sa mi ozval kamos, ze on by si ho odtiahol (on je rybar). Takze ked bude na tom zbernom vrakovisku, tak dajte prosim vediet, on si ho po tom mesiaci pride odkupit...
30. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Ozval sa majitel. Prislubil v priebehu maja prives odstranit.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
30. apríl 2021

Martin

Dobry den, dakujeme za info. Len tri komentare k tomu: 1) takych slubov uz bolo od toho pana:) 2) ked ho bude odtahovat, tak moze pouzit tu polepenu dodavku, co pouziva ako sklad tovaru pre surferov, pripadne ako budu pre psy, 3) od 15.5. tusim zacina platit zakon, ktory umoznuje samosprave odtiahnut taketo vraky na odstavnu plochu aj bez suhlasu majitela a uctovat si parkovne. Tak snad to bude aspon 100 EUR na den... Nech je uz ten maj...
21. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Obytny prives bol odstraneny.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
21. jún 2021

Martin

Dakujeme majitelovi, ze ho odtiahol na letnu sezonu niekde k vode (asi Cunovo, kde sa pocas sezony venuje kitesurfingu/windsurfingu). Na jesen tu je "co by dup...".

PS: este sa prosim postarajte o tu polepenu dodavku (BA-585LN - je na to iny podnet (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/78429/opustena-dodavka-na-jamnickeho), kde skladuje tovar pre surferov, kiteboardakov, ktoru tu podcasom predava, tiez sluzi ako buda pre psy...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania