Úprava značenia - Rusovce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rusovce

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 24. februára 2014

Dobrý deň,

v Rusovciach sa na konci Rusovskej cesty nachádza pomerne neštandardná križovatka. Vodorovné značenie je urobené iba jednoducho a navyše ho už prestáva byť vidieť. Občas vídavam vodičov, ktorí túto križovatku nepochopia a jazdia v protismere.

Mám preto niekoľko návrhov na sprehľadnenie situácie (viď foto v prílohe):

1. Na cestu doplniť šípky na zdôraznenie smerov jazdy v jazdných pruhoch
2. Na úseku niekoľko metrov pri priechode pre chodcov premaľovať plnú čiaru na prerušovanú
3. Na krajnicu za križovatku umiestniť značku Obojsmerná premávka

Ďalej stojí za povšimnutie, že novo umiestnený stĺp so značkami "Priechod pre cyklistov" a "Chodník so zmiešaným pohybom chodcov a cyklistov" je prekrytý starším stĺpom so značkami "Hlavná cesta" a "Priechod pre cyklistov".

Navrhujem preto značku "Priechod pre cyklistov" preložiť na prvý stĺp pod staršie značky "Hlavná cesta" a "Priechod pre chodcov". Značku "Chodník so zmiešaným..." navrhujem pootočiť o 45°C smerom ku priechodu, aby ju chodci a cyklisti videli. Na jednom stĺpe tak budú umiestnené všetky značky určené pre vodiča auta prichádzajúceho po ceste a na druhom stĺpe ostane iba značka určená pre chodcov a cyklistov priechádzajúcich po priechodoch.

Pridávam staršie video, kde je vidieť, že rovnakú chybu (vojdenie do protismeru) som urobil aj ja. Ten pravý jazdný pruh je čudný a vbehnúť do protismeru je jednoduché. Až po pár metroch som si uvedomil chybu, keď som si všimol značku Vedľajšia cesta otočenú oproti mne a hneď nato tam odbočilo červené auto:
Ďakujem za prejednanie návrhov

25. apríl 2014

Vlado

Mozete to oznacit ako vyriesene. Sice to nie je urobene ako som navrhoval, ale to nevadi, lebo je zjavne, ze sa tomu niekto venoval, premyslel to a prijal opatrenia. Su tam podoplnane znacky. Ked pojdem okolo, tak to odfotim a poslem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania