Novodvorská-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Pozorovatel 13. septembra 2019

Na frekventovanom chodniku okolo telocvicne SPŠE K.Adlera, ktory spojuje Novodvorsku a Žatevnu ul. sa nachadza na cca 150m useku iba jedna nizka lampa, co je uplne nedostatocne.

12. september 2019

Pozorovatel

Pohlad smerom na Žatevnú.
13. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. november 2019

Petra

Za viac ako 2 mesiace od nahlasenia sa nic neudialo. Je naozaj tak tazke vymenit ziarovku?
21. november 2019

Pozorovatel

@Skaja
Podnet smeroval k tomu, ze je potrebne doplnit lampy.
Nesvietiace lampy je potrebne nahlasit priamo na Siemens a urgovat , ak ich v dohladnom case neopravia.
21. november 2019

Petra

Ja tomu rozumiem, len sa zamyslam nad tym procesom. Tu sa nieco nahlasi, Magistrat to nenahlasi spolocnosti Siemens (neviem preco - aj ked ako objednavatel sluzieb od spolocnosti Siemens by mal mat funkcny incident management). Alebo je to tak ze Magistrat ocakava od obyvatelov nahlasovanie?
21. november 2019

Pozorovatel

Netusim ako funguje u Siemensu organizacia prace... a faktuaracie za nu. Ci pausalom mesacne, ci za kazde opravene svietidlo / vymenenu ziarovku ...?

Vyse mesiaca som totiz telefonicky aj prostrednictvom formulara na stranke Siemensu urgoval 4 lampy na vedlajsej ulici. Pocas totho casu som 2x nahodou stretol ich auto s vysokozvihnou plosinou ako jazdi po ulickach v priamom okoli, ale nahlasene svetla neopravili !

Skoda reci...
21. november 2019

Petra

Dakujem za odpoved, ostava nam len dufat :)
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

keďže ide o dobudovanie verejného osvetlenie, podnet sme poslali na Oddelenie stavebných činností aby ho zaradili do plánu výstavby na najbližšie obdobie.

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie stavebných činností k podnetu uvádza nasledovné stanovisko:

Ďakujeme za zaslaný podnet, považujeme ho za opodstatnený a zaradíme ho do investičného plánu novej výstavby verejného osvetlenia v Bratislave. Sme si vedomí situácie, kedy v posledných rokoch bolo zlepšovanie kvality verejného osvetlenia zanedbávané. Záujmom Hlavného mesta SR Bratislavy je systematické zlepšovanie kvality verejného osvetlenia rovnomerne v celom meste. Vzhľadom na veľké množstvo podnetov k novej výstavbe verejného osvetlenia bude vybavovanie podnetov realizované postupne, pričom samotnej výstavbe nového osvetlenia predchádza vypracovanie projektovej dokumentácie a verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Plán novej výstavby verejného osvetlenia budeme postupne zverejňovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. jún 2020

Pozorovatel

Dobry den,

bolo by prosim mozne do investicneho planu novej vystavby verejneho osvetlenia na uliciach v Dubravke kde su rodinne domy (resp. aj v inych castiach BA) zapracovat aj koordinaciu s poskytovatelmi kabloveho optickeho internetoveho pripojenia, aby vyuzili rozkopavky chodnikov a mohli tak zrealizovat pripojenie rodinnych domov na internet?

Toto je je asi jediny sposob a prilezitost, ako sa mozu obyvatelia rodinnych domov dostat k optickemu pripojeniu na internet, pretoze do rozkopavok pre rodinne domy sa ziadnemu z poskytovatelov nechce ist z dovodu vysokych nakladov na rozkopavky.

Najefektivnejsie by bolo skoordinovat rozkopavky chodnikov aj s dalsimi vlastnikmi a spravcami sieti, ktore su v chodnikoch ulozene. Podla mojho nazoru by sa mohlo po vzajomnej dohode dosiahnut rozdelenie nakladov na jednu spolocnu rozkopavku medzi vlastnikov sieti a zaroven by sa do buducna eliminovali dalsie nutne rozkopavky na zrekonstruovanych chodnikoch v pripade oprav poruch starych nevymenench vedeni.

Dakujem
19. jún 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
25. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

všetky informácie zverejňujeme na našej stránke www.bratislava.sk. Pokiaľ v pláne výstavby verejného osvetlenia nájdete aj adresu tohto podnetu, odporúčame Vám kontaktovať magistrát so žiadosťou skoordinovať proces výstavby s kladením optických sieti. Zamedzenie dvojitej rozkopávky, ktorá naruší organizáciu dopravy je nepochybne benefitom pre občanov a obyvateľov okolitých nehnuteľností.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. jún 2020

Pozorovatel

Dobry den,

dakujem Vam za odpoved, v ktorej uvadzate:
"Pokiaľ v pláne výstavby verejného osvetlenia nájdete aj adresu tohto podnetu, odporúčame Vám kontaktovať magistrát so žiadosťou skoordinovať proces výstavby s kladením optických sieti."

1/ ako pridanu hodnutu odpovede, by som ocakaval pridanie linku na Plan vystavby verej. osvetlenia. Zial takyto plan som na stranke mesta nenasiel.
Mohli by ste prosim zverejnit link tu v podnete? Urcite by to zaujimalo viacerych obcanov.

2/ Dufam, ze aspon cast podnetov obcanov konci v "zasobniku napadov".

Ocakavam ako platca dani z prijmu FO a dane z nehnutelnosti, ktorymi su mesta financovane, ze prislusni pracovnici zodpovedni za pripravu investicnej vystavby by mali z titulu svojej pracovnej naplne koordinovat so svojimi kolegami z dalsich oddeleni na magistrate resp. mestkych casti proces planovania a vystavby a zabezpecit ucelne vynakladanie prostriedkov z dani obcanov tak, aby predisli dvojitym rozkopavkam a pri rozkopavkach priniesli benefit obcanom v tomto pripade v moznosti sa pripojit na oticky internet.

Aby moj podnet nevyznel negativne co nie je vobec jeho cielom, skuste prosim na magistrate spolu s mestskymi castami navrhnut systematicky sposob oboznamovania a naslednej participacie obcanov uz pri planovani a priprave investicnych akcii v rezii mesta. Nejde len o stavby, ale napr. o zmenu organizacie dopravy na uliciach, vyznacovanie parkovacich miest...atd.

Urcite by sa projekty zlepsili a zaroven by sa predislo aj roznym nedorozumeniam po realizacii.

Dakujem za odpoved
01. august 2020

Pozorovatel

@admin

Poprosim vyziadat odpoved od magistratu na moje otazky z 25.6.2020
Dakujem
02. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve so žiadosťou o dodatočnú reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania