Karavan na chodniku na P.Horova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený
meno
Christián Bojnák 24. februára 2014

Tento karavan tam je uz nejaky ten rok, prosim nech si prenajme parkovacie miesto pren alebo nech nevyuziva tento chodnik. Kvoli nemu cela zelen vedla chodnika je obrabana oslimi chodnikmi, lebo ludia ktori vyuzivaju sportoviska na skolaku, nemozu po chodniku ani len prejst a musia nicit zelen o ktoru sa staraju obyvatelia vedlajsieho panelaku. Navyse taketo zariadenie ani nema co zaberat parkovacie miesta pre osobne auta bezohladu na to ci na ceste alebo chodniku. Prosim policiu alebo MC DNV o riesenie. (minimalne nesplna podmienku 1,5 metra, takze nech ma nikto nepresviedca vyhovorkami)

25. február 2014

Peter

to auto pred tym karavanom vam nevadi ze nedodrziava 1,5m?
25. február 2014

Christián Bojnák

Nehovorim ze nie, ale to auto tam stoji prilezitostne a ten karavan tam stoji takmer permanentne, takze si ten karavan zasluzi viac pozornosti.
25. február 2014

Peter

takze ked vam pride dat niekto prilezitostne po papuli tiez vam to nebude vadit? mne vadi kazdy jeden ktory nedodrziava 1,5m na chodniku! ale toto skor vyzera tak ze tam niekto nemoze parkovat, nie ze karavan nedodrziava 1,5 m..
25. február 2014

Christián Bojnák

Mam to brat ako vyhrazku? Len tak mimochodom zijem v inej casti tejto MC, takze ani nemam dovod tam parkovat. Inak nevidim dovod preco tu utocite na to, ze chcem aby bol chodnik volny pre chodcov. Auto pred karavanom sa nachadza na krizovatke dvoch chodnikov z toho jeden pozdlzne siroky s hnedou budovou na fotke a da sa obist dvoma krokmi pri kosi, co sa o karavane povedat neda. Keby tam stalo osobne auto, tak by som spravil to iste, akurat este viac mi situacia vadi, ked si takto bezplatne niekto odparkuje karavan. Ked sa vam nepaci, ze parkuje aj to druhe auto, tak si to odfotte, ale moj tolerantny postoj voci druhemu auto sem fakt neplette, lebo evidentne ani neviete, ze to cierne auto ma z druhej strany chodnik.... Ja budem len rad ked sa tam osadi barierka na ten chodnik, aby tam auta na tu cast chodnika nemohli vstupit.
25. február 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Peter zBratislavy,
žiadam Vás o zváženie, či sa Vaše expresívne vyjadrenia nemíňajú cieľa a či zbytočne neútočia na autora podnetu - tým skôr, že dostupnosť a priechodnosť chodníkov pre chodcov je zdá sa aj Vašim záujmom.
Ďakujem za pochopenie a prajem príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
25. február 2014

Peter

nie mozno som pouzil zle prirovnanie, nemyslel som to utocne, len mi vadi ak nieto poukaze na problem, ale ak robi nieto iny to iste, tak mu to "az tak" neprekaza.
06. marec 2014

riazba

Dobry den,
je mi trosku zvlastne ze clovek ktory nie je z tej casti BA pise podnet na odstranenie niecoho niekde kde nebyva. Ja sice z tej casti tiez nie som ale casto tu cast navstevujem. Preto nerozumiem ako moze niekomu vadit karavan ktory je na polchodniku (ma asi este +30cm za karavanom) ktory nikam nevedie. Pretoze pokial by ste chceli ist na spominane ihrisko tak by ste asi sli vchodom , ktory tam nie je . Takze keby ste tam aj tak chceli ist tak by ste museli preliezt plot. Ani ja nemam rada ked auta stoja na chodniku, ale pokial stoja na takomto nevyuzitom chodniku a zaroven setria minimalne dve parkovacie miesta nevidim v tom problem, nakolko je v ba a obzvlast v dnv problem s miestami. Takze problem s chodnikom sa ,, vyriesi " tak, ze o dalsie dve parkovacie miesta bude menej kvoli 50cm chodniku, nakolko ten karavan mozu preparkovat na riadne parkovacie miesto.Myslim si ze obcania ktori byvaju v tejto MC a ocividne im to neprekaza kedze to auto tam stoji vyse roka ako pisete a nepodali na to podnet, sa Vam podakuju. Myslim si ze, ze ludia by mali riesit a sa venovat dolezitejsim veciam.Alebo minimalne pred riesenim nejakeho ,,problemu" by si mali poriadne pozriet skutocnosti preco to tak je a nasledky jeho vyriesenia. Pretoze ako bolo pisane - dostupnost a priechodnost chodnikov pre chodcov je v nasom zaujme.
Prajem prijemny den.
06. marec 2014

Christián Bojnák

Takze vam vobec nevadi, ze cela zelen od chodnika, ktoru upravuje pravdepodobne domovnik je zdevastovana a nie len mnou. Je mi jedno ci byvam na Horova, alebo na inej ulici, je to verejny priestor a budem sa snazit do neho hovorit dokym sa tu mentalita ludi nezacne menit. To, ze chyba z tejto strany branka a plot sa prelieza je chyba projektu kedy sa robilo oplotenie arealu, inaksie vyuzitie mozno chodnik nema, ale je dostatocne frekventovany, aby ludia tade iduci auto nevedeli obist a podupali vsetko naokolo. Vam sa mozno 30 cm zda akurat na prechod akurat, ale nie je to tak a urcite nie som jediny, ak sa vam to tak nepozdava mozem vam ist tu zelen okolo pofotit ako je znicena. To, ze sa o to nezacal zaujimat na tejto stranke niekto z toho panelaku, moze byt kludne sposobene aj tym, ze stranka nie je az tak znama a poznam tam par osob v tom panelaku a moc pekne slova na to nemaju. Ako ste tiez povedali, tak tento karavan moze byt odparkovany na inom parkovacom mieste, a v tomto mate ozajstnu pravdu, pretoze tento karavan moze byt odparkovany na periferii metskej casti, respektive na mieste, kde nie je nedostatok parkovacich miest a takychto miest je aj v DNV vela, len treba vediet hladat a nechciet parkovat kazde jedno auto pred svojim domom, takze ked si ten karavan zaparkuje niekde na periferii, nech sa paci. A ked hovorite o dolezitosti problemu, tak riesim aj ovela dolezitejsie problemy, akurat nie vsetky koncia priamo na tejto stranke, a navyse ked niekto zastava nicenie verejnej zelene a prechodnost chodnikou obhajuje setrenim parkovacich miest, tak zrejme mu asi o tu prechodnost nejde. S pozdravom.
06. marec 2014

riazba

Dobry den, nerozumiem , viete ,ze ten chodnik nema ziadny ucel, nikam nevedie, nakolko areal je oploteny a nema na tej strane vstupnu branu.Ten karavan nestoji na tej zeleni ani sa podla fotky nedotyka tej zelene, okrem ineho clovek poprinom dokaze prejst po chodniku ale aj tak Vam prekaza. Druha vec je, ze tie parkoviska su verejne a bohuzial parkovacich miest je malo , takze plati pravidlo kto prv pride ten prv berie. Takze pokial tam ten clovek byva nevidim dovod preco by si tam nemohol zaparkovat aj 5aut.
06. marec 2014

riazba

Dobry den, nerozumiem , viete ,ze ten chodnik nema ziadny ucel, nikam nevedie, nakolko areal je oploteny a nema na tej strane vstupnu branu.Ten karavan nestoji na tej zeleni ani sa podla fotky nedotyka tej zelene, okrem ineho clovek poprinom dokaze prejst po chodniku ale aj tak Vam prekaza. Druha vec je, ze tie parkoviska su verejne a bohuzial parkovacich miest je malo , takze plati pravidlo kto prv pride ten prv berie. Takze pokial tam ten clovek byva nevidim dovod preco by si tam nemohol zaparkovat aj 5aut.
06. marec 2014

Christián Bojnák

Add 1 - asi vyuzitie ma, zajtra vam poslem ako je znicena zelen na okolo, to ze areal je oploteny neznamena, ze sa neda plot preliezt a kedze na skolak chodi sportovat dost vela ludi a takisto aj tento chodnik vyuzivaju, nemaju inu moznost ako znicit zelen mimo chodnika. Znicena zelen je krasnym dokazom toho, ze ten priestor na prechodny chodnik je tam potrebny a zajtra vam to pojdem aj s fotodokumentovat ak nezabudnem a postnem to tu. Cize je uplne jedno ci tam branka do arealu je alebo nie je, ludia ten chodnik vyuzivaju a tym padom tam auto vobec nema co blokovat chodnik.

Add 2 - parkovacich miest tu je malo priamo na sidlisku a najma aj kvoli ludom, ktori svojou neohladuplnostou a sebeckostou (pozn. slovenska mentalita), ze ked maju 2 auta, pripadne karavan a vyuzivaju ho raz mesacne, tak si ho aj tak na just odstavia 30 sekund od domu. Ano mate pravdu, plati pravidlo kto skor berie ten skor melie, ale potom sa nestazujte na nedostatok parkovacich miest, pretoze prioritu maju mat auta, ktore su vyuzivane kazdy den a dlhsie stojace auta maju byt odparkovavane dalej od svojho bydliska, aby sa uvolnil prave priestor pre tych, ktori auto vyuzivaju kazdy den. Tento karavan je toho krasnym prikladom, takze ak chcete mat priestor na parkovanie pre kazdodenny presun, tak sa to nerobi na ukor chodcov na chodniku, bezohladu na to kam ten chodnik vedie pokial je vyuzivany. Na periferii v DNV je parkovacich miest dostatok, nie je tazke sa k tomu karavanu prejst 10 minut peso. To iste plati pre auta, ktore si na tyzden odparkuju auto pred svojim domom. Pevne verim, ze konecne zacne platit schopna parkovacia politika v tomto meste, prave kvoli takymto vystrelkom ludi.
06. marec 2014

riazba

Hovorite o bezohladnosti a sebeckosti, kvoli tomu ze sa niekto nechce prejst 10min k autu. Ale zaroven podporujete preskakovanie plota namiesto toho aby ludia chodili cez branku, ktora je 2min od tej bytovky chodzou. Cize zamerne a vedome tu zelen radsej poskodia, akoby mali ist po riadnom chodniku k brane. Myslim ze je zbytocne o tom diskutovat. 100ludi sto chuti. Urcite sa to vyriesi k Vasej a verim ze aj k spokojnosti tolkych ludi ako pisete. Prajem prijemny den.
06. marec 2014

Christián Bojnák

Ja mam hlavne urcene priority, ze chodec je viac ako auto, tak ako je to v kazdom zrelom mobilnom meste. Takze ano, ludi nepresvedcite preskakovat plot, ale parkovat dlhodobo dalej od bydliska ich presvedcit mozete.
06. marec 2014

Marek

Pekny den, prajem v prvom rade sa chcem podakovat tym co sa ma zastali. Som vlastnik tohto karavanu a o tomto fore som sa dozvedel dnes poobede. Christian Bojnak byvam v tom baraku na prvom poschodi tak budem rad ked mi pridete zazvonit a osobne sa stretnuneme...samozrejme budem rad ked si so sebou zoberiete aj ludi z tohto baraku ktorym to podla Vas prekaza.....rad riesim veci osobne...tak ked si pôjdete odfotit tu travu tak sa zastavte( zvoncek zospodu nam nefunguje) ale urcite vas pustia dnu vasi znami z nasej brany a moje priezvisko urcite poznaju. Rad by som danu vec vyriesil k obojstrannej spokojnosti. Vopred dakujem
06. marec 2014

Christián Bojnák

Nebudem vam hovorit mena ludi, ktorym to vadi (vezmem to radsej na seba, aby som im nahodou neposkodil), ale ak sa chcete stretnut, tak moj mail je [email protected] mozme sa dohodnut na cisle/stretnuti a ano nemam problem sa stretnut osobne, aj ked to moze zniet hocijako. Stale si myslim, ze sa ten karavan da odparkovat inde, tak aby nebranil inym a mozeme si kludne hodit rec.
06. marec 2014

Christián Bojnák

Doplnok: oni hlavne ti dvaja ludia nevedia kto je vlastnik, inak by sa na mna ani neobratili, prosim fakt mi napiste na mail, aspon cislo.
08. marec 2014

Christián Bojnák

Podnet vyrieseny po dohode
10. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Mestská časť spolupracuje pri riešení dlhodobo odparkovaných vozidiel s mestskou políciou. Karavan bol na základe výzvy mestskej polície z chodníka odstránený.

Rattayová, OVDŽP, MÚ Devínska Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania