Vrecia po povodni

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

Pri moste Lafranconi na petržalskej strane sú zabudnuté vrecia po povodni. Bolo by vhodné ich odstrániť. Už sa pomaly rozpadajú.

26. február 2014

Vlado

No ved sa rozpadnu a bude vybavene :)
10. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vrecia po povodni sa nachádzajú v inundačnom pásme, preto sme vyzvali správcu – Slovenský vodohospodársky podnik, š.p. OZ Bratislava, aby zabezpečil ich odstránenie.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
10. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
SVP š.p. odštepný závod Bratislava nám zaslal nasledovné stanovisko :
Uvedené vrecia su ulozene v mieste zasahu zabezpecujuceho pocas povodne stabilitu a bezpecnost hradzoveho telesa, ktore ochranuje viac ako len uzemie Petrzalky, tj. aj majetok, zdravie a zivoty tych, ktorym teraz vadia. Vrecia su ulozene na telese hradze a jej pobreznom pozemku, kde oznacuju lokalitu buducej stabilizacnej stavby pred podrobnym zameranim a zostanu tam pokial to spravca toku bude potrebovat.
Zaroven je potrebne si uvedomit, ze akykolvek pohyb po telese hradze a jej pobreznom pozemku, mimo opravnenych osob a po korune hradze kde je spravcom toku odsuhlasena cyklotrasa, nie je ziaduci rovnako ako pohyb po akejkolvek inej stavbe technickej infrastruktury.
10. marec 2014

Odkaz pre starostu

Je odpoveď MÚ Petržalka dostatočná?

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
10. marec 2014

Brano

Tazko posudit, ci je odpoved dostatocna, ale rozhodne je zaujimava. Pri pohlade na stav uvedenych vriec je jasne, ze uz davno prestali prispievat ku stabilite hradzoveho telesa. Oznacenie miesta buducej stabilizacnej stavby prave takymto sposobom je tiez vcelku originalne riesenie.
11. marec 2014

johnny

Otvorene si tu môžeme povedať, že vrecia nezabezpčeujú stabilitu hrádze veď ako by aj mohli pomer hrádze a vriec hovorí za všetko. Ako označenie sa dajú použiť kolíky prípadne spreje tak ako sa to robí všade inde, ide len o to či SVP chce alebo nechce. Je ľahšie napísať volovinu a neurobiť nič, premňa to je nelegálna skládka stavebného odpadu-piesok....
02. december 2021

Martin Uváček

Dobrý deň. Vzhľadom na uplynutý čas, je ešte podnet aktuálny ? Sú tam ešte tie vrecia, či sa už rozpadli, zarástli, alebo ich odstránili? Poprosím aktuálne stanovisko k riešeniu tohto starého podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania