Pri kríži-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Peter Palusak 17. septembra 2019

Pred cca mesiacom bola rozkopana cesta pri krizi (hned za teplarnou) v ramci stavby Rekonstrukcia vonkajsieho rozvodu K19. Cast rozkopanej cesty uz vybetonovali, ale nechali tam cca 10 cm schod medzi vozovkou a rozkopavkou. Bez toho aby cez tu rozkopavku dali zelezne platne ktore by to zakryli. Takze tam treba spomalit a prejst do krokom. Co aj tak poskodzuje podvozok vozidiel.

Prosim o urychlene zakrytie rozkopavky

17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Stanovisko realizátora výmeny teplovodných vedení spoločnosti Veolia:

Reagujem na Váš podnet ohľadne "doasfaltovania" úseku kríženia teplovodného potrubia CZT a cestnej komunikácie na ulici Pri kríži v MČ BA - Dúbravka, ktoré prechádza v týchto dňoch komplexnou rekonštrukciou.

Spoločnosť Veolia Energia Slovensko, a.s. realizuje v tomto období rozsahovo a finančne vysoko náročnú komplexnú výmenu sekundárnych rozvodov ÚK a TÚV. Pôvodný teplovodný kanál bol z časti demontovaný a rozvody v ňom vymenené za tzv. predizolované. V úseku kríženia sa cestnej komunikácie s teplovodným kanálom sme realizovali podobne ako v celej dĺžke rozvodu od plynovej kotolne K-19 po bytový dom Homolova 10 uloženie potrubia podľa presne stanoveného technologického postupu (ukotvenie potrubia, pieskové lôžko, medzivrstva, zásyp) s tým, že tento úsek je v náročnej časti spevnenej plochy cestnej komunikácie. Oproti nespevneným plochám (trávnik a pod.) a/alebo spevneným plochám typu chodník je tak v tomto úseku realizovaný pre vyššie uvedený dôvod aj zosilnený betónový základ pred finálnou pokládkou asfaltu. Aby sa predišlo prepadu vozovky (oblasť kopcovitého terénu s nestabilnou pôvodnou vrstvou pôdy po výstavbe sídliska) v uvedenej časti v budúcnosti, bolo finálne asfaltovanie oproti chodníkom časovo posunuté - sledoval sa prípadný posun - zosuv beton. dosky pri plnej prevádzkovej záťaži, aby sa mohol prípadne upraviť pred dokončením vrstvy asfaltu. Technické riešenie prejazdu tejto časti vozovky bolo pôvodne realizované oceľovými prejazdovými platňami. Nakoľko sa však obyvatelia blízkeho susedného bytového domu sťažovali a hluk - klepot ktorý vznikal prejazdom áut cez platne, vyšli sme v ústrety ich požiadavke a do-betónovali tento úsek na prejazdovú výšku osobných áut.   

Uvedený úsek cestnej komunikácie bude asfaltovou vrstvou dokončený do konca tohoto týždňa - predbežne ak nedôjde k dramatickému zhoršeniu počasia plánujeme asfaltovanie na piatok 20.9.2019.

Chápem, že v oblasti kde sa realizuje táto rozsiahla rekonštrukcia je určitý, no každopádne dočasný priestorový a hlukový diskomfort, za ktorý sa ospravedlňujeme. 

Vyvíjame maximálne úsilie nato, aby boli všetky práce ukončené v požadovanej - maximálnej kvalite, nedochádzalo k reklamáciám a zároveň aby boli práce ukončené v rámci schváleného harmonogramu, stavebného a tzv. rozkopávkového povolenia v súlade s VZN pre realizáciu exteriérových stavebných prác v MČ Dúbravka. 

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania