Ružinovská-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený

Na krizovatke Ruzinovska Tomasikova v smere do centra nekoresponduje modra znacka oznacujuca radenie jazdnych pruhov pred krizovatkou s vertikalnym znacenim. Vertikalne znacenie bolo velmi efektivne upravene a urychlilo dopravu (nie je vsak uplne dobre vidiet), ale modra znacka nebola zmenena. V prilohe foto sucasneho stavu a nakresy, ako by to mohlo vyzerat. S pozdravom

24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

úprava zvislého dopravného značenia na Ružinovskej ulici v súvislosti so zmenou vodorovného dopravného značenia pred križovatkou s Tomášikovou ulicou bola súčasťou pôvodného projektu zmeny organizácie dopravy. Zástupcovia Krajského dopravného inšpektorátu však s uvedenou zmenou zvislého dopravného značenia nesúhlasili. V termíne 27.08.2019 sme v Operatívnej komisií pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení predložili upravený návrh zmeny zvislého dopravného značenia, ktorý bol prijatý a určený na realizáciu. Súčasťou nového projektu je informácia o zmene radenia pruhov v dostatočnej vzdialenosti od križovatky a zosúladené bude aj vodorovné a zvislé dopravné značenie už od križovatky Ružinovská – Jadrová.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. október 2019

Zuzana Laluhová

Prodim o informaciu, kedy budu tie tabule doplnene. Zda sa mi ten proces neprimerane dlhy. Dakujem
23. máj 2020

Marian

Prosím, môžete uviesť dôvod, prečo KDI nesúhlasil so zmenou dopravnej značky tak, aby zodpovedala skutočnej situácii a trval na ponchaní pôvodnej značky, ktorá je v rozpore so skutočnosťou a spôsobuje vodičom neznalým situácie problémy najmä počas zápchy ? Opakovane sa stáva, že keď idem v ľavom jazdnom pruhu a pokračijem šikanou v zmysle vodorovného značenia v smere "rovno", tak hrozí kolízia s vozidlom v pravom jazdnom pruhu, ktorého vodič si nevšimol vodorovné značenie a išiel podľa zvislej značky.

Nepouživanie značky C22a "Zvýšenie počtu jazdných pruhov" je dosť častá chyba v bratislavskom dopravnom značení, napr. aj v križovatke Šancová Račianska. Tam tiež hrozí kolízia keď večer poprší nie je vidno vodorovné značenie.
25. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Krajský dopravný inšpektorát
01. december 2020

Marian

Myslím, že súčasná verzia značenia je dobrá a podnet možno označiť za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania