Kazanská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal Kalavsky 19. septembra 2019

Na Kazanskej ulici vodiči aut aj motoriek pravidelne prekračujú rýchlosť, niekedy aj niekoľkonásobne a často v noci, keď je cesta prázdna. Hrozí tam akútne nebezpečie, že niektorý vodič takýto "závodný šprint" nezvládne a zrazí chodca nie len na ceste, ale aj na chodníku. Zároveň pri vytáčaní motorov aut a motoriek vzniká nadmerný hluk, ktorý počas víkendových nocí bežne budí obyvateľov priľahlých budov. Nakoľko polícia nie je schopná dostatočne rýchlo zareagovať, bolo by vhodné zabezpečiť spomalovače pri prechodoch, resp. pri bytových domoch, tak aby nebolo možné na rovnom úseku bez problému výrazne prekračovať povolenú rýchlosť a ohrozovať ľudí alebo spôsobovať hluk.

20. september 2019

Miriam

Co viem tak len toto leto sa tam udiali 3 nehody s chodcami. Tam postavit radar tak za tyzden maju zarobene na cely rok dopredu. V noci sa tam uz dlhe roky usporadauvaju preteky, tie auta su neskutocne hlucne, pocit ako byt na formulovych pretekoch. Nerozumiem ze tam aspon policajtov nedaju.
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na komunikácii Kazanská nie je možné umiestniť spomaľovacie prahy, nakoľko po komunikácii jazdí MHD. Ďalej uvádzame, že sme požiadali Krajské riaditeľstvo policajného zboru o zvýšenú kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky hlavne v nočných hodinách.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. október 2019

Michal Kalavsky

Dobrý deň,
Existuje nejaká právna alebo technická norma, ktorá zamedzuje MHD jazdiť cez spomaľovacie prahy, pokiaľ vyhovujú technickým a legislatívnym normám a sú schválené pre bežnú dopravnú premávku? Viem o viacerých prípadoch kde MHD bežne jazdí cez spomaľovacie prahy, napr. na Jaskovom rade, kde sú viaceré. Váš argument považujem za nevyhovujúci.
17. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Kalavsky,
komentár s otázkou preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
23. máj 2020

VILO

Kazanská-spomaľovač-chýbajúci

dobry den. Chybaju nam tu 2 retardery, medzi zastavkou Hronska a Dudvazska, ktore by spomalili najma motorkarov co tam jazdia vo dne v noci 100km/h. Detto pre auta s hlasnymi vyfukmi. Neda sa tu spat s otvorenym oknom popri tomto useku Kazanskej ulice. Auta to vyslovene jazdia bez obmedzenia rychlosti a "uzivaju" si to..Hluk je neskutocny. Kazdu hodinu v noci preleti 70kou trolejbus a zobudi snad kazdeho.. dojdite si to pozriet a vyskusat
23. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vilo,
podnet preposielam mestskej polícii.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
26. máj 2020

VILO

Preco mestskej policii? Tosi usetrite cas, ta nikdy nikomu nepomohla.

Aka bola odpoved panovi Kalavskemu? Preco by trolejbus nemohol dodrziavat pravidla mestskej premavky? A pretoze nedodrziava, a v obytnej zone jazdi zarovno s motorkármi, a autickarmi sialenou rychlostou, tie retardery bysom tam dal.
Cize zase ziadna pomoc.
26. máj 2020

Lukáš

Nemyslím, že spomalovacě by boli riešenie. Každé auto tam musí zastať a opäť sa rozbehnúť. Čiže znova túrovanie a šprinty určitých nevybúrenich jedincov za volantom. Šiel by som skôr spôsobom ako to je na Ružinovskej ulici. Maximálna rýchlosť 40km/h a časté meranie rýchlosti.
29. máj 2020

VILO

Vyborny napad, Lukas, je to zrejme jedine mozne riesenie...co sa tyka spomalovacov,ano ak by tam bol jeden na celej ulici, este to situaciu zhorsi.. navrh bol 2 az 3 na kazdej strane.

Ale realne vieme, ze spomalovace nedaju..
Ruzinovska ulica je nasa jedina a posledna sanca
29. máj 2020

Michal Kalavsky

Povolenú rýchlosť 50 km/h nikto nedodržuje, tak prečo by malo zníženie na 40 týchto zavodnikov spomaliť. Či prekročia rýchlosť o 50 alebo o 60 je im úplne jedno. Policajná hliadka by tam musela stať nonstop deň a hlavne noc, čo je nereálne. Okrem fyzickej prekážky nič nefunguje, to vedia vo všetkých veľkomestách. Pri retardéroch sa inak nezastavuje ale iba spomaluje (teda okrem vodičov dôchodcov😁)
17. november 2020

Lukáš

Niečo nové vo veci?
23. január 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP majú oprávnenie riešiť úlohy taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb, o obecnej polícii. S poukazom na túto skutočnosť Vám dávam na vedomie, že dynamickú dopravnú situáciu, ako kontrola rýchlosti jazdy vozidiel je v kompetencii PZ, nakoľko MsP nedisponuje ani technickými prostriedkami na takúto činnosť. MsP objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané porušením príkazu, zákazu alebo obmedzenia vjazdu, jazdy, odbočenia, otáčania, cúvania, zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,

Bc. Marcela Ťarcha
06. máj 2021

Ivana

Polícia nekoná, lebo príslušníkov PZ je málo,meraju len sporadicky a problém to absolútne nerieši. Kde sa dá adresovať požiadavka aby sa zvážilo osadenie radaru s objektívnou zodpovednosťou? Okrem iného v 2019 blízko pri Kazanskej otvorili novú materskú škôlku a každý deň prechádzame cez cestu s deťmi v strachu o život, lebo tam rýchlosť nedodržuje snáď nikto. Včera asi 20m od nás sa zrazili autá. Do kedy budú úrady ktoré majú moc niečo urobiť iba prihliadať situácii a odkazovať sa jeden na druhého? To naozaj je dôležitejšie vysadiť po celej Kazanskej tulipány? Veď aj to niečo stojí. Treba investovať do vecí, ktoré naozaj treba
06. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. máj 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Ivana,
komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
07. máj 2021

VILO

Pani Žabka,
Od roku 2019, ked občania po prvý krát nahlásili stav na Kazanskej ulici, sa nič nezmenilo. Žiadne spomalovace sa neobjavili, ziadne dopravné značky obmedzujúce rýchlosť na 40km/h sa nepostavili, jediné, čoho sme sa dočkali, su výhovorky. Ja Vám garantujem, že kompletne všetci obyvatelia bývajúci po okolí cesty dennodenne nadávajú a trpia tychto jazdiacich bláznov. K obyvateľom si pripočítajte obrovské množstvo rodičov, ktorí majú strach o svoje deti, ktorým trhači asfaltu na prechode nezastavuju, pripadne sa prezenu 100kou.. tie 4 radarove hliadky, co som tu za 3 roky videl, chytili zopár ponahlajucich sa vodičov, co si zabudli zapnúť Waze, a agresivni vodiči sa len usmiali. Po hodinke cez obed hliadka zmizla a po veceroch si motorkári, motokáry a 20 rocne bavoraky s upravenými vyfukmi robia z nás absolutnych statistov.
Žiadame:
1. Obmedzenie rychlosti na 40 km/h
2. Rozumne polozenie spomalovacov vhodnych pre MHD po dlzke Kazanskej az k Tescu Hron.

Vilo
07. máj 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vilo,
rozumiem vašej frustrácií, no ako administrátor portálu jediné, čo viem spraviť, je preposlať komentáre zodpovedným pracovníkom magistrátu. Najlepšie by bolo obrátiť sa na samosprávu PB (napríklad na zasadnutí miestneho zastupiteľstva) a adresovať im to priamo. Takto na portáli to, bohužiaľ, nemá dostatočný tlak na riešenie situácie.

Ďakujem za porozumenie

S pozdravom
Jana Žabka
admin
11. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spomaľovače tu určite umiestňované nebudú. Ide o zbernú komunikáciu funkčnej triedy B2.
Na 40 km/h sa rýchlosť nebude znižovať. Takéto riešenia sa nerealizujú od doby, čo sa znížila rýchlosť v obci zo 60 na 50 km/h.
Bohužiaľ, v takýchto prípadoch je riešenie na policajnom zbore, nakoľko len ten má možnosť kontrolovať dodržiavanie rýchlosti dynamickej dopravy.
V prípade dostupných finančných prostriedkov sa bude v budúcnosti realizovať zvýraznenie priechodov cez osvetlenie a tabule s meraním rýchlosti.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. jún 2022

Camillius

Znova daní podnet ktorý trvá už od augusta 2018 na vymaľovanie zvislých a vodorovných žltých čiar na zastávke autobusov MHD pred budovou Tatra banky na Kazanskej č.48 Pod.Biskupice. Každodenná kolízia autobusov z návštevníkmi ktorý stoja na zástavke MHD dochádza k hlasnému trúbeniu vodičov MHD a k slovnému a fyzickému kontaktu vodičov a klientov Tatra banky.Potom autá stoja až pred obytným domom Kazanská č.50 a súkromnou firmou BIOHARMONIA ktorý tiež hatia výjazdu aut z Podzáhradnej na Kazanskú. PRETO po 4.rokoch čakania nápravy. Žiadame kompetentných aby tam v tomto kolíznom úseku namontovali tabule Zákaz ZASTAVENIA predídeme tak k dopravným nehodám ktoré sú tu časte. Pred vchodom na Kazanskú 50 je 60 miest parkovania pre Tatra banku a Bioharmoniu. Ďakujú obyvatelia Kazanská 46,48,50,52.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania