Kadnárova-parkovanie-problémové


V riešení

Problémové parkovanie pri dome Kadnárova 104 smerom k tlačiarni. Nejakým mne neznámym dlhodobo tolerovaným spôsobom vozidlá v tomto mieste parkujú natlačené v kríkoch na niečom, čo bol kedysi trávnik. Nakoľko však priestor nie je dosť dlhý, autá bežne trčia do chodníka a nenechajú ani potrebných 1,5m miesta. Chodci a najmä matky s kočíkmi ich potom musia obísť po frekventovanej ceste. Žiadam aby sa takémuto parkovaniu zamedzilo. Či už papučami alebo stavebným opatrením.

19. september 2019

Miroslav Daniš

Na problémy tohto druhu zjavne nie je vôľa ich riešiť. Rovnaký problém je aj na ul. Pri vinohradoch, na ktorý sme (vrátane mňa) už viac krát upozorňovali. Jediným výsledkom je to, že z magistrátu príde frázovitá odpoveď, ako si vážia, že nám nie sú takéto veci ľahostajné. Ale to, že to je ľahostajné tým, ktorí to majú riešiť, ktorí to majú v kompetencii, ich už netrápi...
19. september 2019

Martin Uváček

Tak podnet je tu už pridaný a niekto zodpovedný sa k nemu musí vyjadriť. Ak to bude zas nejaká všeobecná odpoveď, budem urgovať a aktualizovať podnet, kým nepríde konkrétna uspokojivá odpoveď.
19. september 2019

Floralys

pocitajte s tym, ze tak do 2 mesiacov odpisu. a minimalne do pol roka neurobia nic. tak ako pri vsetkych mojich podnetoch. prajem vela sil a kiezby to bolo v tomto pripade inac :)
26. september 2019

Dušan

Problém je, že magistrát a ani mestská časť nemajú žiadny obraz o počte legálnych parkovacích miest vs. potrebných miest bežne sa nachádzajúcich vozidiel pre takéto lokality.
02. október 2019

Martin Uváček

Anarchia v parkovaní pokračuje.
08. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet patrí do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
08. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. november 2019

Martin Uváček

Prepáčte, ale toto nie je odpoveď, akú by som čakal. Je to odpoveď v štýle - áno, máte pravdu, takéto parkovanie je zlé ale my ako magistrát, vlastník chodníka a toho, čo bol kedysi trávnik a kríky, s tým nevieme nič urobiť, volajte zakaždým mestskú políciu. Riešenie - miesto zbytočných a opakovaných výjazdov mp by bolo predmetné miesto zabezpečiť, napr staršími veľkými betónovými kvetináčmi, ktoré by zabránili parkovaniu a vyčnievaniu aút na chodník. Rad by som, aby ste sa k tomuto návrhu vyjadrili. Podotýkam, že tam vidím parkovať stále tie isté autá, nejde teda o neznalé krátkodobé návštevy, ale domácich obyvateľov, dlhodobo využívajúcich nemohúcnosť a nevšímavosť magistrátu a mestskej polície.
18. november 2019

Miroslav Daniš

Plne súhlasím s Martinom. Je to čistý alibizmus a zbavovanie sa zodpovednosti. Predsa mestská polícia o tomto probléme na Kadnárovej aj na ul. Pri vinohradoch predsa dávno vie. A ak by "náhodou " nevedela, tak to, prosím vás, u nej pourgujte, lebo tento stav, ako píše Martin (a aj ja) je stav trvalý a nemenný. Príslušníci MP sa tam môžu postaviť každý boží deň, večer či noc, lebo je to stále o tom istom. Má vôbec niekto chuť a ochotu tento problém už konečne riešiť ?
18. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ochota tu je. Dôkazom je aj konečne schválená parkovacia politika a jej postupné zavádzanie. Bohužiaľ dnes mestská polícia nemôže využívať objektívnu zodpovednosť a aj preto vás, bratislavčanov a bratislavčanky, prosíme o to aby ste zavolali na číslo 159 a privolali mestskú políciu. Nie je riešením nezodpovednosti vodičov a vodičiek, že sa všade nainštalujú stĺpy a betónové zábrany, ktoré narúšajú estetiku verejného priestoru. Na efektívnejšom riešení pracujeme tým, že pán primátor rokuje s ministerstvom vnútra o rozšírení objektívnej zodpovednosti aj pre mestskú políciu, aby tam ,presne ako vy hovoríte, nemuseli zakaždým chodiť mestskí policajti a policajtky, ale stačila fotografia priestupku. Taktiež máme spustenú náborovú kampaň: http://www.budpolicajt.sk
(v prípade, že poznáte niekoho, kto by mal záujem, tak budeme radi za odporúčania).

Váš podnet preposielame aj na Mestskú políciu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
16. január 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh zameriavajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Kadnárovej ulici v Bratislave. Od času zverejnenia tohto podnetu sme na tejto ulici riešili 27 priestupkov.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Preto v prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
17. január 2020

Miroslav Daniš

Je dobré, že sa začali veci v tomto smere riešiť. Ale dovolím si znova zopakovať, že tento problém sa netýka len Kadnárovej, ale, ako som už mnohokrát avizoval, aj ul. Pri vinohradoch. A netreba tam neustále volať MSP či štátnu políciu, nakoľko tento stav je tam permanentný. Kedykoľvek tam daní príslušníci prídu, môžu začať dávať papuče, problém riešiť. Tak ako to tu už niekto v príspevku na túto tému spomínal - MSP nemá však toľko papúč, koľko je na tej ulici priestupkov...
12. máj 2020

Ingrid

Dobry den, realita, co sa tyka tohto parkovacieho priestoru, je nasledovna: 1. Parkuju tu obyvatelia prilahlych bytoviek, ktori vedia, ze maju zachovat urcity priestor pre chodcov na chodniku. 2. Ak nastane nejaky priestupok, jedna sa o vozidla, ktore tu bezne nie je vidiet (klienti tlaciarne, navstevy, atd.) 3. Zvyseny pocet papuc tu bolo vidiet v zimnom obdobi, zjavne po zverejneni tohto podnetu. V poslednom obdobi ziadna. Celkovo cast od tohto chodnika az po Kadnarovu 108 je velmi nebezpecna, kedze tam nie je ziaden chodnik a nehovoriac o tom, ked tam zastavi napr. dodavka. Prepacte, ale objektivna zodpovednost a nedostatok mestskych policajtov s tymto problemom nema nic spolocne. Riesenie: Zrevitalizovat zelen, vysadit travnik, pripadne este na tu cast posunut kontajnery, ktore tiez zaberaju cast chodnika a zakazat tam parkovat. Je to velmi mala plocha, ktora nevyzaduje velke zasahy.
18. august 2020

Martin Uváček

Podnet je stále neriešený, ani oprava plynovodu s týmto podnetom nič nespravila.
18. august 2020

Martin Uváček

Teda ani rozkopávka nevyhnala autá z tohto miesta.
05. október 2020

Martin Uváček

Nič nové na tomto mieste. Po rozkopávke sa všetko vrátilo do starých koľají.
19. október 2020

Odpoveď samosprávy

Po ukončení rozkopávky na danom mieste sme na najkritickejší úsek umiestnili tri betónové kvetináče.
Tie zabránia parkovaniu na mieste, kde vozidlá najviac pretŕčali do chodníka.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
20. október 2020

Martin Uváček

Keď magistrát nevie, alebo nechce konať, vtedy je dobré ak nastúpi MČ a ukáže, že sa to dá rýchlo, lacno a efektívne vyriešiť. Za všetkých chodcov v tomto úseku ďakujem.
22. október 2020

Martin Uváček

Ani tieto kvetináče niektorých neosradia. Jeden by mal byť posunutý na miesto čierneho VW. Mamička s kočíkom okolo ledva prešla.
23. október 2020

Odpoveď samosprávy

Kvetináčmi sme riešili najviac problematické miesto, na ktorom ak parkovalo aj kratšie auto, tak nedodržiavalo pravidlo o 1,5 metri, ktorý je potrebné ponechať na chodníku.

Vzhľadom na povahu podnetu a jeho poslednej aktualizácie ho presúvame na Mestskú políciu s prosbou o aspoň nepravidelnú kontrolu dodržiavania dopravných predpisov na tomto mieste.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
23. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
23. január 2021

Odpoveď samosprávy

hliadky Mestskej polície Expozitúry Bratislava III sú vo veci inštruované. Tento podnet je zapracovaný do denných úloh pre činnosť hliadok v rámci výkonu služby. V roku 2020 bolo na Kadnárovej ul. vykonaných celkovo 86 kontrol, pri ktorých bolo zistených okrem iných priestupkov 43 priestupkov na úseku statickej dopravy.

Bc. Marcela Ťarcha
10. apríl 2021

Martin Uváček

Nedali by sa kvetináče viac rozložiť do kríža?Lebo vychytralci s menšími autami sa dokážu vtesnať aj medzi ne. Už to pozorujem pár týždňov a teda tým je efekt kvetináčov veľmi malý.
11. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
11. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
11. apríl 2021

Robo

Táto aplikácia, resp. webová stránka mala dobrý zámer, ale zdá sa, že sa v nej našli ľudia, ktorý chcú páchať dobro za každú cenu. Zdá sa že im nezáleží na tom, že miestnym komplikujú život. Nenahrali dokonca ani taktnú odpoveď od samosprávy, ani od miestneho obyvateľa. Bez pozdravu úkolujú samosprávu ako by ju mali na povel. V odpovedi od samosprávy však cítim, že niektorých prefláknutých spamerov už prekukli. To dáva vieru, že sa tento web vráti k pôvodnému účelu.
11. apríl 2021

Martin Uváček

Ak Vám vadí môj podnet Robo, tak tu napíšte rovno a nie nejakými okľukami. Ja sem pridávam len podnety, ktoré považujem za vážne a riešiteľné. Niesom žiaden cpčkár, ktorý sa sťažuje na všetkých a všetko. Bývam v Rači 20 rokov a posledných 5 rokov na Kadnárovej blízko tohto miesta. A vidím, že drzosť v parkovaní len narastá. Neviem, či ste miestny, ale ak Vám chýbajú parkovacie miesta, tak urgujte MČ alebo magistrát. Okrem toho nedávno boli na predaj kúsok nižšie parkovacie miesta na Hečkovej. Aj Vám by sa páčilo keby Vám pred bytovkou postupne rozjazdili trávnik a urobili si z neho parkovisko, ktorým zavádzajú nielen chodcom ale aj mamičkám s kočíkmi? Ak takéto parkovanie na zeleni schvaľujete, tak to tu rovno napíšte a neschovajte láskavo za nejaké vznešené frázy.
17. máj 2021

Martin Uváček

Toto si mestská polícia očividne nevšíma. Pán je špecialista na parkovanie medzi kvetinacmi. Podnet neriešený.
09. jún 2021

Martin Uváček

Podnet neriešený. Bude sa nejak riešiť aj parkovanie mimo určených miest, napr. pred vchodom Kadnárova 104? Od decembra 2019 je takéto parkovanie na chodníku, ktorý nie je priliehajuci k ceste, protizákonné.
12. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. júl 2021

Martin Uváček

MP asi očividne viac kontrolovala, tento expert s červenou Corsou už medzi kvetináčmi neparkuje. Podnet je teda nateraz vyriešený.
08. november 2021

Martin Uváček

Podnet je znovu aktuálny. Arogantní parkujúci zhodili ťažké kamenné kvetináče do krikov a opäť veselo parkujú tak, že trčia na chodník. Potrebné znovu riešiť.
22. november 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť opätovne aj na riešenie parkovania vozidiel na Kadnárovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
13. december 2021

Martin Uváček

Samospráva zatiaľ vyše 2 roky ťahá za kratší koniec a arogantní parkujuci zatiaľ ďalej ničia verejný priestor.
13. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
31. január 2022

Martin Uváček

Neriešené.
04. marec 2022

Martin Uváček

Čo plánuje Magistrát, MČ a MP podniknúť k riešeniu tohto podnetu po 01.03.2022, kedy už platí všeobecný zákaz parkovania na chodníkoch, ktorý tieto vozidlá evidentne porušujú? Podnet treba opätovne zodpovednej samospráve.
05. marec 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
08. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený 3 roky neriešený podnet. Toto asi vyrieši len parkovacia politika paas.
25. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Budem sem prispievať asi každý mesiac kým sa s týmto parkovaním nadivoko niečo nespraví.
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tom prípade nejde o legálne parkovacie miesta a takto zaparkované vozidlá parkujú na zeleni resp. štrku. Pri takom spôsobe parkovania pojazďujú chodník, čím porušujú zákon č. 8/2009 o cestnej premávke. Preto sa obraciame s prosbou na kolegov z Mestskej polície aby zvýšila kontrolu parkovania hliadkami v tejto lokalite.

S pozdravom,
Kto? Mestská polícia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
08. november 2022

Odpoveď samosprávy

V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
14. november 2022

Martin Uváček

Prepáčte, ale táto odpoveď je smiešna. Na tomto mieste dochádza k páchaniu priestupkov 24 hodín denne, 365 dní do roka. Ja určite nebudem každý krát keď idem okolo volať 159. Nemá Mestská polícia v rámci obchôzkovej služby snahu tieto priestupky z vlastnej iniciatívy riešiť? Čo takto pristupovať k tomu z úradnej povinnosti, nie raz som videl okolo prejsť auto mestskej polície bez povšimnutia, hoci mohli mať rýchlo zarobené na pokutách. Zaujíma ma stavisko expozitúry pre Nové Mesto ohľadom hliadkovej činnosti v tejto oblasti.
16. november 2022

Miroslav Daniš

19. septembra som v diskusii k tejto téme napísal :

„Na problémy tohto druhu zjavne nie je vôľa ich riešiť. Rovnaký problém je aj na ul. Pri vinohradoch, na ktorý sme (vrátane mňa) už viac krát upozorňovali. Jediným výsledkom je to, že z magistrátu príde frázovitá odpoveď, ako si vážia, že nám nie sú takéto veci ľahostajné. Ale to, že to je ľahostajné tým, ktorí to majú riešiť, ktorí to majú v kompetencii, ich už netrápi...“

A 18. Novembra 2019 :

„Plne súhlasím s Martinom. Je to čistý alibizmus a zbavovanie sa zodpovednosti. Predsa mestská polícia o tomto probléme na Kadnárovej aj na ul. Pri vinohradoch predsa dávno vie. A ak by "náhodou " nevedela, tak to, prosím vás, u nej pourgujte, lebo tento stav, ako píše Martin (a aj ja) je stav trvalý a nemenný. Príslušníci MP sa tam môžu postaviť každý boží deň, večer či noc, lebo je to stále o tom istom. Má vôbec niekto chuť a ochotu tento problém už konečne riešiť ?“

Ubehli 3 roky, áno dlhé 3 roky a nič, úplne zhola nič sa v tejto veci nezmenilo. Len stále tie isté odpovede, stále tie isté frázy... Platňa sa krúti dokola...
16. november 2022

Miroslav Daniš

Len upresním : 19.septembra 2019
21. december 2022

Martin Uváček

Podnet neriešený, Mestská polícia napriek opakovaným výzvam porušovanie predpisov na tomto mieste prehliada a toleruje.
17. január 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová
05. apríl 2024

Martin Uváček

Podnet je stále aktuálny, pravidelne musím na zle zaparkované autá trčiace do chodníka volať mestskú políciu. Plánuje sa tu v dohľandnej dobe zaviesť parkovacia politika?
05. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania