Štúrova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Antoan 24. septembra 2019

Polievanie cesty a električkovej trate vo večerných hodinách . Na čo je to dobré? Cez deň ,keď to je treba sa to nevykonáva.
Keď boli teploty 30 - 35 st. tak sa nepolievalo. Nie je to teraz plytvanie finančnými prostriedkami? Načo sa polievajú električkové koľajnice?

30. september 2019

Ján

V lete keď bolo 35 st. a rozpálený asfalt sa vôbec nepolievalo, ako sľuboval p. primátor Vallo. Teraz keď sú teploty okolo 20 st. je to úplne zbytočné a hlavne večer keď už je premávka minimálna.
01. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

splachovanie komunikácií sa vykonáva z dôvodu aby sa z povrchu odstránili nežiadúce hmoty a nečistoty, ktoré zhoršujú bezpečnosť jazdy. Tieto nečistoty sú spláchnuté ku krajnici, ktoré sú následne odstránené zametacím vozidlom, podľa cykličnosti vyplývajúcej z Letného operačného plánu pre rok 2019. Od 15.10.2019 bude nový Zimný operačný plán pre rok 2019/2020 podľa, ktorého sa upravuje cykličnosť splachovania a aj podľa pokynov dispečingu Oddelenia správy komunikácií a to v závislosti od poveternostných podmienok. Splachovanie komunikácií sa vykonáva z hygienických dôvodov, nakoľko znižuje prašnosť v ovzduší.

S pozdravom

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania