Baštová-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Jana D 26. septembra 2019

Baštovú ulicu (v časti od Michalskej) pravidelne využívajú namiesto toalety návštevníci okolitých podnikov, ako aj lokálni ľudia bez domova. Je plná nielen telesných tekutín, ale aj zvratkov. Prosím o zabezpečenie pravideného čistenia tejto ulice, prípadne minimalizácie jej užívania ako verejnej toalety (napríklad hliadky policajtov by mohli situáciu monitorovať)

26. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie, váš podnet preverí oddelenie dopravy. O výsledku vás budeme informovať. Čo sa týka dodržiavania poriadku, poprosíme kontaktovať mestskú políciu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
26. september 2019

Jerome

celé Staré Mesto je špinavé a zaburinené :(:(
23. september 2020

Jana D

Dobrý deň,
mohlo by sa prosím nejaké oddelenie povenovať systematicky tomuto problému - neporiadku a "verejnej toalete" na tejto ulici? Aktuálne je situácia taká, že ulicou musí bežný človek prejsť na jeden nádych - všade "rozvoniavajú" vypustené ľudské tekutiny a výkaly.
Mestskú políciu volávam pravidelne, avšak riešenie / čistenie ulice od už vykonaných ľudských potrieb pravdepodobne nie je v ich kompetencii.
Ďakujem
23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Dravecká,
Baštová ulica patrí do tzv. Bielej zóny, ktorá je Technickými službami Starého Mesta čistená na dennej báze. Žiaľ, máte pravdu - potvrdzuje to aj komunikácia so zamestnancami TSSM - ulica býva často extrémne znečistená. Čo sa týka zápachu moču, s tým, žiaľ, nevieme urobiť nič, keďže ulica je takto znečisťovaná systematicky a vytrvalo už dlhé roky nielen obyvateľmi bez domova (vzhľadom na svoju polohu), zvyšok sa snažíme upratať. Požiadame opätovne Mestskú políciu súčinnosť pri kontrole Baštovej ulice, no napriek náboru sa hlavnému mestu nepodarilo získať dostatočný počet mestských policajtov, ktorí by dokázali efektívne pokryť celé Staré Mesto. Prosím vás teda aj o trpezlivosť - pracujeme na tom, aby centrum mesta (Starého Mesta) vyzeralo dôstojne a nemali ste obavu prejsť po uličkách bez toho, aby ste skenovali dlažbu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
23. september 2020

Jana D

Dobrý deň,
ďakujem za promptnú reakciu.
Keďže na Baštovej ulici pracujem, chodievam ňou denne.
Naozaj nie je možné považovať za dostatočné, ak pracovníci TSSM denne vyzbierajú väčšie nečistoty ako napr. papiere, v lepšom prípade ohorky od cigariet. Nemá TSSM k dispozícii napríklad polievacie auto? Nie je možné v prípade takéhoto počasia a znečistenia, o ktorom viete, ulicu aspoň vystriekať vodou? Minimálne by sa zabránilo prenikavému zápachu (keď už nie šíreniu prípadných chorôb z exkrementov)
Ďakujem za zváženie prípadného zvýšenia rozsahu čistenia tejto ulice
Pekný deň
15. august 2021

Matej

Baštová-cesta-znečistená

Zdravim,

kedze sa tato ulica nachadza relativne blizko k podnikom, velmi casto sa stava, ze sa na nej po piatkoch a sobotach vyskytuju rozne telesne tekutiny, ktore zapachaju a taktiez aj odpad (napr. rozbite sklo).

Myslim, ze by bolo namieste nejako tuto ulicu osvetlit, pripadne nainstalovat kamery, aby neposobila ako miesto, kam moze ist podgurazeny navstevnik barov v tme a sukromi vykonat potrebu. Uz prebiahjuce zbieranie odpadu neriesi problem so zapachom.

Nemyslim si, ze je mozne tieto cinnosti zakazat a nasledne to vynutit. Preto by som navrhol podniknut kroky, ktore spravia tuto ulicu "nehostinnym" miestom pre taketo cinnosti.

Verim, ze by to pomohlo tomu, ako posobi tato ulica pre navstevnikov Bratislavy (mimochodom po nej jazdi aj bratislavsky vlacik).
15. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania