M. Schneidera Trnavského-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Zuzana 26. septembra 2019

Dobrý deň, trávniky boli pokosené spolu s odpadkami. Odpadky boli rozsekané a ponechané na mieste. Žiadame o odpratanie a súčasne o venovanie väčšej pozornosti aj tomuto úseku mestskej časti, nakoľko je frekventované, či už ako hlavný ťah na zastávky ale aj návštevníkmi Gregory. V tomto úseku chýbajú aj odpadkové koše. Prvé sú umiestnené až pri Gregory.
Ďakujeme

27. september 2019

Lubo

vacsia kontrola "centra" Dubravky tj. okolie krizovatky Alexyho, Sch. Trnavskeho by velmi pomohla, lebo vdaka Lidlu, torzu pošty a DK Dúbravka sa tam prirodzene koncentruju zvlastne skupinky ludi (a generuju mnozstvo odpadkov)... a dalsi nie nevyznamny problem su volne behajuce psi - najma v okoli Gregory, kde majitel sedi na pive a volne psi behaju az do Brestovky. Niekedy sa navyse nebezpecne miesaju s detmi z detskeho ihriska (kde je obvykle pes vyšší ako dieťa...). Pes, ak pobehuje po sidlisku, tak ma mat nahubok a byt na vodzke. Ale mestskych policajtov tam nieto, ani vizualne :-(
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslaný podnet. Firmu vykonávajúcu kosbu verejných plôch v mestskej časti sme na podobné konanie upozornili avšak v tomto prípade sa domnievame, že išlo len o čas, ktorý bol potrebný na dočistenie po kosbe, a ktorému stihol predchádzať Váš mail. Kosba štandardne prebieha procesom, na ktorého konci je čistenie pokosených zelených i znečistených spevnených plôch od pokosenej trávy a nečistôt spôsobených obyvateľmi.

Lokalita tzv. pešej zóny od reštaurácie Gregory po zdravotné stredisko na Saratovskej prešla v minulom roku na žiadosť obyvateľov odstránením starých nebezpečných a pre neprispôsobivé skupiny obyvateľov lákavých betónových skruží. V priestore sa vybudovalo detské ihrisko. V uplynulých dňoch prebehlo osádzanie nového mobiliáru - parkových lavíc a smetných košov pozdĺž celej komunikácie tzv. pešej zóny. Na pešej zóne a jej čistote sa pravidelne pracuje a do priestoru bolo cielené aj najväčšie dobrovoľníckej podujatie - Naše mesto, ktoré prostredníctvom dobrovoľníkov mení svet k lepšiemu. Osadenie ďalšieho koša posúdime a zvážime tak, aby bolo v súlade s jeho dostupnosťou na obsluhu a vysýpanie.

Držanie psov a ich pohyb je upravený tak legislatívne ako i Všeobecne záväzným nariadením mestskej časti. Pokiaľ obyvatelia registrujú konanie, ktoré je v rozpore s právnymi predpismi, sú povinní o tom bezodkladne informovať príslušníkov polície. Táto napriek pravidelným obchôdzkam zameraných na monitoring bezpečnosti mestskej časti nemôže bez spolupráce s obyvateľmi zachytiť všetky priestupky voči verejnému poriadku.

S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? september 2019

Ing. Mária Smiešková
odd. životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania