M. Schneidera Trnavského-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marek Ištok 30. septembra 2019

Od začiatku prestavby električkovej trate je zle nastavené časovanie a niekoľko krát som už bol svedkom veľmi tesného stretu dvoch alebo viac áut (raz aj účastníkom - nikto samozrejme nečaká že semafory sú až takto zle nastavené).
Semafor je konkrétne zle nastavený pri prepínaní zo zelenej v smere Karloveská ->M. Schneidera-Trnavského na zelenú zo smeru Harmincova->M. Schneidera-Trnavského. Aj pri pomerne pomalom rozbehu vozidla z Harmincovej ešte stále vidno autá prechádzať po M. Schneidera-Trnavského s 1-2s rezervou ku kolízií.

02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme preverili a požiadali sme o stanovisko zástupcov Krajského dopravného inšpektorátu (KDI). Podľa vyjadrenia KDI je čas medzi ukončením zeleného signálu v smere z Karlovej Vsi a začiatkom zeleného signálu pre smer z Harmincovej ulice v trvaní 5 sekúnd. Vozidlá prechádzajúce križovatku na žltý alebo červený signál je preto možné vidieť v priestore križovatky aj v čase zeleného signálu z Harmincovej ulice. Kontrola a sankcionovanie porušenia dodržiavania zákazu jazdy na červený signál je v kompetencií polície.

Zdôrazňujeme tiež, že v prípade zobrazenia doplnkovej zelenej šípky vozidlo nemá v križovatke prednosť, toto pravidlo je uvedené v § 9, vyhlášky č. 9/2009 Z.z.:
(3) Pri riadení cestnej premávky na križovatke
g) doplnkový signál (rôznych smerov) so zeleným svetlom v tvare zelenej šípky (č. S 10), ktorým je doplnený signál s plným červeným svetlom "Stoj!", svietiaci súčasne s týmto signálom alebo súčasne so signálom s plným žltým svetlom "Pozor!", alebo súčasne so svietiacim signálom s plným červeným svetlom "Stoj!" a signálom s plným žltým svetlom "Pozor!", znamená pre vodiča možnosť pokračovať v jazde len v smere, ktorým uvedená šípka alebo šípky ukazujú; pritom vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlám idúcim vo voľnom smere.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Hlavné mesto SR Bratislava
03. december 2019

Mikulas

M. Schneidera Trnavského-semafor-zle nastavený

Z dovodu prerabania elektrickovej trate v dubravke sa neda odbocit z harmincovej smer karlova ves a povolene otacat sa je az v dubravke na krizovatke m.s.trnavskeho a alexyho. Avsak semafor je tak nastaveny ze sa da otocit cca kazde 4 minuty a tvoria sa dlhe kolony. Prestavte aspon teraz semafory bo aktualne su nastavene pre pustanie elektriciek ktore tam teraz nejazdia
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko sa rekonštrukcia už ukončila a premávka by mala byť obnovená, považujeme podnet za vyriešený.
Momentálne pripravujeme projekt na rozšírenie Harmincovej ulice, čo by malo výrazne zlepšiť dopravu (hlavne pre vozidlá MHD) v tomto úseku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania