Farského - znečistená zastávka MHD

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Zuzana Jašková 01. októbra 2019

30.9.2019 6,30 hod. - takto vyzerala zastávka MHD n a Farského. Upratovacia čata príde, uprace, videla som to veľa krát, dokonca urobia aj viac ako treba. Mňa skôr zaujíma, kedy v tomto štáte začnú kompetentný riešiť mesto zaplavené cigaretovými ohorkami. Sú všade a v takom množstve že sa dajú vidlami prehadzovať. A čo sa týka fajčenia na zastávke MHD tak zákon č. 406/2009 Z.z. § 7, ods. a) jasne hovorí o zákaze. Je to priestupok (§ 11) za ktorý môžu pokutu vo výške 331,- € uložiť aj mestský policajti. Myslím si, že keby začali rozdávať pokuty, fajčiari by si rozmysleli, či si zapália na zastávke. Mestská kasa by sa veľmi rýchlo naplnila a bolo by za čo platiť upratovaciu službu. Tá špina v Bratislave je zo dňa na deň horšia.

07. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
22. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mestskú políciu sme na potrebu kontrolovania dodržiavania zákazu fajčenia na zastávkach upozornili. Viac žiaľ v tomto smere robiť nemôžeme. Zastávka medzičasom prešla čistením. Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
25. november 2019

Zuzana Jašková

Považujem čistenie zastávok za dostatočné, nespratní a bezohľadní sú fajčiari, ktorí na takmer všetkých zastávkach MHD doťahujú posledný "šluk" , a ohorok hodia na zem rovno na zástavke MD. Ešte lepšie je, keď cigaretu hasia priamo na smetný kôš a zbytok dymu vyfukujú priamo vo dverách MHD. Možno by stálo za úvahu priamo na vrch smetných nádob nalepiť nálepku so zákazom fajčenia (v tomto prípade hasenia). Piktogram je na označníku zastávky, ale tam fajčiari nedovidia. V každom prípade ďakujem za odpoveď a odporúčam Mestskej polícii začať vyberať pokuty za týchto nespratníkov.
29. november 2019

Zuzana Jašková

29.11.2019 6,15 hod.
06. december 2019

Tomáš

Kým občanom nebude dovolené trestať priestupky tak sa toto nikdy nevyrieši.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.