Pod záhradami-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý

takto nám znečisťujú náše kontajnery ľudia od kolotočov a zároveň nám zničili kontajner na papier myslíte si že je to v poriadku

08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Už viac ako tri roky mestská časť žiada samosprávy a správcov bytových domov o presunutie voľne stojacich kontajnerov do uzatvorených kontajnerových stojísk. Na dotáciách na budovanie kontajnerových stojísk sme rozdali niekoľko desiatok tisíc euro. Nútiť občanov nemôžeme, len motivovať. Je na obyvateľoch či si ponechajú kontajnery voľne na ulici, kde im ich často plnia a poškodzujú "neporiadnici" alebo sa sami pričinia o poriadok a ochranu majetku.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
08. október 2019

správca

Vážený pán prednosta,
kontajnerové stojisko sme mali vybudované spoločné
k bytovému domu Pod záhradami 2A a Pod záhradami 2
na parcele 1441/1.
Kontajnerové stojisko nám Miestny úrad zbúral a zlikvidoval.

S úctou
Spoločenstvo vlastníkov bytov Pod záhradami 2
09. október 2019

Odpoveď samosprávy

To čo označujete za vaše bývalé kontajnerové stojisko bolo otvoreným priestorom na odkladanie kontajnerov a odpadu vybudovaným v 70.tych rokoch minulého storočia a bolo zbúrané ešte pred rokom 2014. Takéto otvorené stojiská sa ešte kde tu v Dúbravke nachádzajú a postupne sú všetky likvidované pretože vôbec nespĺňajú dnešné požiadavky na kontajnerové stojiská.

Mestská časť opakovane od roku 2016 oslovuje správcov bytových domov, vrátane vášho, a žiadame vás o vybudovanie uzavretých kontajnerových stojísk. Prvý raz ste boli oslovení cez svojho správcu listom 13.04.2016. Všetci správcovia a SVB boli rovnako pozvaní na stretnutie 27.04.2017, kde boli prezentované predstavy MČ o riešení uzavretých kontajnerových stojísk. Aj tento rok 26.02.2019 bola zaslaná ďalšia písomná výzva všetkým správcovským spoločnostiam na budovanie uzavretých kontajnerových stojísk. Počas rokov 2016-2019 podporila mestská časť správcovské spoločnosti desiatkami tisíc EUR formou dotácií na už zrealizované uzatvorené kontajnerové stojiská a nemalé finančné výdavky dala na odstránenie nevyužívaných starých otvorených stojísk a prístreškov, ktoré slúžili ako skládky odpadu pre neporiadnych občanov.

Vy sami ste proti svojim obyvateľom ak vaše smetné nádoby nechávate voľne prístupné verejnosti, ktorá ich následne plní odpadom napriek tomu, že neplatí za jeho odvoz. Väčšina obyvateľov Dúbravky to už dávno pochopila, snáď toto pomôže aj vám správať sa ekonomicky. Mestská časť vás k tomu nútiť nemôže.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
09. október 2019

správca

Vážený pán prednosta,
otvorený priestor na odkladanie kontajnerov bol postavený k stavbe a skolaudovaný.
Iste máte zaevidované, že ste stojisko zbúrali lebo nebola k nemu vybudovaná
prístupová komunikácia.
Žiadny list a ani žiadne pozvanie sme od Vás doteraz nikdy nedostali.
Overte si prosím komu čo doručujete a neposkytujte nepravdivé informácie.
Sami sme sa boli osobne na oddelení územného rozvoja informovať
kde by bolo vhodné uzatvorené kontajnerové stojisko vybudovať.
No žiaľ vlastníci bytov neschválili financovanie nového uzatvoreného
kontajnerového stojiska vo výške 10000 €.

S úctou
Katarína Barboríková
Spoločenstvo vlastníkov bytov Pod záhradami 2
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Ako som uviedol vyššie, oslovili sme všetkých správcov vrátane toho vášho - Bytový podnik Dúbravka a ten vás informoval. Sama píšete, že vlastníci bytov neodsúhlasili vybudovanie uzatvoreného kontajnerového stojiska. Pokiaľ si kontajnery neuzamknete ako postupne robia všetky bytové domy môžete sa sťažovať len sami sebe.
Aj v tomto roku sa poskytovali dotácie z rozpočtu mestskej časti, škoda mohli ste sa uchádzať a ušetriť významnú časť nákladov. Pokiaľ sa neskôr rozhodnete predsa len uzatvorené stojisko vybudovať kontaktujte pracovníkov miestneho úradu - oddelenie územného rozvoja.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
10. október 2019

správca

Vážený pán prednosta,

Bytový podnik NIE JE NÁŠ SPRÁVCA,
mi si ako Spoločenstvo vlastníkov bytov Pod záhradami 2 Bratislava
vykonávame správu bytového domu sami.
V registri sme zapísaný od roku 1990.

S úctou

Spoločenstvo vlastníkov bytov Pod záhradami 2 Bratislava
10. október 2019

SelfMan

Pan Bagar a Spolocenstvo vlastnikov Pod zahradami 2,
prosim prestante hladat vinnika, vymienat si tu odkazy a najdite si cas, kde si spolu sadnete a najdete konstruktivne riesenie. Mne ako tretej strane to pripada ako hadka dvoch malych deti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania