Parkovanie v zákaze na chodníku a tráve.


V riešení
meno
MartinQ XXX 04. marca 2014

Dobrý deň pán starosta
chcem vás upozorniť na tankodrom, ktorý vznikol na frekventovanom chodníku pred budovou zdravotného strediska na Rovniankovej ul. a každodenne parkujúce autá tak, že blokujú pohyb chodcom aj napriek zákazu vjazde. Dá sa iba dedukovať, že ide o auta tam pracujúcich zamestnancov. Upozornenie MP na tento problém nič nevyriešilo a odmietajú dávať sankcie za tieto porušenia zákona a auta tam parkujú naďalej. A keď prší roznášajú blato na chodník a tak isto keď príde sanitka z výjazdu otáča sa nie len na chodníku ale aj cez trávu.
Riešenia navrhujem tri:
1. riešenie vidím v umiestnení fyzických zábran (stĺpiky, pripadne veľké balvany na trávu).
2. riešením by bolo aj použite zatravnovacich dlaždíc a rozšírenie oficiálnych parkovacích miest avšak so zachovaním chodníka pre chodcov.
3. zapojenie mestskej polície ktorá je nečinná a pravidelne pokutovanie až do čašu, pokiaľ vodiči nepochopia a tráva sa znova nezazelená. Pridaná hodnota tejto možnosti je prilepšenie zúboženého rozpočtu mesta.

Ďakujem za váš čas a držím palce.

12. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravná obsluha zdravotného strediska na Rovniankovej ulici bola komplexne riešená v roku 2008 aj s prevádzkovateľom tohto zariadenia - Družstvom lekárov Zrkadlový háj. V uvedenom roku sa zrealizovala súčasne stanovená organizácia dopravy, v nasledujúcom roku referát investičný miestneho úradu zrealizoval opravu povrchových vrstiev chodníkov okolo objektu. Z dôvodu sídla záchrannej služby a ambulancií lekárov v objekte nie je možné úplne vylúčiť príjazd vozidiel k objektu. Organizácia dopravy umožnila príjazd a parkovanie len 1 vozidlu, RZP a 2 vozidlám LSPP. Pre tieto vozidlá sa v objekte nachádzajú dostatočne veľké spevnené plochy (tie sú v ich správe), iné plochy – okolité chodníky, by vodiči nemali k parkovaniu užívať. Vjazd vozidiel na túto spevnenú plochu je možný len cez priechod pre chodcov na Romanovej ulici, nakoľko z druhej strany - zo zadnej časti objektu - sú parkovacie státia a chodník, ktorý má značné prevýšenie. Do zelene na Rovniankovej ulici v blízkosti DK zrkadlový háj osadíme zábrany, tak ako to aj Vy navrhujete, nevieme zaručiť, či to bude ešte v 1. polroku, nakoľko evidujeme veľký počet žiadostí o osádzanie zábran aj iných lokalitách. Ostáva len dodať, že ak by boli aj vodiči zodpovednejší a neničili zeleň či chodníky svojimi vozidlami, takéto podnety by sme riešiť nemuseli a financie by sme mohli investovať napríklad aj do nových parkovacích miest. Samozrejme požiadame aj mestskú políciu, aby sa tejto lokalite venovala.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
16. marec 2014

MartinQ

Dobrý deň,
Ako pisete organizácia dopravy umožnuje príjazd a parkovanie len 1 vozidlu, RZP a 2 vozidlám LSPP prečo tam potom aj po upozornení mestskej polície parkujú civilne vozidla zamestnancov a naďalej aj na tráve (vid foto) pre tieto vozidlá sa v objekte nenachádzajú dostatočne veľké spevnené plochy! Tieto chodníky, by vodiči nemali k parkovaniu užívať! Ked som privolal mestsku políciu hliadka mi odpovedala prečo mi to vadí a nijak to ďalej neriešili. Potom som volal s veliteľom mestskej polícii ktorý mi povedal že nikto ich nežiadal aby sa tejto lokalite venovali a odmietajú to aj naďalej riesit a auta tam parkujú naďalej. (vid foto)


16. marec 2014

MartinQ

A ako pisete ze opravu povrchových vrstiev chodníkov okolo objektu ma v sprave zdravotne stredisko mohli by ste ich vyzvať aby si ich dali do poriadku a aby auta neroznasali blato na chodniky lebo su tam velke jamy plne blata ked prsi.( vid foto)
Dakujem.
20. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prvom rade musíme zopakovať, že kým je tam záchranná služba, nemôžeme to uzavrieť. Je nám ľúto, že aj v tomto prípade - ako v mnohých iných - vodiči nerešpektujú takmer nič a parkujú už naozaj všade. Požiadame mestskú políciu (aj keď nechápeme, prečo nekonajú), aby tejto lokalite venovali zvýšený a možno aj nárazový dohľad.
03. apríl 2014

MartinQ

Dobrý deň,
Ako píšete že požiadate mestskú políciu aby tejto lokalite venovali „zvýšený a možno aj nárazový dohľad“ sa tak neudialo a tie ISTE vozidla tam parkujú aj naďalej (vid foto) a MsP tam vôbec nechodí. Na tel. oznámenie MsP nech riešia situáciu 01.04.2014 prišla hliadka MsP a vyhodnotila že vozidla nič nespáchali v tento deň som bol osobne za veliteľom na stanici MsP a spýtal sa prečo nekonajú aj keď boli o to požiadaný? Odpoveď bola, že mestská časť ich žiada o veľa veci a oni tomu nevenujú pozornosť keďže Petržalka ma veľa obyvateľov a nestíhajú a nebudú toto už viac riešiť a že mam zavolať štátnu políciu. V ten deň po obede som išiel okolo antolskej ul. a tam na konečnej autobusov MHD stala hliadka MsP sklopene sedadla a odpočívali neviem či mali obednú pauzu ale potom nech sa nevyhovárajú že nestíhajú keď v pracovnej dobe si chodia pospať k lesíku. Chcel som vás znova informovať že situácia sa nezmenila a stále tam parkujú vozidla čo tam nemajú byt nakoľko len zdravotnícke auta sú tam 4 a dopravná značka povoľuje vjazd pre 3 a okrem toho tam stoja civilne auta zamestnancov. Este nikdy tam žiadnemu vozidlu nenasadili Imobilizér.Opätovne vás žiadam o umiestnenie zábran na trávu alebo informovanie statnej polície aby to riešila keď MsP to nechce riešiť.
Ďakujem.
11. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
naďalej trváme na jednoznačnej úlohe mestskej polície, po zvážení však osadíme aspoň zábrany pred ďalším rozjazďovaním trávnikov. Treba však zopakovať, že nemôžeme ustúpiť všetkým arogantným vodičom a celú Petržalku ostĺpikovať a okolovať...

Mestská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania