Uzbecká-značka na ceste -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marek 07. októbra 2019

Dobry den, nebolo by mozne domalovat ciary na ceste Uzbecka tak,aby bolo jasne ze lavy pruh je odbocovaci na parkovisko a pravy ide rovno ? Vznikaju tam dost casto zbytocne kolizie,ked sa uz od krizovatky radia vozdila do odbocovacieho pruhu,ale v konecnom dosledku idu rovno. Je mi jasne ze dopravna znacka jednoznacne urcuje ktory pruh kam smeruje,ale je utopia mysliet si ze nasi soferi tu znacku vobec vidia. Sipky na ceste a ciara ohranicujuca krizovatku by bola viditelnejsia. Dakujem.

08. október 2019

Roman

pripadny ostrovcek alebo plastove stlpiky by ich tiez zobudili...
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. október 2019

Tomasko

Naco tam vlastne je ten odbocovaci pruh. Kludne by to mohol byt priebezny s moznostou odbosit vlavo. Nie je tam az taka premavka , ze by sa tam tvorili zapchy
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva uviedlo:

Po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom sme zistili, že v predmetnom mieste existuje platný projekt, ktorý obsahuje samostatný pruh na odbočenie doľava a vodorovné dopravné značenie V 13 „Šikmé rovnobežné čiary“. Preto si dovoľujeme požiadať Oddelenie správy komunikácií o vyznačenie vodorovného dopravného značenia podľa situácie s trvalým dopravným značením, ktoré bolo schválené v Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy a následne určené príslušným cestným správnym orgánom pre polyfunkčný komplex Centrum.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. február 2020

Roman

asi nerozumiem, ale ako preznacenie vodorovneho dopravneho znacenia pomoze tomu, co bolo gro otazky od Mareka?

"Vznikaju tam dost casto zbytocne kolizie,ked sa uz od krizovatky radia vozdila do odbocovacieho pruhu,ale v konecnom dosledku idu rovno. Je mi jasne ze dopravna znacka jednoznacne urcuje ktory pruh kam smeruje,ale je utopia mysliet si ze nasi soferi tu znacku vobec vidia. Sipky na ceste a ciara ohranicujuca krizovatku by bola viditelnejsia." - tj. trvale vodorovne znacenie tam uz existuje akurat je vodicmi ignorovane a na to upozornuje! alebo pod novym "trvalým dopravným značením, ktoré bolo schválené..." myslite zvisle a nie vodorovne?

dakujem
12. február 2020

Tomasko

Načo tam riešiť odbocovaci pruh. Nech ide rovno a kto chce nech odboci.
12. február 2020

Roman

ved ano, ale nech potom prerobia ten ich "projekt" a zmenia vodorovne aj zvisle dopravne znacenie podla toho. teraz ten kto dodrzuje predpisy sa zbytocne dostava do nebezpecnych-koliznych situacii tesne pred frekventovanym prechodom, lebo niekto prejde cez V 13 „Šikmé rovnobežné čiary“ ako keby tam nic nebolo.
12. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
komentáre preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
13. február 2020

Marek

Dakujem za odpoved.
Ide iba o sulad znacenia. Mne osobne nezalezi ci pruh ostane vyhradne odbocovaci,alebo bude priebezny s moznostou odbocit. Ja sa snazim jazdit podla predpisov,avsak ked sa zaradujem tam kde sa to podla sucasneho stavu ma, tak som casto ohrozovany sofermi,ktory na znacky zvysoka se.....u. Vozim v aute dieta,nerad by som aby do mna takto niekto nabural iba preto,ze isiel rovno v odbocovacom pruhu,pravdepodobne ani nie umyselne ako skor pre nedostatocne znacenie.
27. august 2020

Marek

Znacenie bolo zosuladene,dakujeme.

Podnet mozeme uzavriet ako vyrieseny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania