Lenardova - zmena pozicie parkovacieho miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Iveta Kačírová 07. októbra 2019

7.10. nam boli na parkovisku Vami objednani pracovnici oznacit na modro rezidencne parkovanie. Niektorzm, ktori mali vyhradene parkovanie, zmenili poziciu parkovacieho miesta oproti spisanej zmluve a vydanemu parkovaciemu poukazu - vid fotka. 1. Uz nemame zvislu dopravnu znacku, vraj ste to odbril, pan starosta (dam do pozornosti zakon č. 8/2009 a vyhlasku 9/2018 MV SR , ci Vase VZN v Petrzalke o oznacovani vyhradenych parkovacích miest. Co je v rozpore so zakonom. 2. Mohla by tam byt popti znacke IP16 aj znacka E12, ale nie je. Nestaci sipka, treba pozriet zakon. Ale ani ta sipka tam nie je. 3. Mali sme vyhradene PM c. 1 s SPZ BL514 GM. SPZ visi na vedlajsej znacke IP16, ale nase nove PM je c.18. TAk je to aj na parkovacom preukaze. Kto to da do sladu? My sme si za sluzbu zaplatili.

09. október 2019

orbitalfunk Pavúk

To pán starosta osobne zmenil.
10. október 2019

Iveta Kačírová

Podávam trestné oznámenie na starostu (nie neznámeho páchateľa), že neoprávnene zasiahol do mojho majetku a prav. Sluzbu sme si zaplatili a mame podpisanu zmluvu (podla zakona c.8 zvisla dopravna znacka IP16 a dodatkova tabula E15 s SPZ, miestom,... podľa vykonavacej vyhlasky c.9 MV SR). Starosta porusil zakon. Odkazte mu to, ak o tom nevie a asi ani netusi. ZA obdobie, kzm nebude vyhradene parkovacie miesto vyznacene v zmysle zakona budeme ziadat vratit 1,77 EUR za den resp. urobime automaticky odpocet z buducej platby za rok 2020.
13. október 2019

Jana P

30.septembra 2019 bol na miestnom zastupitelstve prejednavany bod, tykajuci sa Vasho problemu. Presiel navrh "C", vid link https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2019/09/4.VZN-mestskej-%C4%8Dasti-Z%C3%A1sady_MZ.pdf , pre Vas dolezita informacia je na strane 7:

"Existujúce povolenie k vyhradeniu parkovacieho miesta ostáva v platnosti a miesto
v užívaní, najneskôr do 1.1.2021 iba za podmienky, že držiteľ povolenia súhlasí
s premiestnením vyhradeného parkovacieho miesta na iné miesto, ktoré mestská časť vykoná
za účelom optimalizácie parkovacieho priestoru parkoviska novým umiestnením vyhradeného
parkovacieho miesta. Všetky náklady spojené s premiestnením vyhradeného parkovacieho
miesta znáša mestská časť.
Ak držiteľ povolenia nesúhlasí s premiestnením vyhradeného parkovacieho miesta
platnosť povolenia zaniká v zmysle bodu 2.10 Zásad pre vydávanie povolenia k vyhradeniu
parkovacieho miesta.

UZnesenia zo zastupitelstva najdete aj tuto https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2019/10/Uznesenie_MZ_30_09_2019_VZN.pdf
"
15. október 2019

Iveta Kačírová

Prosim, naucte sa citat s porozumenim. Tak sa to dnes zvykne slusne pomenovat.
Uci sa to uz na zakladnej skole. My sme nenamietali, ze ste nam vyhradene parkovacie miesto premiestnili. Na to mate pravo a aj nas suhlas. My namietame, ze nove parkovacie miesto c. 18, ktore by nam malo patrit, nie je oznacene v zmysle zakona a zmluvy. Dodatkova tabula s cislom SPZ je umiestnena na zvislej dopravnej znacke IP16 pre parkovacie miesto c. 17, bez sipky (ma tam byt znacka E13, pozri zakon) a navyse s textom "1. BL514GM". To znamena, ze autu s SPZ BL514GM patri parkovacie miesto c.1. A to mame uvedene aj na parkovacom preukaze. Odporucam precitat zmluvu, zakon c.8/2009 a vyhlasku MV SR c.9/2018. S uctou, Ing. Rudolf Kacir.
15. október 2019

Iveta Kačírová

Posledny komentar a uz stacilo. Porusili ste zakon a zmluvu. A namiesto ospravedlnenia, v podstate "vyhrazka", ze nam zrusite parkovacie miesto. Skratka "novi ludia" a "nove poriadky" v komunalnej politike. Novy starosta po starom porusuje zakon. Tri otazky, ktore ziadame vysvetlit:

Kde sa nachadza NASE NOVE VYHRADENE PM ??? (ktore je to podla Vasho nazoru a podla sucasneho oznacenia ?!)
Kde je oznacene a AKO nase vyhradene PM ??? (prosim, vysvetlite resp. pridte nam to ukazat priamo na parkovisku, aby to pochopili aj nezainteresovane osoby?!)
JE TO V SULADE so zmluvou a parkovacim preukazom ??? (aky nakres je v zmluve a ake cislo PM je uvedene explicitne na parkovacom preukaze?!)
15. október 2019

Iveta Kačírová

Treti komentar k Vasej odpovedi zo dna 13.10.2010 a zaroven ziadost s napravnymi opatreniami. Ziadame, aby ste okamzite uviedli do suladu porusenie zakona a zmluvy o vyhradenom PM s Mgr. Ivetou Kačírovou, a to vo veci vyhradeneho PM pre motorove vozidlo SPZ BL514GM: 1. Zvisle dopravne znacenie IP16 pre vyhradene PM pre horeuvedene motorove vozidlo s dodatkovou tabulou E13 pre vyhradene PM pre horeuvedene motorove vozidlo v zmysle zakona c.8/2009 a vyhlasky MV SR c.9/2018. 2. Vodorovne dopravne znacenie vd10 pre vyhradene PM v sulade s novou zmluvou o vyhradenom PM pre vozidlo s SPZ BL514GM. 3. Vystavili novy parkovaci preukaz na vyhradene PM pre motorove vozidlo s SPZ BL514GM, ktory zodpoveda zmluve a skutocnosti. V opacnom pripade pristupime k trestnemu oznameniu za porusenie zakona a protipravny zasah do nasich prav a vymahaniu bezdovodneho obohatenia pre porusenie zakona a zmluvy o vyhradenom parkovani zo dna 05.03.2019, a to od 07.10.2019. Pripad mienime aj medializovat. Vsetky skutocnosti sucasneho stavu su uz zdokumentovane.
04. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Vaše odvolanie evidujeme a vzniknutú nepríjemnosť riešime, aby došlo k čo najrýchlejšej náprave.
27. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet už nie je aktuálny.

Aktuálne už tam je len jedno vyhradené miesto na čísle17 a aj na tabuľke na stĺpe ma držiteľ. Číslo 17
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania