Dubová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Vladimír 13. októbra 2019

Pred rokom bola Dubová ulica zjednosmernená s cieľom odstrániť chaos pri odvoze detí autom do školy tak, aby vozidlá na ulicu prichádzali z jednej strany a odchádzali z druhej strany. Bezpečnosť malo zabezpečiť aj odstránenie vozidiel z chodníkov, pričom jednosmerná premávka toto umožňovala.

Žiaľ, namiesto voľných chodníkov, vozidiel parkujúcich na vozovke a jednosmernej komunikácie, ktorá by psychologickým efektom (šírkou) nútila vodičov jazdiť opatrne, máme parkovanie čo najviach na chodníkoch a oproti obojsmernému stavu ešte rožšírenie prejazdného profilu pre rýchlo jazdiace autá.

Chodníky obojstranne nie sú prejazdné pre vozíčkarov a kočíky. Problém je hlavne v čase návozu a zvozu detí z/do školy. Priestupky sa opakujú denne a niekoľkokrát. Je potrebné systémové riešenie (napr. VDZ).

15. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aj v súlade s celomestskou parkovacou politikou mestská časť Bratislava-Staré Mesto systematicky pokračuje po vyznačovaní rezidentských parkovacích zón (začiatkom leta boli vyznačené ulice Čelakovského, Krátka, Smetanova, Koreničova a Dankovského), súčasťou bude, samozrejme, aj Dubová ulica.
Mestská časť chce však zároveň riešiť dopravnú situáciu v zóne Dubová komplexne a na tomto zámere už pracujeme. Zámer chceme realizovať v budúcom roku.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
27. jún 2022

Vladimír

Dobrý deň, podnet bol vyriešený. Autá z chodníkov boli odstránené, vznikol parkovací pruh a jednosmerný jazdný pruh. Ďakujem za riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania