Račianske mýto (aj park)-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Ovia 14. októbra 2019

Novy chodnik aj stlpiky, no kedze na Mytnej osadene neboli, tak sa tam dostavaju auta medzi dva priechody (za ktorymi sa parkovat toboz nesmie) nadalej, najma velke nakladne auto prilahleho kamenarstva to vyuziva ako sukromne parkovisko a ohrozuje chodcov a zavadzia.

15. október 2019

Ferdinand Paštúch

vozidlo a kontajner su na tom chodniku nepretrzite. cakal som, ze po rekonstrukcii chodnika, si tam uz nedovoli vliezt (plynulou jazdou po chodniku).
Tiez som sa chystal nahlasit tento problem.
15. október 2019

Ovia

je to des, snad nova parkovacia politika pomoze prave aj v takychto pripadoch
16. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár bol zmazaný, prosíme užívateľov o dodržiavanie pravidiel slušnej diskusie.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. október 2019

Gejza

Auto je zaparkované na území Starého Mesta!
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na chodníku pri kamenárstve na Račianskom mýte v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť. Podnetu sa budeme venovať.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
18. október 2019

Ovia

treba tam dat stlpiky, aby sa ta nedalo dostat, inak tam vzdy niekto bude, tieto frazy s MP su otravne, stlpy tam uz su vsade okrem jedneho miesta na mytnej, kadial vchadzaju.
22. október 2019

Michal

To, čo treba, je vychovávať ľudí. Potom ani stĺpiky nebude treba. A zmeniť legislatívu, ktorá dovoľuje parkovať na chodníku pri dodržaní 1,5 metra voľného priechodu. Volá sa to predsa chodník - teda sa po ňom chodí, a nie vozí. Autá na chodníku nemajú čo robiť (s výnimkou život a majetok ohrozujúcich situácií)!
22. október 2019

Ovia

stlpiky su jedinou a vo svete beznou pomocou, nemas ako, nezaparkujes. vychova je fajn, no... :)
23. október 2019

Ovia

treba to ostlpovat na mytnej az k mhd zastavke. v lete je tam terasa aj auta, cize toboz zle.
23. október 2019

Michal

Neviem v akom svete, ale v tom, kde som bol ja, stĺpiky nelemovali chodníky. Raz sa určite nájde niekto, komu budú vadiť.Je riešením dávať ich všade, kde sa autá objavia na chodníku? Veď zákon dovoľuje za určitých podmienok na chodníku stáť. To je treba zmeniť. A nebude treba nikde a žiadne stĺpiky.
23. október 2019

Ovia

v sirsom centre a na podobnych miestach su stlpiky jedinym ucinnym riesenim, toboz na slovensku, kde sa ludia tak skoro nenaucia nestat na chodnikoch, hoci sa aj - dufam - zmeni legislativa ohladom hlupeho 1,5 m, navyse su esteticke nezavadne, ked su pekne, rovnako je to v mnohych svetovych metropolach s parizom na cele.
06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Po preverení podnetu sme zistili, že na postavenie kontajnera je riadne vydané povolenie z dôvodu prerábky objektu a po premeraní chodníka bolo zistené, že zostal voľný priestor o šírke 150 cm.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
06. november 2019

Ovia

toto je vtip? nikto sa nebavi o docasnom kontajneri, ale o autach, co tam parkuju aj vdaka tomu, ze ste ostlpikovali vsetko okrem miesta, cez ktore tam chodia. fraza o 1,5 m snad bude po zavedeni novej parkovacej politiky minulostou, naozaj nie je ok sa na chodnikoch vyhybat autam - tym zaparkovanym, aj tym v pohybe!
20. január 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja osobne nesúhlasím s automatickým uzatváraním takýchto podnetov.
Prečo je tento podnet uzavretý?
S pozdravom.
21. január 2020

Ovia

dlhsie bol asi pre novy zakon pokoj, vcera tam zas pribudol nielen kontajner, ale aj auto.
21. január 2020

Peter Oravec

Volajte mestskú políciu.
12. február 2020

Ovia

stale to iste
13. február 2020

Peter Oravec

Jedine denne volať MP.
13. február 2020

Ovia

nemienim suplovat policiu, denne tadial jazdiacu, zial, stlpiky su riesenim na podobne miesta a tu su vsade okrem vjazdu tam
13. február 2020

Peter Oravec

Ovia, v podstate súhlasím, len možno by v tomto prípade to (opakované) volanie naozaj pomohlo, pretože na 99% tam stojí vždy to isté auto Kalmárovcov. Keby im ho MP opapučovala alebo odtiahla desaťkrát za sebou, asi by si to jedenestykrát rozmysleli. S pozdravom.
13. február 2020

Michal

Volať MP nie je nahrádzaním ich činnosti. Dokonca by som povedal, že je Vašou povinnosťou (akéhokoľvek občana) nahlásiť udalosť, ktorá je podľa neho protiprávna. Zavolať na 159 je určite rýchlejšie ako napísať komentár. Taktiež si treba uvedomiť, že toto miesto nie je tým správnym miestom na sťahovanie. Treba sa oficiálne obrátiť na MP či na miestny úrad. Tento portál nemá žiadne právomoci na riešenie problémov, len ich oznamovanie, resp sprostredkovanie komunikácie medzi občanmi a úradmi. Vynechajte tento článok a choďte priamo na správne miesta. Tu to za Vás naozaj nikto nevyrieši.
13. február 2020

Ovia

tento portal uz toho dost vyriesil prave preposielanim podnetov na potrebne miesta a nahlasovanie problemov sem je aktivita obcana tiez, zas nedramatizujme :) ale s petrom relativne suhlasim.
13. február 2020

Peter Oravec

Michal,
podľa môjho názoru nemáte pravdu, ale nebudem obhajovať tento portál, pretože si o praxi na ňom (z iných dôvodov) myslím svoje.
Obhajovať zmysel tohto portálu na tomto mieste bude, predpokladám, admin alebo niekto nad adminom.
Mimochodom, podobá aplikácia funguje aj v iných krajinách, napríklad v Rakúsku vo Viedni pod podobným názvom Sag es Wien:
https://www.wien.gv.at/sagswien/
S pozdravom.
13. február 2020

Peter Oravec

A mimochodom, viete, čo je najlepšie? Že sa tu bavíme na adminom UZAVRETOM podnete! :-) :-( Keby to nebolo do plaču, bolo by to na smiech.
28. február 2020

Obcan

@admin A preco bol podnet uzavrety? Lebo to auto aj s kontajnerom maju zaplatene asi specialne povolenie. Jazda po priechode a blokovanie chodnika nikomu nevadi?
28. február 2020

Peter Oravec

Občan, tak to tu funguje. Ak sa admin rozhodne uzavrieť podnet, je koniec.
Mimochodom, ten Kalmán aj so synom, a možno aj so svokrou tam parkujú furt.
28. február 2020

Ovia

vcera som s tym poobtazoval rozne kanaly vratane policie, ktora slubila zasiahnut, tak snad. isto sa nezmierim s tym, ze tam bude denne stat, hoci nesmie. kontajner ma povolenie a je docasny, no kalmar si to asi pletie su sukromnym miestom.
02. marec 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol uzavretý na základe odpovede polície: Po preverení podnetu sme zistili, že na postavenie kontajnera je riadne vydané povolenie z dôvodu prerábky objektu a po premeraní chodníka bolo zistené, že zostal voľný priestor o šírke 150 cm.
Ďakujeme za podnet.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. marec 2020

Obcan

Ale tu sa jedna o dodavku, ktora sa dostane na miesto po priechode pre chodcov a to dost este daleko a cuva po chodniku naspat. Novela zakona o chodnikoch nic?
02. marec 2020

Peter Oravec

Pán Sedlák,
už štvrtý mesiac je v platnosti nové znenie § 52 ods. 2 zákona 8/2009 Z.z., podľa ktorého: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí ... ak ide o zastavenie alebo státie vozidla ... na okraji chodníka priľahlého k ceste, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho l e n v m i e s t e z a s t a v e n i a alebo s t á t i a vozidla a n e m o ž n o pritom p r e k o n á v a ť z á b r a n y chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel."
Pán Kalmár so svokrou aj so svojím autom porušuje toto ustanovenie zákona.
Podnet je samozrejme neriešený a ignorovaný políciou.
Prosím políciu o vyjadrenie a riešenie.
02. marec 2020

Ovia

policia im dnes dala za stierac odkaz o papuci, no papucu nie, odkaz zmizol, auto nie, pisal som im zas, kedze to s policiou aj kusym a samospravou riesim dlhsie a vsetci zucastneni slubuju napravu, tak snad sa to konecne doklepne, prosim, volajte policiu tiez, o podnete vedia, hliadku slubili vyslat, zjavne aj vyslali, len kalmar je zda sa neodklonitelny. isto sa s tym nezmierim, zavadzia tam velmi a nema tam co robit.
02. marec 2020

Peter Oravec

Ovia, súhlasím.
Prečo tie riešite s Kusým? Podľa mapy na googli je to už Staré mesto.
02. marec 2020

Ovia

lebo ma stare mesto odkazalo na nove a potom som to cekoval na katastri... a naozaj, budovy patria staremu mestu, no chodnik novemu, a hoci kusy si bol tiez isty, ze staremu, bol ochotny (ved tadial tiez chodi:) a odkaz posunul policii - fraska v kazdom pripade, aby s tolkymi ludmi cvicil jeden...
03. marec 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe vyššie uvedeného sme podnet preposlali MsP so žiadosťou o vyjadrenie.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. marec 2020

Ovia

dakujeme, vcera im dali blockovu pokutu, no moc ich to neodradilo, bolo mi povedane, ze mame policiu volat vzdy, ked tam bude - asi az po nakopeni pokut odidu:) skor by som ich odtiahol a neskor, ked vyprsi povolenie na kontajner, by som tam dal stlpiky, aby sa tam nikto nedostal - podobne na ostrovcek pri novostavbe proxenty, kde tiez denne mohi stoja.
12. marec 2020

Peter Oravec

Včera tam stál Toro, Kalmár stojí za rohom. Toto je zúfalé mesto.
12. marec 2020

Peter Oravec

... Kalmár stojí za rohom na novom chodníku.
12. marec 2020

Michal

Podľa fotky stojí na zastávke (žltá čiara), čo je na pokutu bez zaváhania. Volajte políciu bez meškania.
12. marec 2020

Ovia

plus zavadzia medzi schodmi putiky a cestou, cele zle, treba tam dat proste stlpiky ako su dalej a v zakrute
12. marec 2020

Peter Oravec

Policajt ma poučil, že žltá čiara označujúca zastávku nie je to isté ako žltá čiara, pri ktorej sa nesmie stáť. Sú to vraj dve rozdielne čiary. Pri tejto, ktorá označuje zastávku, sa stáť môže. Toto mesto nevymyslíš.
12. marec 2020

Ovia

treba poucit policajta, ze na zastavke sa nesmie stat odhliadnuc od ciary, nic, fakt len tie stlpiky
12. marec 2020

Peter Oravec

Policajt je z definície nepoučiteľný. Je majiteľom pravdy. Zjavenej.
12. marec 2020

Michal

Vodič nesmie stáť a zastaviť f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište, §25, odsek f, Zákona 8/2009 ZZ o cestnej premávke. , a Vyhláška č.342/2002 Z.z., príloha, II časť, Čl.10 >
(1) K značke č. V 11:
Značka Zastávka autobusu alebo trolejbusu (č. V 11) a obdobná značka s nápisom TRAM pre zastávku električky vyznačuje priestor zastávky uvedených vozidiel. Značka môže byť vyhotovená aj v bielej farbe.
(2) K značke č. V 12a: Značka Žltá kľukatá čiara (č. V 12a) vyznačuje priestor, kde je zakázané státie.
(3) K značke č. V 12b:Značka Žltá súvislá čiara (č. V 12b) vyznačuje úsek, kde je zakázané zastavenie a státie.
(4) K značke č. V 12c: Značka Žltá prerušovaná čiara (č. V 12c) vyznačuje úsek, kde je zakázané státie.

Môžete smelo použiť pri argumentácii. Ak som dobre hľadal, tak by mali byť oba predpisy platné, resp. v znení neskorších predpisov.
12. marec 2020

Michal

A podľa tej fotky ani 1,5 mesta nie je voľných medzi autom a schodiskom, ktoré tam je. Treba použiť argumenty. Ak to nefunguje na mestských, treba zavolať vyššiu inštanciu.
12. marec 2020

Peter Oravec

Policajt: "Tie predpisy o zastávke platia len pre cestu, pre chodník neplatia. Priľahlé nástupište nie je v zákone definované, takže to ma nezaujíma."
Vyššia inštancia? Pánboch?
12. marec 2020

Michal

Štátnych policajtov napríklad. Zapísať si meno a číslo dotyčného policajta, čo ho nezaujímajú zákony, a podať naňho sťažnosť (aj mu to povedať). Spraviť fotodokumentáciu problematického miesta. Ak ste odvážni, spravte aj video s policajtom a jeho vyjadreniami - samozrejme s jeho súhlasom pre istotu. Ak nechce, spraviť zvukový záznam.

1,5m na chodníku stále platí, zastávka nezastávka.

Ja som obyčajný občan, toho času dočasne za hranicami. Ak by ma niečo ale takto trápilo, ako Vás, tak sa nenechám len tak odbiť nejakým "to ma nezaujíma". Ale chápem, že niečo takéto "jednoduché" vôbec nemusí byť jednoduché v štáte, kde "priľahlé nástupište nie je v zákone definované". Nafigu zákony, nafigu systém.
12. marec 2020

Peter Oravec

Nedavno mi mestsky policajt v Petrzalke pri podobnom probleme povedal: vy nemate auto? A ja: to ako suvisi? Policajt: lebo keby ste mali, tak by ste to neriesili!

Tu je blog, kde som to zhrnul. Odvtedy sa zmenilo iba to, ze by sa malo parkovat na chodniku iba pri ceste. Inak sa nezmenilo nic: 

https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/384613/parkovanie-na-chodnikoch-iii.html
23. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Vedenie Exp. BA I bolo informované o probléme v tejto lokalite a hliadky sa jej budú venovať. MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami. Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania vidia na tomto mieste zaparkované vozidlo ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.
25. marec 2020

Peter Oravec

Ovia, čo Vy na zatvorenie podnetu?
25. marec 2020

Ovia

uz tam nestavaju, asi ich policia naozaj vyriesila.
25. marec 2020

Peter Oravec

V pondelok som išiel okolo, Kalmár tam stál... ale ok, ako poviete.
25. marec 2020

Ovia

chodim denne okolo a nevidel som ho tam, ale je mozne, ze obcas skusa, potom treba ozaj asi zavolat policiu vzdy, nedh si nezvykne na stary rezim:))
25. marec 2020

Peter Oravec

Ovia, oki.
Psičkar ma tu mínuskuje, že som tam videl Kalmára... za fakt som dostal mínusku.. no nič, niekomu aj fakty vadia.
25. marec 2020

Ovia

haha, to minus je na kalmara isto:) len budte nadalej ostraziiti, viac takych, a pribudli stlpy v zakrute na sancovej smerom k zastavke autobusov - lepsia sa veci.
22. máj 2020

Jana

Dobrý deň, oproti cez prechod v pešej zóne pravidelne stáva zase toto auto. Volala som 159 a potom druhý krát o pár hodín, keď som sa vrátila a stál tam stále. Policajt mi tvrdil, že tam boli a auto tam nie je... Aha, zaujímavé, lebo práve pri ňom stojím. Už som iba niečo zahučala o rovných a rovnejších a zložila... Auto tam stojí pravidelne. Určite pán majiteľ a.k.a. Hajzel a Ignorant....
22. máj 2020

Ovia

ano toto auto je tam opakovane, ma jasnu protekcnu spz a nalepku ukraine police, takze tam asi bude kedykolvek, otras, aspon mu dviham stierac, no treba volavat policiu a pockat na nu
22. máj 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
myslím, že auto stojace naproti miestu, o ktorom je tento podnet, je predmetom iného, už existujúceho podnetu na OPS. Asi by bolo lepšie dať to ako aktualizáciu toho (iného) podnetu.
S pozdravom.
08. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Mimochodom, na umiestnenie toho kontajnera tam má niekto dedičné právo?
Prosím o preposlanie.
04. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania