Sekurisova-problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Lukas 17. októbra 2019

Križovatka Sekurisova - Drobneho
1.Ziadam o umiestnenie zabran proti nelegalnemu parkovaniu vozidiel
na chodniku a braneniu bezpecnemu presunu ludi.
2.Taktiez je tu chybajuci priechod pre bezpecne prechadzanie cez cestu, nakolko vozidla brania vo vyhlade do cesty a prechadzanie je nebezpecne.
3.Taktiez vozidla brania vo vyhlade do krizovatky.
Mestska policia nelegalne parkovanie v Dubravke neriesi a niekedy sa nehodla k miestu ani dostavit, takze to, ze treba volat MsP si nechajte pre seba.

18. október 2019

Jerome

súhlas!!
18. október 2019

Roman Mihalik

Rady ako "Volajte MsP" nie sú riešením pre takéto miesta. Bohužiaľ jedine osadenie fyzických zábran účinne pomôže zabrániť bezohľadnému parkovaniu na chodníku.
23. máj 2020

Lukas

Žiadam o okamžite konanie zodpovedných orgánov, aby v čo najskôr som termíne boli osadené blokovacie kolíky a vytvorený prechod, lebo je neúnosné, aby auta vytlacali chodcov z chodníkov a kompetentní sa iba prizerali ako tupé ovce.
23. máj 2020

Jerome

božeee,to sa ťahá od októbra...
26. máj 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
26. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská časť neuvažuje osadiť fyzické zábrany na danom chodníku, to by sme museli osadiť všetky takéto križovatky. V zmysle zákona č. 8/2009 o cestnej premávke v § 25 vodič nesmie zastaviť a stáť:
- na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty,
- na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2, to znamená ak neponechá prechodnú šírku mi. 1,5 m
Podľa priloženej fotografie, parkujúce vozidlá porušujú jednoznačne zákonné ustanovenia. Riešenie takéhoto porušovania zákona je v kompetencii mestskej polície. Požiadame MP o zvýšenú pozornosť danej križovatky z hľadiska nebezpečného odstavovania automobilov. 
Vybudovanie nového priechodu pre chodcov je v prvom rade podmienené odsúhlasením na dopravnom inšpektoráte a dopravnej komisii magistrátu, ďalšou podmienkou je aj zabezpečiť dostatočné osvetlenie priechodu, to jest osadenie stožiarov verejného osvetlenia. Bez osvetlenia taký priechod nebude odsúhlasený. V momentálnej situácii mestská časť neuvažuje s vybudovaním takéhoto priechodu pre chodcov, ale sa zameria v spolupráci s mestskou políciou na odstránenie príčiny bezpečného výhľadu, t.j. nebezpečne odstavených vozidiel.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
29. máj 2020

Lukas

Hlavne, ze ste zvysili dane a VALLOvy ste si naplnili pre svoje platy. Hanba Vam.
04. jún 2020

Lukas

Žiadam o okamžite označenie podnetu ako NERIESENY nakoľko pan Bagar ma len veľa sľubov a žiadne činy, rovnako aj MsP, ktorú treba žiadať i niečo, čo jej vyplýva zo zákona. 26.maja sľubované pomoc od polície a dnes 4.juna sa veselo ďalej parkuje na chodníku.
04. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobry den,
status podnetu bol priradeny na zaklade odpovede samospravy, ktora uviedla, ze treba volat Mestsku policiu, nakolko dalsie upravy nie su realne.
Status nerieseny by sme priradili v pripade, ze by sa samosprava podnetu vobec nevenovala.

Dakujeme za porozumenie,
s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania