Pridať značku o zipsovom radení (Lamačská cesta)

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

Vyriešený
meno
Ján 10. marca 2014

Prvý obrázok demonštruje posledný zjazd z diaľnice D2 tesne pred tunelom Sitina. Sú tam dva pruhy. Ľavý pruh o niekoľko desiatok metrov končí (tesne pred pripojením na Lamačskú cestu). Navyše je tam maximálna rýchlosť 40 km/h. Slušní vodiči sa teda radia do pravého pruhu, a tí iní idú ľavým pruhom predbiehajúc sa a porušujúc často aj dva predpisy: (1) idú rýchlejšie než 40 km/h a (2) v mieste, kde končí ľavý pruh sa vtlačia do priebežného jazdného pruhu.
Navrhujem sem pridať dopravnú značku striedavé (zipsové) radenie - C30. Slušní vodiči budú môcť tiež jazdiť v ľavom pruhu bez porušenia predpisov a nebudú predbiehaní.

10. marec 2014

andrej

nesuhlasim s tymto podnetom. Docieli sa iba to, ze budem musiet pustat vodicov ktori nie su ochotni si pockat ako ja a budu sa predbiehat. Predpokladam ze to spomali pravy jazdny pruh
10. marec 2014

Peter Novak

Pán Andrej, ja som to pochopil inak. Ak ste, ako hovoríte, v súčasnosti ochotný čakať v pravom pruhu, znamená to, že v súčasnosti Vás zakaždým predbehnú tri-štyri autá idúce v prázdnom ľavom pruhu, lebo v mieste, kde končí ľavý pruh, sa Vám vtlačia do priebežného (pravého) jazdného pruhu.
Pridaním značky o zipsovom radení by ste aj Vy, slušný občan, pokojne mohli jazdiť v ľavom pruhu. Oba pruhy by sa zapĺňali rovnomerne a tam, kde končí ľavý pruh by sa to striedavo (zips) vlievalo do jedného.
10. marec 2014

andrej

ja ich proste nepustam ;) Tiez zalezi od situacie. Ked su zapchy tak je jasne ze aj v lavom pruhu musia byt auta, takze vtedy nemam problem niekoho pustit. Ale ked sa evidentne niekto snazi iba predbehnut sa, to nemam rad
12. marec 2014

adam

pokial nebude značka riadiť radenie vozidiel, nie je dôvod púšťať "ponáhlajúcich sa"..ak značka bude, je jasné že túto možnosť budú môcť využívať všetci rovným dielom..bez ohľadu na veľkosť a ŠPZ auta :))
08. marec 2015

A

Prečo tam ten druhý pruh vlastne je, však? Na parádu?
Nemám problém druhý jazdný pruh používať, ani ak v ňom nie som, pustiť pred seba auto z končiaceho sa jazdného pruhu. Prosím Vás, prestaňte na cestách vyučovať. Je to hlúpe a robíte zo seba sebcov.
23. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zjazd z diaľnice D2 patrí k diaľnici a je vo vlastníctve Národnej diaľničnej spoločnosti a cestný správny orgán, teda ten, kto môže určovať značenie je Ministerstvo dopravy.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
06. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Národná diaľničná spoločnosť predmetný podnet rieši s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Prezídiom Policajného zboru. O ďalších krokoch Vás budeme informovať.

S pozdravom,

Mgr. Veronika Lattová
Špecialista masmediálnej komunikácie
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
06. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti je vec v štádiu projektovania v rámci aktualizácie dopravného značenia “napojenie diaľnice D2 na Lamačskú cestu“. Následne bude dokumentácia predložená príslušným cestným správnym orgánom. Po vydaní určenia dopravných značiek a dopravných zariadení sa osadia dopravné značky v zmysle určenia.

S pozdravom,

Mgr. Michaela Michalová

Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Dúbravská cesta 14
841 04 Bratislava
13. apríl 2017

Ján

Značka o zipsovom radení bola pridaná v marci 2017.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania