Račianska-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martina 17. októbra 2019

Chcem vás upozorniť-podla mňa ani by som nemusela nakoľko je toho veľa Bratislava,chodníky v celej Bratislave sú doslova zaplavené burinou,to fakt treba podávať podnety-to nik nevidí???

13. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet patrí do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
13. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situácia tento rok nebola ideálna. Vieme o tom a posnažíme sa do budúcna zlepšiť. Tento rok totižto došlo k zmene v spôsobe odstraňovania buriny. Nové vedenie sa rozhodlo zakázať používanie rakovinotvorných pesticídov, ktoré doteraz poškodzovali zdravie ľudí, okolitej zelene a životného prostredia. V mnohých západných mestách sa používa na odstránenie horúca voda, menej agresívne pesticídy alebo sa jej zbavujú ručne. Ospravedlňujeme sa za tento stav.

V prípade, že Vás táto téma hlbšie zaujíma, mesto začalo tento rok aj boj s invazívnymi druhmi drevín, ktorý sa roky zanedbával.
https://www.facebook.com/watch/?v=404996446868686

Pripravuje sa aj nový spôsob odstraňovania náletových rastlín na väčších zelených plochách za pomoci ovečiek, čím sa mnohým z nich navráti ich pôvodný chrakter pastvín.
https://www.facebook.com/Bratislava.sk/posts/2753743361355350
V diskusií pod týmito príspevkami sa vyjadruje aj náš splnomocnenec pre zeleň a životné prostredie Andrej Kovarik a odpovedá na otázky ľudí.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania