Šancová-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Veronika Pruzincova 28. októbra 2019

Zvazenie pridania casovaca na krizovatku Sancova/Zilinska. Zo Sancovej sa auta v case spicky hrnu do krizovatky a blokuju ju pre priechod aut od Zilinskej na Karpatsku. Blokuju tak aj linku trolejbusu 203 (napr. Tc meskanie vyse 10 min, cakame stojac na zastavke, kde si nie je kam sadnut.)

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
29. október 2019

Andrej

to sa deje v celom meste na krizovatkach, ci su casovace alebo nie...nacpu sa tam za kazdu cenu - casto aj na cervenu a este aj mobily v rukach takze ani nesleduju, nevedia co sa deje naokolo...toto treba riesit inak, ale nechce sa...
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenia dopravného inžinierstva preverilo Váš podnet a uviedlo:

Vjazd vozidiel do križovatky upravuje Zákon 8/2009 o cestnej premávke. V § 20 Jazda cez križovatku je uvedené „Vodič nesmie vojsť na križovatku, ak mu situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, ...“. Tento problém evidujeme na väčšine svetelne riadených križovatiek v čase rannej a popoludňajšej dopravnej špičky. Na základe skúseností z iných križovatiek sledujeme, že inštalácia návestidla na odpočítavanie nevyrieši problém porušovania tohto pravidla. Kým sa nezvýši disciplína vodičov, bude možné tento problém riešiť len častejšími kontrolami zo strany príslušníkov policajného zboru.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Štátna polícia
12. február 2020

Tomáš

Môže samospráva poprosiť políciu o inštalovanie kamerového systému na túto križovatku?
18. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava (KDI KR PZ) vykonal kontrolu dopravnej situácie v križovatkách Trnavská - Bajkalská a Šancová - Žilinská na základe ktorej zistil, že cestná dopravná signalizácia je nastavená správnym spôsobom, avšak v týchto križovatkách dochádza k porušovaniu povinnosti vodičov motorových vozidiel, čo je v rozpore s § 3 ods. 2 písm. b, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov („Účastník cestnej premávky je povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.“) a § 20 ods. 3 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov („Vodič nesmie vojsť na križovatku, ak mu situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, takže by bol nútený zastaviť vozidlo na križovatke; to neplatí, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez vozovku alebo pri odbočovaní doľava podľa § 19 ods. 4.“).

Vzhľadom na vyššie uvedené, Váš podnet bol postupený Odboru výkonu služby KDI KR PZ v Bratislave na vykonanie kontrolnej činnosti v uvedených križovatkách.


S úctou
kpt. Ing. Ján Jurák

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania