Tbiliská-oplotenie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Jana Moravska 25. októbra 2019

Dobry den,

Chcem sa opytat ci by bolo mozne osadit oplotenie alebo nasadit zivy plot na konci zelene oproti fitcentru? Teraz je to aj rozkopane tak by sa dal mozno vyuzit existujuci vykop.

Ide o to, ze deti sa hravaju okrem ihriska aj pri stromoch a ak by nahodou nejake dieta vybehlo, auto iduce zo zakruty ho nema sancu vidiet.

Na Tbiliskej sa za posledne roky extremne zvysila premavka aut. Je namieste prijimat take opatrenia, ktore prispeju k vacsej bezpecnosti deti.

Niekde ste vyzyvali ludi, ze ak maju zaujem niekde posadit zelen maju sa ozvat. Ak by ste zvolili zivy plot, pokojne sa hlasime ako dobrovolnici na sadenie.

Dakujem za reakciu
S pozdravom
Moravska

13. november 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Momentálne sme na hranici vhodného obdobia na výsadbu živého plota nakoľko nám hrozia nočné mrazy. To platí aj o betonársky prácach.

Podnet preto preskúmame s cieľom budúci rok na mieste vytvoriť bezpečnostný prvok či už vo forme navrhovaného živého plota, alebo bežného oplotenia.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
23. november 2020

Odpoveď samosprávy

Na miesto sme doplnili jednoduchý plastový plot, ktorý zabráni prechodu detí k vozovke.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
26. november 2020

jana moravska

Dakujeme, vsimli sme si :) Aj som chcela pisat podakovanie, ale ste ma predbehli. Ak by ste tam planovali vysadbu ziveho plotu, radi pridame ruku k dielu.
12. jún 2021

🌳

Plastový plot je celkom fajn riešenie, ale keďže bol osadený bez stĺpikov, nemal šancu vydržať vo vertikálnom stave. Je škoda nechať ho váľať sa v tráve, kde sa bude len poškodzovať. Takže by bolo fajn doplniť stĺpiky (prikladám foto z rovnakého typu plota inštalovaného obďaleč aj so stĺpikmi) alebo mu nájsť uplatnenie inde.
02. október 2022

🌳

Len pre záznam - plot je minulosťou. Minulý rok boli doplnené drevené koly, ktoré trochu pomohli, hoci pravidelne býval miestami zvalený. No a teraz v septembri MČ plot odstránila úplne. Lacné rýchle riešenie sa napokon ukázalo ako krátkodobé a teda drahé.
01. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Moravská, ďakujeme za podnet. Po odstránení nefunkčného oplotenia, sme na dané miesto nasadili bariérovú zeleň.

Eva Váczy, inšpektorka životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania