Turnianska - lampy bez horného tienenia svietia až do izby

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Matej Gašpierik 27. októbra 2019

V Petržalke časti Lúky 7 (kde bývam) som si všimol zaujímavý jav. Verejné osvetlenie by malo primárne osvetľovať cesty a chodníky. Lenže tieto "guľové" lampy bez horného tienenia osvetlujú aj paneláky a teda aj izby v nich.
Chcel by som požiadať o takú úpravu tohto verejného osvetlenia, aby sa tento negatívny jav v čo najvyššej možnej miere znížil. Určite by k tomu mal čo povedaj aj ÚVZ, pretože spánok v izbe, ktorá je osvetľovaná cez žalúzie zvonka, určite nie je zdravý. Týka sa to osvetlenia vo vnútroblokoch na uliciach Turnianska, Krásnohorská a Jasovská.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
11. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

guľové svietidlá sú používané vo veľkej časti Bratislavy. Nejedná sa len o Vami spomínané lokality. Uvedomujeme si vážnosť tohto problému. Tieto svietidlá sú používané v hlavnom meste Bratislava dlhú dobu. Tieto svietidlá by mali byť menené po vysúťažení nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia.
Hlavné mesto SR Bratislava nemá v súčasnosti vyhradené dostatočné finančné prostriedky na nákup nových svietidiel tak, aby boli pokryté potreby výmeny všetkých guľových svietidiel pri obydliach a vo vnútroblokoch.

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. december 2019

Matej Gašpierik

Dobrý deň,

nemyslím si, že by bolo potrebné meniť tieto svietidlá. Úplne by stačilo, vyrobiť im jednoduché striešky tak, aby neosvetlovali paneláky a nevytvárali tak "svetelný smog". Nie vždy je to najdrahšie riešenie, najlepšie. Návrh prikladám v prílohe.
Skúste nad tým porozmýšľať, určite sa oplatí tomu venovať pár minút.

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania