Zle nastavený semafor v križovatke Staré grunty - Mlynská dolina

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Semafor pri zoo smerom rovno na nadjazd ponad diaľnicu a potom aj náväzne dalsi za ním smerom doľava (na Tunel Sitina a Patrónku) tiež. Z toho dovodu sa tvoria aj na nadjazde a na Starych gruntoch až po Galériu Cubicon najmä poobede rozsiahle kolóny. Vzhľadom na to, že jeden jazdný pruh sa rozdvojuje až tesne pred semaforom, blokuje to tým pádom aj MHD ako aj autá, ktoré chcú ísť smerom vpravo (smer Žilina / nábrežie). Pokial by bol na týchto dvoch semaforoch interval o trochu dlhší, pomohlo by to značne dopravnej situácii.

28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
16. november 2019

Lukas

Problém s tým druhým semaforom, ktorý je na moste smerom doľava na Patronku je ten, že je tam nevhodne umiestnený snímač, ktorý je až príliš vpredu, a keď nejaké auto zastaví nie až úplne nakonci pruhu (keďže nechce zavadzať odbočujúcim MHD), spôsobí to, že daný semafor nevie o tom, že tam čakajú vozidlá, a pustí kľudne aj 3 cykly križovatky bez jedinej zelenej z tohto smeru. Stáva sa to tam denne, potom je celá križovatka upchatá, a z tohto prvého semaforu o ktorom je príspevok, neprejde ani jedno vozidlo na zelenú. Je nutné predmetný snímač posunúť viac do pruhu. Takisto je to dosť nelogické, mal by byť snímač skôr na tomto prvom semafore, kde sa tvoria extrémne kolóny, a na jednu zelenú prejdú len 3 max 4 vozidlá, tam ten snímač veľmi chýba, aby pustil v prípade špičky viac vozidiel.
20. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet sme preverili a požiadali sme správcu cestnej dopravnej signalizácie o stanovisko. Podnet bol vyhodnotený ako opodstatnený, preto v najbližšom čase pripravíme projekt úpravy dĺžky signálu voľno pre priamy smer Staré grunty - nadjazd a pre ľavé odbočenie z nadjazdu do Mlynskej doliny. Pripomíname, že v prípade pomalej jazdy vozidiel do križovatky detektor včas nezaregistruje prichádzajúce vozidlo, následne vyhodnotí uvedený pruh ako prázdny a skráti zelený signál na týchto smeroch.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. december 2021

Katarina

po dvoch rokoch pripájam fotky aktualneho a dennodenneho stavu kolon.
20. december 2021

Katarina

ti na nadjazde maju dlhu cervenu zatial co pred nadjazdom je druhykrat zelena a nemaju sa kam posunut, keďže nadjazd je plny. Auta v oranzovom kruzku kolónu obchadzaju cez paralelnu ulicu, ktora sluzi obyvatelom a tym posun este spomaluju. fotene cez obed a je to tak kazdy den, nielen cez dusicky..
20. december 2021

Katarina

snimac na nadjazde je nevhodne umiestneny, nereaguje, ak vizidlo prichadza pomaly, ale inak ako pomaly sa tam neda ist. možno je vhodne snímač odstranit a nacasovat vhodne semafor. Este poznamka, smer rovno na tom semafore na nadjazde je 2x a to tam takmer nijake auta nechodia, lebo su tam jednosmerky.
02. november 2022

Katarina

prosím o stanovisko, dlzka zelenej zo starych gruntov smerom rovno na nadjazd a z nadjazdu dolava (smer patronka) je nevyhovujuca
12. november 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za aktualizáciu. O stanovisko sme požiadali Oddelenie dopravného inžinierstva.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. november 2022

Michal

Poziadajte, prosim, aj o stanovisko co sa tyka pohybu chodcov. Uvedene krizovatky maju totiz aj priechody, ktore sluzia na pristup na zastavky MHD.
04. január 2023

Patrik

Dobrý deň,

Rád by som vyjadril podporu riešeniu tohoto problému.

Bohužiaľ u nás nemáme dopravnú značku, ktorá by vodiča upozornila na to, že semafor má senzor a takisto citlivosť týchto senzorov je otázna. (hovorím o odbočeníé z mosta smer z mlynskej na patrónku)

Chcel by som doplniť, že okrem spomínaného problému s dĺžkou cyklu (a ak sa nemýlim, ešte sa aj cyklus mení a zelenú pusti len každý druhý cyklus križovatky počas víkendov - môžem sa mýliť) je tam ešte niekoľko, ktoré stoja za zváženie:

1. Množstvo vodičov, ktorí netušia ako funguje cievka na spustenie semafóru je bohužiaľ veľké - nevedia, že majú zastaviť na čiare
2. Veľa vodičov vedome nezastavuje na čiare a to z toho dôvodu, že autobusy MHD (napr č.39) prichádzajúce smerom do mlynskej doliny majú len málo priestoru na odbočenie (kôli chodníku a stĺpu verejného osvetlenia) a preto sa bežne stáva, že ak stojíte správne, kôli autobusu musíte cúvať!
3. Motocyklom viem ísť jedine na červenú - senzor motorku nerozpozná.
4, Ak sa mi stalo, že som bol na motorke na semafore prvý a za mnou bolo auto, musel som podísť s moto za čiaru (čo už je vlastne jazda na červenú) )vystúpiť a vysvetliť vodičovi/vodičke za mnou aby s autom prešli na senzor. To vyústilo do 2 situácií, kde v jednej začal medzičasom smerom do mlynskej odbočovať autobus a cúvanie s moto v takejto situácií je nielen ťažké ale aj nebezpečné ,, alebo sa stalo, že po dlhom čakaní pri zostúpení z motocykla zrovna skočila zelená - nemusím hovoriť aké reakcie to vyvolá u vodičov za mnou.


Z tohoto dôvodu by som rád navrhol zváženie osadenia inej technológie spúštania semafóru (ak tam nemôže byť pevný cyklus z nejakého dôvodu) na kamerový, aký je napríklad na karlovesskej na otočiskách cez koľajnice.




Posledná vec - smer patrónka -> mlynská dolina. Čakať o tretej ráno na zelenú pre odbočenie v pravo je prinajmenšom úsmevné.


Ďakujem za riešenie a verím, že bude implementované už čoskoro.
04. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. január 2023

Lukas

Áno súhlasím, jazdím na tejto križovatke každý deň, a naozaj je problém, že križovatka na nadjazde v smere z Mlynskej doliny na Patrónku púšťa vozidlá len každý druhý cyklus križovatky. Chválim, že sa upravil cyklus na tejto prvej križovatke z Mlynskej doliny na nadjazd, ten je už aktuálne vyhovujúci, konečne stihne prejsť viac áut ako 3 (ako tomu bolo v minulej dobe), ale bohužiaľ je to zbytočné keďže nelogicky ten druhý nadväzujúci semafor púšťa auta len každý druhý cyklus, a tým pádom aj keď máte zelenú na prvom semafore, musíte ostať stáť lebo križovatka je plná a nemáte sa kde zaradiť na nadjazde. Naozaj absurdná situácia.
21. marec 2023

Martin Horvath

Dobry den, Mozem Vas poprosit o aktualizaciu? Dakujem
25. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania