Parkovanie v priestore zastávky MHD

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 13. marca 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

Dobrý deň. Poprosím vyriešiť neustále parkovanie aút v priestore i keď nepoužívanej, ale stále zastávky MHD. Je to tu na dennom poriadku.

13. marec 2014

nemam

a komu co natom vadi,ked je zastavka nepouzivana
13. marec 2014

Anonymný užívateľ

Ak ste si všimli, auto zasahuje do dráhy električky.
13. marec 2014

Juliette

Toto by sme mali ukazovat turistom, nikde inde na svete toto neuvidia...
13. marec 2014

nemam

nie je tam nahodou elektrica zrusena ?
14. marec 2014

nepso

ako píše Juliette , ide o unikát , takto keby niekto zaparkoval v inej krajine, tak má do 5 min papuču resp.ho okamžite odtiahnu...Myslím si , že je jedno , že sa zastvávka nepoužíva a električka tade nechodí ( toto presne neviem ) , stále je to zástavka mhd . Rovno sa mal napchať priamo pod striešku , aby mu na to náhodou nepršalo...Kedže sa električková trať v danom úseku asi nepoužíva , tak nech autá parkujú priamo na električkovej trati , však prečo nie , že ?!!! kde je teraz mestská polícia ?
14. marec 2014

Anonymný užívateľ

To, že je tam električka zrušená je jedna vec, avšak parkovať by sa tam nemalo. Presne, ako píše nepso, nech sa napchá rovno pod prístrešok.
14. marec 2014

Peter Oravec

Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z., § 25:
"Vodič nesmie zastaviť a stáť
p) na električkovom koľajovom páse,...".
"Neni" o čom. :-)
14. marec 2014

Jozef

nechcem obhajovat konkretne parkovanie... len na margo debaty si myslim, ze turistom kludne mozeme ukazovat aj to, ze hlavne mesto nie je schopne udrzat v prevadzke 2 kilometre elektrickovej trate na najdolezitejsi dopravny uzol, akym je hlavna stanica... to ako keby v Prahe zatvorili jednu liniu metra a povedali, ze uz nesplna bezpecnostne parametre. A hotovo... Vsade vo svete sa trate elektriciek a metra rozsiruju, len v nasom meste zmensuju...
15. marec 2014

Eduard Lenner

Otazne je, ci chceme veci posudzovat dogmaticky a citovat zakony, alebo s istou davkou zdraveho rozumu a nadhladu. Ak je zastavka i trat nefunkcna, nikomu auto neprekaza, je toto asi jediny zmysluplny sposob, ako ten priestor vyuzit. Prave pokutovanie v tomto pripade by bol podla mojho nazoru ucelovy biznis.
17. marec 2014

nepso

Jozef - obhajovať konretne parkovanie sa ani nedá , hlavne je , že keby niekto nižšie na Radlinského stál v platenom čase na parkovisku bez parkovacieho lístka, za 10 min si nájde min papuču...a tento dotyčný si tam môže stáť pol dňa a v podstate mu nič nehrozí - však električky tade nechodia...Súhlasím s Vami aj s názorom , že mesto nie je schopné udržať významnú električkovú trať k hlavnej stanici...veď je to obrovská hamba...ďalší spôsob ako ukázať občanom , že sa to nedá , aby platili viac za mhd tým , že musia prestupovať a prechádzať pešo...a potom sa divíme , že si všetci radšej kúpia autá a kašlú na mhd...medzi týmito vecami je jasná súvislosť
31. marec 2014

Anonymný užívateľ

Vážená samospráva, tak ako? Podotýkam, že som zatiaľ nedostal žiadne vyjadrenie k horeuvedenému podnetu.
14. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa môjho názoru ide o porušenie pravidiel cestnej premávky

§ 25, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre nástupište a vyznačený priestor,

Jednoznačne to však môže konštatovať len polícia, posúdiac situáciu či je dodržané dopravné značenia a pod. Ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
22. jún 2018

Peter Oravec

V dôsledku rekonštrukcie električkovej trate zmysel podnetu zanikol. Navrhujem OPS, aby označila podnet ako vyriešený alebo uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania