Tomášikova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
sk171 10. novembra 2019

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či je niekde publikovaný projekt: „Predĺženie Tomášikovej ulice Bratislava, Vajnorská – Račianska“ v MČ Bratislava – Nové Mesto, ktorý vypracovala spoločnosť Alfa 04 a.s., rozhodnutie o umiestnení líniovej stavby č. ÚKaSP-2006-07/1645-RMK-655 zo dňa 9.2.2007.
Mohli by ste tento projekt publikovať? Kedy sa bude realizovať?
Problémom sú neustále dopravné zápchy na Vajnorskej, Tomášikovej, Račianskej, Jarošovej a v celom okolí. Majú postaviť projekt Semiramis, rozšíriť NIDO.........
Cez Riazanskú denne prúdi množstvo áut, ktoré vôbec nerešpektujú, že na ulici je Základná škola Riazanská 75. Na prechodoch ani nepribrzďujú, preháňajú sa tam výrazne vyššími rýchlosťami, ako je povolená 50 km/h...
Ďakujeme za odpoveď.
S pozdravom
Obyvatelia z okolia Riazanskej

10. november 2019

sk171

Tomášikova-Cesty a chodníky-iné

Ohľadom predĺženia Tomášikovej na Račiansku.
Nemohli by Tomášikovu predĺžiť cez bývalé nákladné koľajisko, ktoré je už roky nevyužívané. aspoň by to hlukom neobťažovalo ľudí bývajúcich v okolí Pluhovej. V 80-tych rokoch sa to predĺženie malo realizovať vybúraním Hatalovej po Pluhovú, čo už dnes asi nie je možné. Je tam napríklad SIS, bývalá Tesla, rodinné domy, tlačiareň...... Vo Viedni sú v okolí rôzne podjazdy popod Hauptbahnhof, komplikované križovatky, veľká premávka diaľkových autobusov.... Tu by snáď stačilo vytvoriť jeden podjazd a z druhej strany protihlukovú stenu. Siete tam snáď taktiež nebudú. Potom už len prepojiť Galvániho na Račiansku, okolo Polygrafického, cez záhradkársku oblasť.
Chýbajú tie prepojenia radiál, ktoré nikdy neboli dobudované.
Ď:) Obyvatelia Nového mesta
11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravného inžinierstva sa k stavbám vyjadruje čiastkovým stanoviskom v rôznych stupňoch projektovej dokumentácie, v kompetencii oddelenia nie je obstarávanie, spracovanie ani archivácia projektových dokumentácií. S dopravnými stavbami v zmysle platného Územného plánu hl. m. SR Bratislavy, rok 2007 v znení zmien a doplnkov, je uvažované vo výhľade do roku 2030.
Ohľadom dodržiavania pravidiel cestnej premávky je potrebné sa obrátiť na príslušný útvar policajného zboru s požiadavkou o zvýšenú kontrolu ich dodržiavania.

S pozdravom,

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania