Nejedlého-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
sja 06. novembra 2019

Prosím Mestskú časť Dúbravka o zaradenie ulice Nejedlého do plánu komplexnej obnovy asfaltu po celej dĺžke ulice. Momentálne je stav taký, že pôvodný asfalt, ktorý má takmer 50 rokov nie je už možné rozoznať pre množstvo záplat a nekvalitne opravených minulých rozkopávok.

06. november 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Zaradili sme ho do plánu opráv, ktoré budeme postupne realizovať.

Na komplexné opravy komunikácií a chodníkov by mestská časť potrebovala viac ako 10 miliónov EUR. Ročná výška prostriedkov vyčlenených na opravy komunikácií a chodníkov v rozpočte je obvykle 200-300 tisíc EUR. Z tak malého objemu dokážeme z vlastného zaplatiť len nevyhnutné opravy a o komplexnej obnove celých úsekov môžeme len snívať. Napriek tomu sa nám darí v spolupráci s BSK a bratislavským magistrátom získavať ďalšie finančné prostriedky na väčšie opravy ciest a chodníkov v Dúbravke. V minulosti boli takto opravené Trhová ulica, Sch. Trnavského a Saratovská, aj s chodníkami.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
09. september 2022

sja

Dobrý deň, od podania môjho podnetu už uplynuli takmer 3 roky. Bude sa s tým niečo robiť? Minule ma viezol kolega domov a povedal, že taku otrasnú rozbitú ulicu ešte nevidel, uplne som hanbil. Ďalší problém je, že pri vchode Nejedlého 19 sa hromadí dažďová voda pri parkovacích miestach a z auta sa vystupje do hlbokej mláky. Vidím, že Dúbravka rekonštruuje iné ulice, ale prečo stále nerieši Nejedlého ul??? Ako sú stanovené priority rekonštrukcií?
13. september 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
19. september 2022

Odpoveď samosprávy

Tohto roku sme zrekonštruovali väčší úsek Hanulovej ulice, cena rekonštrukcie prevýšila 400 000 EUR. Pre mestskú časť sú to obrovské výdavky, ktoré musíme dlhodobo plánovať. Do rozpočtu na rok 2023 plánujeme navrhnúť rekonštrukciu Nejedlého ulice. Návrh rozpočtu na rok 2023 predložíme novému miestnemu zastupiteľstvu po obecných voľbách 2022 koncom roka 2022, resp. začiatkom 2023.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
11. november 2023

Michal

Podnet je vyriešený.
01. december 2023

Michal

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.