Vlastný kamerový systém pre kontajnerové stojisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Pavol Oravsky 14. marca 2014

Dobry den,

na Rovniankovej 14-16 mame neustale problem s hromadami nelegalneho odpadu ktory sem ludia nosia (vozia, odkladaju) namiesto toho aby ho odniesli do zberneho dvora. Kazdy tyzden sa odpad hromadi vedla kontajneroveho stojiska a jeho odvoz stoji nemale prostriedky. Chcel som sa spytat ci mozeme namontovat kamerovy system ktory by sledoval kontajnerove stojisko. Mozeme potom pouzit zaznam na penalizovanie vinnikov? Ake su v tomto pripade zakonne moznosti ochrany nasho majetku? Vo vnutri domu mame nainstalovane kamery uz viac rokov a pomohli odhalit zlodejov aj vandlov. Vnutro domu je sukromny majetok. Kontajnerove stojisko vsak stoji mimo domu na verejnom priestranstve. Dakujem za radu.

S pozdravom,
Pavol Oravsky,
Rovniankova 14, Petrzalka

P.S. foto som nefotil ja, je zo stranky petrzalskych novin ale ide prave o nase stojisko.

14. marec 2014

Pavol Oravsky

Dobry den, posielam aktualne foto z dnesneho dna. Podotykam ze okolie stojiska bolo pred par dnami vycistene.
14. marec 2014

ja

Vaše kontajnerové stojisko je mimo frekventovaných miest, tak tam každý odloží všetko to čo nepotrebuje. Ak si myslíš že Ti MÚ odpovie a pordí tak to sa načakáš. Oni majú svoje problémy sami so sebou či ešte ostanú vo funkciách. Nie Vaše kontajnerové stojisko. Veď uvidíte čo napíše pani Podmajerská.
14. marec 2014

q

Rovniankova 14 ma nejaky problem? No to sa mi ani verit nechce! Vsak to je legendarna adresa predsa, vzor obcianskej angazovanosti celej Petrzalky. A hla, smeti su predsa len problem.
Mimochodom, ano, kamerove systemy su potrebne, s podnetom suhlasim.
14. marec 2014

Juliette

q: - som sa zasmiala :D ale fakt, ked clovek uz len pocuje "Rovniankova 14" vacsinou sa uz rovno chyta za hlavu, ze co zas vymyslaju.
15. marec 2014

ja

q: na tej "legendárnej adrese" žijú ľudia, ktorím nie je ľahostajné v akom svinstve žijú!!! to je asi všetko, preto neviem prečo to počudovanie
16. marec 2014

q

Lebo po prispevkoch obcana, ktory zacinal kazdu druhu vetu "ja a Rovniankova 14", sa clovek musi cudovat nad takou trivilaitou, ako je zabezpecenie cistoty pred stojiskami a kamerovy system.
Opakujem a zdoraznujem: "S PODNETOM SUHLASIM".
17. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kamerový systém si nainštalovať samozrejme môžete, treba však dbať na dodržiavanie zákona o ochrane osobných údajov - napr. mať priestor, ktorý je monitorovaný, patrične označený. Ak potrebujete poradiť, môžete sa obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Pokiaľ ide o možnosť použitia nahrávky, použiť ju môžete, otázne je, či by ju napr. súd uznal.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
17. marec 2014

Pavol Oravsky

Ak ste experti na ochranu osobnych udajov tak prosim o konstruktivnu radu. Je lahke namontovat fotopasce na nelegalne skladky, ak je iniciatorom mesto ci obec. Viete co vsetko musite vybavit ak ste sukromna osoba?
18. marec 2014

Martin J.

Vieme ako to chodí, keď sa robí prestavba bytu. Makači povedia: "Vedúci, ten odpad Vám za 10 euri odvezieme do zberu."
A toto je výsledok!!!
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania