Semafor pre chodcov pri Mokrohájskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Gréta C 09. novembra 2019

Na semafore pri priechode pre chodcov je z jedného smeru nefunkčná zvuková signalizácia pre nevidiacich, vôbec ho nie je počuť. Je to na strane cesty smer Dúbravka. Poprosím o rýchlu opravu/náhradu, keďže tadiaľ denne cestujú nevidiaci študenti do blízkej školy a takto je jeden smer pre nich prakticky nemožný na rozlíšenie, či je zelená alebo červená. A tiež by sa mohol riešiť príliš krátky čas zelenej, v polovici priechodu naskočí už červená. Chodia tadiaľ nie len nevidiaci, ale aj telesne postihnutí so zníženou mobilitou a pomalšou chôdzou. Snáď ich kvôli hendikepu nemá zraziť auto!

11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. november 2019

Peter

tá zvuková signalizácia - súhlasím, neviem prečo sa tu nepoužil typ ako v meste, ktorý je aj riadne počuť. S časťou na predĺženie zelenej nesúhlasím, nakoľko každý kto pozná zákon vie, že ak vstúpim na vozovku počas zelenej pre chodcov, tak aj keď hneď nato skočí červená, mám dostatok času na pohodlné prejdenie priechodu. Červená znamená len to, že nesmiem vstúpiť na priechod, no keď tam už som môžem bezpečne a časovo pohodlne prejsť.
Skôr kvôli obyvateľom priľahlých bytoviek by som navrhoval nechať tento semafor v prevádzke 24h denne, nakoľko je dopytový a ak nepríde chodec alebo auto, tak hlavný smer (Lamačská cesta) má stále zelenú. Tu je totiž problém, že autá v čase vypnutej signalizácie nesmú odbočovať doľava, čo obyvateľom spôsobuje po 22h ťažkosti-musia ísť doprava a odbočovať cez TESCO Lamač, čo je minimálne 3 minúty naviac a ak chytia červenú, tak 5 minút.
11. november 2019

Gréta C

Ďakujem za podporu a doplnenie. Váš nesúhlas považujem za oprávnený, v podstate to chápem.
14. november 2019

Laco Valček

ZVUKOVA SIGNALIZACIA UZ FUNGUJE
14. november 2019

Gréta C

Ďakujem za vyriešenie.
29. február 2020

Jana Zabka

Zelená pre chodcov trvá veľmi krátko, ani nie v tretine prechodu sa prepne na červenú.
29. február 2020

Peter

Skusim ešte raz, ako som už napisal vyššie: nakoľko každý kto pozná zákon vie, že ak vstúpim na vozovku počas zelenej pre chodcov, tak aj keď hneď nato skočí červená, mám dostatok času na pohodlné prejdenie priechodu. Červená znamená len to, že nesmiem vstúpiť na priechod, no keď tam už som môžem bezpečne a časovo pohodlne prejsť.
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zvuková signalizácia je už opravená, čo ste si všimli teší. Je pravda, že zelená svieti na tomto semafore pre chodcov krátko, ale na strane druhej, ako správne poznamenal Peter, keď naskočí zelená, ostáva ešte dostatok času na prejdenie cez cestu, kým autá dostanú signál "Voľno".

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.