Príjazdná-Vybudovanie záchytného parkoviska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení
meno
Martin Bak 14. novembra 2019

Zaujímalo by ma, v akom štádiu je vybudovanie záchytného parkoviska na železničnej stanici. V médiách sa cca pred rokom písalo, že ŽSR oslovovali obce a Vajnory mali záujem. Dnes sú už nové terminály vo Sv.Jure, Šenkviciach, záchytné parkoviská sú alebo sa budujú v Pezinku, Ivanke p.D., a Vajnory nič. Pritom hneď vedľa výpravnej budovy pri otočisku autobusu je pozemok ktorý by bol na záchytné parkovisko úplne vhodný.

15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory. Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.
Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
16. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

od minulého roka pracujeme na zámere vybudovania parkoviska pri vlakovej stanici s využitím pozemkov ŽSR. Vidíme to ako vhodné riešenie zvýšenia dostupnosti vlakovej dopravy pri využití dnes nevyužitých a rovnako zanedbaných pozemkoch.
Ďakujeme za podnet a budeme v tejto veci priebežne obyvateľov informovať.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
16. január 2020

Martin Bak

Dobrý deň, môžete byť vo svojej odpovedi konkrétnejší? Na ktorom pozemku má byť parkovisko vybudované, o akom časovom horizonte hovoríme? Ide len o samotné parkovisko, alebo o revitalizáciu širších priestorov v okolí stanice? Komunikuje MČ so ŽSR o odkúpení budovy stanice?
16. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Martin,
vašu otázku s komentárom preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
08. apríl 2020

Innovator

Vážená samospráva, nebolo by slušné po takmer 3 mesiacoch pánovi Martinovi Bakovi aspoň stručne odpovedať?
04. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Innovátor,
k otázke týkajúcej sa vybudovania záchytného parkoviska vo Vajnoroch sme v predmetnej veci informovali v januári 2020 a síce, že medzi MČ BA-Vajnory a zástupcami ŽSR rokovania stále prebiehajú. Ak dôjde k finálnej a vzájomnej dohode, budeme obyvateľov určite informovať.
Starosta Vajnor rovnako o danej skutočnosti komunikoval aj s autorom podnetu v januári 2020, pričom tiež autorovi v diskusii uviedol, že konkretizovať ďalšie skutočnosti možno až po vzájomnej dohode.
Na otázky týkajúce sa investičných zámerov mestskej časti môžu občania rovnako využiť mnohé ďalšie spôsoby, na to určené. Ak to situácia v rámci COVID-19 umožní, je možnosť zúčastniť sa pravidelného osobného stretnutia so starostom, alebo verejného stretnutia so starostom a poslancami, či smerovať otázku priamo e-mailom. Odkaz pre starostu je na riešenie konkrétnych podnetov, pričom otázky smerujúce k investičným zámerom medzi MČ a ZŠR sme už medzičasom zodpovedali.

Ďakujeme za Vaše pochopenie.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
09. jún 2020

Martin Bak

Pohli sa rokovania so ZSR o vybudovani zachytneho parkoviska od zadania podnetu? Riesenie parkovania na ZST Vajnory je relevantne pre vsetkych Vajnorakov a nevidim preto dovod sa o tejto otazke rozpravat so starostom za zatvorenymi dverami.
09. jún 2020

Innovator

Nenapísal by som to lepšie. Tiež si myslím, že tento podnet sem absolútne patrí. Problém hromadnej dopravy z Vajnôr sa (ne)rieši už možno 20 rokov.
22. august 2021

Vajnorák z BA

a zase ubehol ďalší rok. Načo vôbec máme MČ Vajnory. Nebolo by efektívnejšie sa pripojiť k Rači. Tu je toľko príspevkov, ktoré sú v riešení. Neverím, že za rok sa nedá odpovedať. Strašné dačo.
23. august 2021

Innovator

Bohužiaľ, hovorí to o nezáujme samosprávy o korektnú komunikáciu s tou neveľkou skupinou ľudí, ktorí ešte nie sú celkom ľahostajní k okoliu a miestu kde žijú. Smutné. A každé 4 roky si zase spomenú na frázy ako sa idú potrhať pre blaho svojich voličov
23. august 2021

abc 123

Admin, prosím bolo by možné opakovane preposlať na riešitela aby sa k tomu vyjadril ? Ďakujem
23. august 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vlado,
podnet bol preposlaný samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Vajnory
30. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zámer je stále aktuálny a intenzívne na ňom pracujeme. Vytipovaný pozemok sa nám podarilo získať od Železníc Slovenskej republiky do zmluvného nájmu. Keďže je v tesnej blízkosti železničnej trate, konanie na získanie stavebného povolenia je časovo náročnejšie aj s ohľadom na nutnosť zohľadnenia a vytýčenia všetkých inžinierskych sietí a infraštruktúry. V uplynulom mesiaci ŽSR vykonávali posledné zamerania. Financovanie plánujeme realizovať prostredníctvom IROP (Integrovaný regionálny operačný program) a stavebné povolenie je nutnou súčasťou ku kompletnej žiadosti a prípadnej zmluve o NFP. Dôvodom investičného zámeru integrovaného parkoviska je naša snaha viac sprístupniť všetkým obyvateľom Vajnor železničnú dopravu a uľahčiť možnosť cestovania.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta
12. október 2023

Martin Bak

Po ďalších dvoch rokoch sa stále nič nezmenilo. Bude sa projekt realizovať, v akom je štádiu?
02. november 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol 12.10.2023 opätovne preposlaný samospráve. /Admin Pavol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania