Vyšehradská - bezpečnosť detí na chodníku pred ZŠ Narnia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jarka Rudyová 14. novembra 2019

Dobrý deň, chcela by som Vás požiadať o vyriešenie z pohľadu bezpečnosti nevyhovujúcej situácie pred CZŠ Narnia na Vyšehradskej ulici, ktorú spôsobujú vodiči motorových vozidiel jazdiaci po CHODNÍKU priamo pred vstupom do ZŠ. Pohyb motorových vozidiel po chodníku medzi deťmi prichádzajúcimi do/odchádzajúcimi zo školy vyvoláva značné riziko kolízie. Bolo by, prosím, možné na označené miesto osadiť dopravnú značku podľa priloženej fotografie, prípadne biskupský klobúk, alebo iným spôsobom zvýšiť bezpečnosť detí pohybujúcich sa pred základnou školou? Ďakujem.

15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
17. november 2019

Jana Skraková

Príjemný dobrý deň,
chodník pred školou na ulici Vyšehradská je plný parkujúcich áut.
Keď ideme s deťmi do školy pred nami aj za nami idú autá. Máme obavy o bezpečnosť detí aj okoloidúcich ľudí nakoľko cez chodník prechádzajú autá aj na parkovisko Šášovská.
Veľmi pekne by sme vás chceli poprosiť o označenie chodníka značkou, tak ako je aj pred ZŠ na Tupolevovej ul. viď príloha.
Veľmi pekne ďakujeme za rýchle riešenie, veríme že aj vám na bezpečnosti detí a okolitých obyvateľov záleží,
s pozdravom Jana Skraková
06. december 2019

Peter

to nepomoze na Holíčskej je presne taka ista značka auta tam jazdia stále, raz do roka sa tam prídu postavit policajti splnia si povinnosť a 364 dni sa tam jazdi dalej.
28. december 2019

Matej

V tomto smere by ma zaujimalo ako vzniklo znacenie na parkovisku, ktore vyhraduje miesto vylucne nato aby sa auta na chodnik dostali. Jedna sa presne o to miesto, ktore je spominane v inej poziadavke (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/46935/vyznacenie-zakazu-zastavenia-b-34-vysehradska-petrzalka) ku ktoremu ste sa vyjadrili zamietavo. Zmenil sa postoj samospravy v tejto otazke? Prikladam obrazky, kde je uplne jasne vidno, ze sa auta vychadzaju na chodnik. Na danom mieste neexistuje ziadne znacenie, ktore by nejako upozornovalo na to, ze sa tam mozu po chodniku pohybovat vozidla. O par metrov dalej boli v minulosti osadene zabrany, ktore su momentalne zbytocne, kedze sa dopravnym znacenim zabezpecil stabilny bod pre pristup na chodnik. Od 1.12 sa zmenil zakon a parkovanie tym sposobom ako je v okoli skoly bezne je jednoznacne nelegalne (nie ze by bolo legalne predtym). Je uplne absurdne, ze sa na chodniku priamo pred skolou vyvazaju auta. Co sa tyka pristupu zachranych zloziek do arealu skoly, tak ten sa da v pohode zabezpecit vjazdom cez skolsky areal a pripadne nudza dalej cez velku bocnu branu ktora vedie do vnutrobloku. Parkovanie pre potreby skoly nech si poriesi vo vlastnom areali - ak mam spravne informacie, tak sa zrusili tenisove ihriska v prospech parkovacich miest. Takze suhlasim s tym, ze tento problem treba riesit. Riesenie ale nie je legalizovanie terajsieho stavu, ale vykazanie aut z tohto priestoru. Inak ta situacia pri ZS Tupolevova - osobne som tam nebol, ale nebol tam nahodou zabrany chodnik na parkovanie? Lebo jedinu cestu priamo ku skole vidim na mape chodnikom a to cesta nemoze byt, lebo na cestu sa nekresli prechod pre chodcov, ci sa mylim? shorturl.at/cgtMQ
18. marec 2021

Andy

Myslim ze mozete podnet uzavriet, na chodniku su osadene stlpiky a auta sa tam uz nedostanu. Dakujem
20. marec 2021

Jano - Star9H6j

Andy: ak mate moznost pridat foto ostatni to ocenia. dakujem
24. marec 2021

Andy

Prikladam fotku :)
24. marec 2021

Andy

Prikladam fotku - cez appku to neslo
30. marec 2021

Matej

Terajsi stav

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania