Čierna Stavba - Horné Židiny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Martin 16. marca 2014

Napriek rozhodnutiu o zastavení stavby zo dňa 4.12.2013 stavebník na parcele číslo 4492/7, k.ú. Vinohrady pokračuje v interierérových a exteriérových prácach - práca je takmer dokončená aj s oplotením. Žiadam o opätovné vykonanie stavebného dozoru, nakoľko stavba nebude ani po dodatočnom stavebnom povolení zodpovedať Územnému plánu zóny Podhorský pás, kde je maximálna výška zástavby 1 nadzemné podlažie + podkrovie. Ďalej stavba nezodpovedá ani konkrétne paragrafu 9 odsek 4 podľa VZN č.2/2006 - záväzná časť územného plánu zóny Podhorský Pás - stavba sa skladá 3 nadzemných podlaží. Rád by som upozornil kompetentného pracovníka, ktorý má na starosti danú agendu, aby si uvedomil svoju trestnoprávnu zodpovednosť a svojim konaním tak neumožnoval vytvárať neakceptovateľné precedensy, ktoré môžu mať aj korupčné pozadie.

Označenie na mape je presné - ulica Horné Židiny

19. marec 2014

Lacko

Viackrat osvedceny scenar stavebneho uradu. Hrat na cas, nechat stavbu dokoncit a pro forma pokutou dodatocne stavbu zlegalizovat. A toto sa opakovane deje v hlavnom meste europskeho statu.
24. marec 2014

Tomáš Kostelník

Dobrý deň pán Martin,
môžete sa mi prosím Vás ozvať na [email protected] ?
Ďakujem,
Tomáš Kostelník, TA3
10. apríl 2014

Matej Šebej

Ku dnešnému dňu je situácia v takom stave, že dotyčný stavebník sa tam už nasťahoval a stavbu dokončuje aj napriek zákazu od miestneho úradu.
Navrhujem, aby kompetentné úrady nariadili odstránenie čiernej stavby a daný problém sa vyriešil v súlade s platnou zákonnou legislatívou.
02. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Z dôvodu preverenia odkazu stavebný úrad dňa 19.03.2014 zvolal štátny stavebný dohľad na uvedenej stavbe, ktorý sa uskutočnil dňa 04.04.2014. Výkonom dohľadu bolo zistené, že stavebníci pokračovali v stavebných prácach a teda nedodržali výzvu stavebného úradu na okamžité zastavenie stavebných prác zo dňa 18.10.2013. Následne stavebný úrad v súlade s § 102 ods. 2 stavebného zákona zastavil všetky stavebné práce rozhodnutím zo dňa 07.04.2014. Stavebníci sa voči tomuto rozhodnutiu neodvolali.
K odkazu pre starostu od p. Martina ďalej uvádzame, že žiadne rozhodnutie o zastavení stavby zo dňa 04.12.2013 stavebný úrad nevydával. V tomto dátume stavebný úrad rozhodnutím zastavil začaté stavebné konanie a to z dôvodu, že stavebníci uskutočňovali stavbu predtým, ako stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť.
K súladu resp. nesúladu rozostavanej stavby s územným plánom obce stavebný úrad uvádza, že toto posudzovanie je jeho zákonnou povinnosťou v súlade s postupom podľa § 88a ods. 1 stavebného zákona.


Ing. Natália Kudláčová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.