Galbavého-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
varga jozef 18. novembra 2019

Vodič dodávky ZA977HG najprv vyhodil svoj bordel do nášho kontajnera a potom všetkým ukázal ako sa jazdí u neho doma!

20. november 2019

Odpoveď samosprávy

Už niekoľko rokov presvedčujeme správcov bytových domov, aby si vybudovali uzatvorené kontajnerové stojiská. Je na vás ako sa rozhodnete, určite by to vyriešilo aj tento problém.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
22. november 2019

Tomas Buzinger

Kontajner na nadrozmerný odpad, za ktorý si zaplatili obyvatelia domu z dôvodu rekonštrukcie, predsa neschováte do stojiska!

Skôr by ma zaujímalo, či miestny úrad bude riešiť konanie vodiča dodávky, keď dostalo na to relevantný podnet?
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Zo strany vodiča dodávky nedošlo k znečisteniu verejného priestranstva, tam konať nemáme dôvod. Súkromné osoby, ktoré si objednajú kontajner si ho majú zabezpečiť tak, aby do neho nehádzali tretie osoby odpad (pokiaľ im to sami neumožnia). Pokiaľ vám konaním takejto osoby vznikla škoda, môžete si ju od toho, čo ju spôsobil vymáhať v rámci občianskoprávneho konania.

Čo sa týka nepovolenej jazdy po chodníku bolo najlepšie oznámiť skutok mestskej polícii priamo svedkom. Takisto je potrebné dostatočne preukázané spáchanie priestupku, napr. z fotodokumentácie by malo byť evidentné EČV, čo bohužiaľ nie je. Pokiaľ má svedok záujem nahlásiť skutok a podať svedectvo môže tak urobiť priamo na mestskej polícii alebo poslať svoje kontaktné údaje na email: [email protected] a my ich postúpime na mestskú políciu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
06. júl 2021

Martin

A ak Vám chrapuni z dodávky vyhodia vedľa stojiska ktoré ste vybudovali z fondu stavebný odpad priamo pred dom tak si to aj tak musíte dať na vlastné náklady domu odstrániť lebo vinník nebol pristihnutý pri cine. Ak by MsP netrvalo pravidelne príjazd na miesto hlásenia hodinu a viac, možno by výrok o uzatvorenych stojiskach mal zmysel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania