Betónová zrúcanina v Lamači

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Peter Oravec 18. marca 2014

V Lamači pri Ceste na Klanec je betónová zrúcanina bez účelu. Odporúčam zbúrať a vyčistiť. Ďakujem.

20. marec 2014

medick

kto z vas vie. co to bolo zac?
03. apríl 2014

diky

vodojem to mal byť....
03. september 2014

Peter Oravec

Bez reakcie, bez odpovede, bez zmeny, bez riešenia. Aktuálny stav:
03. september 2014

Peter Oravec

... aktuálny stav:
03. september 2014

Peter Oravec

... aktuálny stav:
02. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

V tomto prípade ide o bývalý vodárenský objekt, ktorý nie je majetkom MČ Lamač.

Ing. Marek Poláš, Odborný referent ŽP, MÚ MČ Bratislava - Lamač
02. november 2015

Peter Oravec

Na reakciu mestskej časti Lamač bolo treba čakať vyše jeden a pol roka.
08. január 2016

Peter Oravec

Milé OPS, tento podnet už určite nie je "v riešení". Ďakujem.
20. december 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. OPS, mohli by ste to ešte raz poslať MČ Lamač, prípadne aby sa vyjadrili, koho tá stavba je a čo s tým chcú robiť? Je to predsa v ich mestskej časti.
25. august 2017

Hayduke

V máji to tam upratovali. Bol tam pristavený veľkokapacitný kontajner a skoro celý ho tam naplnili odpadom, ktorý vidno na fotkách.
13. december 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
12. apríl 2018

Hayduke

Zbúrať a vyčistiť :D Len taká maličkosť za pár miliónov :D Všetok avizovaný bordel, asi 10 kubíkov, bol odvezený. Ostalo len zopár panelov, krásne zarastených machom a lišajníkmi. Hovorí sa, že salamandry žijú len v úplne čistom prostredí, inak umierajú. Tu žijú minimálne dve rodinky. Občas tam vídavam mladých, čo si tam chodia zastrieľať do prázdnych kanistrov od sprejov zo vzduchoviek alebo lukov, inak tam vídavam len srnky, ktoré sa chodia napiť do tej kaluže, čo sa tam drží na zarastenom betóne. Nikomu to tam nevadí.
17. jún 2019

Peter Oravec

Samospráva päť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie samospráve.
19. november 2019

Peter Oravec

Samospráva päť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie samospráve.
11. január 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
03. február 2021

Hayduke

Som za to, aby sa tento podnet neriešil. Všetok odpad bol pred tromi rokmi odprataný. Zopár panelov nikomu nevadí. Je to po ekologickej stránke absolútne nezávadné, a po sociálnej? Veď ak sa tam niekomu nepáči, načo tam chodí? Dokonca v podzemí žije celá rodinka salamandier, a hovorí sa, že tie nežijú v špinavom prostredí... Peace
03. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, Hayduke,
máte pocit, že sa s týmto podnetom niečo za secem rokov riešilo?
S pozdravom.
03. február 2021

Hayduke

Peter Oravec, áno, mám ten pocit. Nemáte ten pocit z toho, čo píšem? Aktívne som sa osobne zapojil do všetkých upratovaní tejto oblasti. Najprv sme upratali povrch tohto územia a potom sme dokonca s dobrovoľníkmi povynášali za plný veľkokapacitný kontajner smetí zo spodného podlažia. Chodím na toto miesto pravidelne. Žiadne smeti tam nie sú. Nechápem, čo vám tam ešte prekáža. Tie dva panely, čo sa tam týčia?
03. február 2021

Peter Oravec

Pán Hayduke,
zmyslom tohto portálu sú podnety pre samosprávy. Preto som svoju otázku myslel tak, že či máte pocit, že s tým betónom niečo nejaká samospráva za tých osem rokov robila. Ja nie.
Áno, panely, betónové zrúcaniny a pod. mi prekážajú, a to tak v prírode, ako aj v meste. Podobne by som sa mohol spýtať, prečo sa odstraňujú zvyšky múrov nedokončenej nemocnice Rázsochy. Alebo prečo ľuďom prekážajú zrúcaniny, tzv. Hirošima (bývalý Prior) v Ružinove. A podobne.
Pri mojich potulkách v okolí civilizovaných miest som zvyčajne na podobné artefakty nenatrafil. A zaiste aj tam žijú v prírode nejaké živočíchy. Ale môžem sa mýliť.
Mne to tam prekáža, Vám nie, ok. Čo s tým narobíme?
S pozdravom.
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
11. máj 2021

Hayduke

V prípade, že sa tento podnet dostane ku kompetentným, chcem ich upozorniť, že objekt nemôžu zbúrať, pretože v podzemí nedostavaného vodojemu žije minimálne 10 ks salamandry škrvnitej, čo je ohrozený a chránený druh podľa vyhlášky č. 24/2003 Z.z. pričom spoločenská hodnota jedného kusu je 230 eur. Kontaktujem ŠOP BA v momente ako sa dozviem, že sa to má búrať.
01. júl 2023

Peter

Pán Hayduke a čo ten bordel čo tam robí každý víkend v lepšom prípade mládež a v horšom... aj dnes hluk čo bol počuť v domoch až dole na Rajtákovej, inokedy sú tam také pochybné individuá. Proste tento objekt tam nemá čo robiť v takomto stave. čiže buď sa dokončí alebo zbúra alebo zabezpečí a nie ako teraz. Kto si zoberie na zodpovednosť ak sa tam niečo stane? Zatiaľ by sa tam mala dať aspoň kamera napojená na mestskú políciu a ihneď vyslať hliadku ak by bol neoprávnený vstup a zhluk osôb v obecnom majetku (áno je to majetok BVS a tá patrí mestu).
25. november 2023

Hayduke

Pán Peter, pravdepodobne si mýlite túto vodáreň s vodárňou na Vysokohorskej. Pretože z tejto vodárne nemohol byť počuť hluk až na Rajtákovej, ani keby tam ohňostroj robili. Nie je tu žiadna špina, žijú tu salamandry, ježkovia a netopiere, a z kaluží ktoré sa držia na betónovej ploche chodia každú noc piť srnky, x krát som ich tam videl. Oblasť je ekologicky nezávadná. Čo sa týka tej časti mládeže, ktorá rada robí "hluk", buďme radi, že robí ten "hluk" tu a nie dole na sídlisku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.